خانه » همه » مذهبی » آیا در ارتباط با نحوه برگزاری مراسم شب‌های قدر، در منابع دینی توصیه‌ای وارد شده است؟

آیا در ارتباط با نحوه برگزاری مراسم شب‌های قدر، در منابع دینی توصیه‌ای وارد شده است؟

در منابع روایی، روایتی وجود ندارد که شب قدر را باید به صورت عمومی برگزار کرد، هر چند منعی از آن هم وجود ندارد که در این زمینه می‌توانید به پاسخ 8963 مراجعه فرمایید. اگر چه در برخی موارد دعاهای گروهی و دست جمعی اثر بیشتری دارد. ر. ک: (دعای آشکار یا پنهانی)، ۸۹۶۳.
به نظر ما اکنون مشکلی که در این مراسم وجود دارد این است که عموم مردم، مهم‌ترین قسمت احیا و شب زنده‌داری را تنها مراسم ارزشمند «قرآن به سر» می‌دانند و علاقه بسیاری به آن دارند، و گویا تنها با انجام این بخش است که احیا پایان می‌پذیرد. بسیاری از گردانندگان مراسم نیز با توجه به این باور نادرست، این قسمت را در انتهای مراسم قرار می‌دهند تا مردم به اجبار تا آخر مراسم حضور داشته باشند.
از طرفی با آن‌که در روابط افراد نزدیک به هم؛ مانند مادر و یا پدر با فرزندان – آن هم فرزندانی با درک بالا – بیدار نگه داشتن اجباری مشکلی را ایجاد نمی‌کند، اما شاید در موارد دیگر، دافعه برخی بیدار نگه داشتن‌های اجباری بیش از جاذبه آن باشد.
بر این اساس، بهترین راه در مراسم احیاء آن است که:
اولاً: مجالس متعددی که در یک شهر و یا منطقه وجود دارند، در ترتیب اعمالی که انجام می‌شوند دارای تنوع باشند تا هر فردی به حسب سلیقه خود مجلس مورد نظر را انتخاب کند.
ثانیاً: هر مجلس، برنامه خود را دقیقاً اعلام کرده و دقت کند که به هیچ وجه از برنامه‌اش تخطی نکند؛ زیرا نظم نیز از مهم‌ترین توصیه‌های اسلامی است.
در این صورت، هر فردی با برنامه ریزی قبلی و طبق علائق خود در این مراسم حاضر خواهد شد.
برای آگاهی بیشتر: پاسخ 42208 را مطالعه کنید.
 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد