طلسمات

خانه » همه » مذهبی » اختلافات سیاسی و قبیله ای بین شاهزادگان سعودی و قبائل در حال شدَت گرفتن است

اختلافات سیاسی و قبیله ای بین شاهزادگان سعودی و قبائل در حال شدَت گرفتن است


اختلافات سیاسی و قبیله ای بین شاهزادگان سعودی و قبائل در حال شدَت گرفتن است

۱۳۹۴/۰۷/۱۰


۴۷ بازدید

فاجعه منا درگفت وگوی شفقنا با حجت الاسلام رحیم کارگر: سازمان کنفرانس اسلامی تشکیل نشست اضطراری دهد/ علمای کشورهای اسلامی راههای برون رفت از بحران حج را بررسی کنند

شفقنا(پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) – کارشناس سیاستگذاری فرهنگی بر ضرورت برگزاری نشست اضطراری سازمان کنفرانس اسلامی تاکید کرد و گفت: بعد از برگزاری اتحادیه بین المجالس اسلامی، علمای کشورهای اسلامی با محوریت ایران باید کنفرانس بین المللی و نشست مهم برای اداره حرمین شریفین برگزار و در آن راههای برون رفت از بحران را مطالعه کنند.

فاجعه منا درگفت وگوی شفقنا با حجت الاسلام رحیم کارگر: سازمان کنفرانس اسلامی تشکیل نشست اضطراری دهد/ علمای کشورهای اسلامی راههای برون رفت از بحران حج را بررسی کنند

شفقنا(پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) – کارشناس سیاستگذاری فرهنگی بر ضرورت برگزاری نشست اضطراری سازمان کنفرانس اسلامی تاکید کرد و گفت: بعد از برگزاری اتحادیه بین المجالس اسلامی، علمای کشورهای اسلامی با محوریت ایران باید کنفرانس بین المللی و نشست مهم برای اداره حرمین شریفین برگزار و در آن راههای برون رفت از بحران را مطالعه کنند.

حجت الاسلام رحیم کارگر در گفتگو با شفقنا پیرامون فاجعه منا اظهار داشت: پیشینه حج نشان می دهد که مسلمانان در امر برگزاری مناسک حج و امور مذهبی مشارکت جدی داشتند؛ از ۶۰ سال به آن طرف فرقه های مختلف اهل سنت دارای مقامات مخصوص در مسجدالحرام بوده و آنجا افتاء می کردند ولی از زمان سلطه آل سعود، با مسلمانان برخوردهای انحصارگرایانه و افراطی را داشته و به هیچ کس اجازه نداده که در راهنمایی و هدایت حجاج دخالت داشته باشند که این به رفتارشناسی آل سعود بر می گردد.

او انحصارگرایی را خصیصه آل سعود و وهابیت دانست که در همه عرصه های سیاسی، تاریخی، اقتصادی، فرهنگی و دینی مشاهده می شود و افزود: مساله بعدی، افراط گرایی اینهاست که مبتنی بر ستیز با عقلانیت و عدالت و معنویت است در واقع افراط گرایی خشک، بی روح و متحجَر است که سبب شده به هیچ عنوان اهل منطق و گفتگو و مذاکره نباشند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به حمایت استکبار جهانی از آل سعود گفت: اینها با نوکری استکبار همه خواسته ها و ایده های خود را پیش می برند و مسلمانان که باید نهایت ناراحتی و اعتراض خود را ابراز کنند، همواره سکوت کرده و در حالت انزوا بودند حتی جمهوری اسلامی ایران هم در برابر افراط های اینها رفتار منفعلانه نشان داده است.

او رفتارهای جاهلانه و نابخردانه را ویژگی بارز وهابیت و آل سعود ذکر کرد و عنوان کرد: اینها نه تنها بر مدیریت و هدایت و هیچ یک از اصول و منطق مدیریت تسلط و احاطه ندارند بلکه مخالف این رفتارها هستند؛ رفتارهای آنها کاملا رفتارهای بدوی وحشیانه است.

کارگر، با بیان اینکه هیچگونه نظم و انظباط و درایت را نمی توان در رفتارهای پلیس سعودی مشاهده کرد؛ گفت: نه در بازکردن و مسدودکردن راهها و خدمت رسانی به حجاج هیچگونه درایت و عقلی دیده نمی شود و اینها افرادی کاملا نالایق و ضعیف و ناتوان از اداره امور هستند و همه کارهای اداری، سیاسی و اقتصادی اینها را مستشاران خارجی انجام می دهند.

او با اشاره به تکرار وقوع حوادث در رمی جمرات در سالهای گذشته بیان داشت: با توجه به مدیریت ضعیف وناتوان آل سعود و تلاش اینها برای القای عقاید قرون وسطایی خود به همه مسلمانان و هیچ ارزشی به احکام و مناسک آنها در حج قائل نیستند، لازم است همه وارد موضوع شوند که متاسفانه علمای اهل سنت آنها تاکنون فتوایی نداده اند که این نشان دهنده مرگ فکری آنهاست.

نویسنده کتاب و آثار حج تاکید کرد: علما، نخبگان فکری، سیاستمداران و نمایندگان مجالس اینها یکصدا وارد موضوع شده و اعتراض شدید خود را نشان دهند؛ هرانسان معمولی هم می داند که در ایام حج باید جرثقیلهای اطراف مسجدالحرام برچیده شود در حالیکه سال گذشته در ایام مناسک حج، جرثقیلها کار می کرد.

او با بیان اینکه جهان اسلام دچار زر و زور و تزویر وهابیت شده است؛ گفت: اکثر علمای عربستانی و اسلامی گرفتار این مساله هستند یعنی عربستان در همه کشورهای دنیا پولهای گزافی برای ساخت مراکز وابسته به وهابیت و ارتباط با علمای اهل سنت خرج می کند و متاسفانه از آنها حمایتهای مالی شگرفی انجام می شود.

کارگر ادامه داد: با دودستگی که آمریکا و صهیونیسم و آل سعود در جهان اسلام توانسته انجام دهد و به ویژه ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی، توانستند خود را در جرگه اهل سنت قرار دهند در حالیکه چند ده سال قبل، اهل سنت، وهابیت را خارج از دین و فرقه ای انحرافی می دانستند.

او مشارکت فرمایشی علمای اهل سنت در مراسم حج و سکوت علمای عربستانی در برابر قضایای مشابه را از عوامل دیگر انفعال جهان اسلام در برابر اقدامات سعودی دانست و گفت: حدیثی از پیامبر اکرم(ص) با این مضمون که «هرکس به امور مسلمانان اهتمام نکند، مسلمان نیست» داریم که می بینیم به آسانی کنار گذاشته می شود و تاکنون سکوت کرده اند.

این پژوهشگر حوزوی تصریح کرد: اگر این زر و زور و تزویر به کناری نهاده شود و مسلمانان منصف با چهره واقعی وهابیت آشنا شوند، آن خیزشها و اعتراضات عمومی و عالمانه علیه وهابیت شکل خواهد گرفت.

او انحصاری بودن حج و لزوم سفر زائران برای انجام مناسک حج به عنوان فریضه الهی را دلیل برخورد منفعلانه دولتمردان ایران در قبال جریانات گذشته دانست و افزود: هرگونه تنش سیاسی بین ما و عربستان منجر به برخورد شدید و اهانت آمیز ماموران سعودی با حجاج و عمره گذاران می شود و این سبب شده که مقدار زیادی در برابر رفتار آنها کوتاه بیائیم و تحمل کنیم.

کارگر با بیان اینکه برخورد اهانت آمیز وهابیت با شیعیان ایرانی در عربستان دیده می شود، افزود: تبلیغات نادرستی بین حاجیان وجود ارد که هرکجا یک حاجی ایرانی را ببینند برخورد وقیحانه ای انجام می دهند و حتی وهابیت تندرو آنها می گویند که نمی خواهیم سر به تن شما باشد چه برسد به اینکه به کشور ما بیائید؛ این ملاحظات و رعایت شئونات و شخصیت حجاج و حفظ جان آنها مجبور بودیم در برابر آنها کوتاه بیائیم.

او با بیان اینکه در دوسال گذشته حکام عربستانی مانند امروز رفتار نابخردانه و تند از خود نشان نمی دانند و رفتارهای آنها از نظر سیاسی معقول بود، گفت: اینها اکنون از لحاظ مذهبی و سیاسی و اعتقادی رفتارهای جنون آمیزی از خود نشان می دهند و این رفتارها هرروز گسترده تر می شود.

این پژوهشگر حوزه حج، کاروانهای ایرانی را منظم ترین کاروانهای حج عنوان کرد و افزود: ماموران سعودی هیچگونه همکاری با کاروانهای ایرانی و مسئولان امر ندارند درحالیکه باید مسئولان ما اطلاع دقیقی از مسیر و راهها داشته باشند.

او در مورد نحوه مشارکت کشورهای اسلامی در برگزاری کنگره حج بیان داشت: سازمان کنفرانس اسلامی باید به فوریت تشکیل جلسه اضطراری داده و همه مسئولان کشورهای اسلامی صرفنظر از روابط دوستانه یا خصمانه با یکدیگر گردهم جمع شده و مصالح عالیه اسلام را در نظر بگیرند.

کارگر بر ضرورت برگزاری جلسه فوق العاده و اضطراری سازمان کنفرانس اسلامی در یک کشور بی طرف تاکید کرد و گفت: این جلسه باید هرچه سریعتر برگزار شده و برای مدیریت و هدایت حج برنامه ریزی داشته باشند و نمایندگانی از سوی این سازمان در سطوح اجرایی و مدیریتی در مکه مستقر کند که با همکاری همه بعثه ها این اتفاق بیفتد.

او همچنین شکل گیری اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی را ضروری خواند و گفت: نمایندگان مجالس کشورهای اسلامی در اولین فرصت باید این همکاری را داشته باشند و با فشار بر حاکمان و مسئولان خود، تاثیرگذاری زیادی در هدایت و مدیریت مناسک حج داشته باشند.

عضو پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی، با اشاره به پیش بینی کارشناسان در مورد گسترش اختلافات در داخل عربستان بیان کرد: این اختلافات سیاسی و قبیله ای بین شاهزادگان سعودی و قبائل در حال شدَت گرفتن است و هرلحظه امکان دارد این اختلافات شدیدتر شود که به ضرر برگزاری مراسم حج است.

او تاکید کرد: حرمین شریفین و شهرهای مکه و مدینه باید حالت بیطرفانه پیدا کرده و از نظر سیاسی از سیطره وهابیت خارج شده و شهر آزاد بین المللی اعلام شود تا از مناقشات سیاسی که در راه است درامان بماند.

کارگر اظهار کرد: الآن متاسفانه شهر مکه و مدیریت حج نوعی وجه المصالحه اختلافات قرار گرفته است و محمد بن سلمان و ولیعهد عربستان، اختلافات خود را تا حج کشانده اند و برخی از توطئه بودن این وقایع خبر می دهند تا محمد بن سلمان بتواند بی کفایتی ولیعهد را از این طریق اعلام کند.

او با اشاره به روایات آخرالزمان و نشانه های ظهور اشاره کرد و گفت: در این روایات به بحث عربستان و اختلافات شدید آنها و کشانده شدن این اختلافات به بحث حج اشاره شده است و لذا باید هوشیاری و آگاهی خود را حفظ کنیم و با رصدکردن تحولات داخلی عربستان بتوانیم تصمیمات درست و موثری بگیریم.

این پژوهشگر حوزه حج ابراز داشت: بعد از مجالس، علمای کشورهای اسلامی با محوریت ایران حتما باید کنفرانس بین المللی و نشست مهم برای اداره حرمین شریفین داشته باشند یعنی همه کشورهای اسلامی در این کنفرانس بین المللی گردهم آمده و راههای برون رفت از بحران را مطالعه کنند.

او با بیان اینکه عربستان در حالت بحران قرار دارد اما تلاش می کند وضعیت، را عادی نشان دهد، ابراز داشت: این بحران ۱۲ سال است که تکرار می شود و روند شتاب آلود و گسترده ای را پیدا می کند.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد