خانه » همه » مذهبی » اختلافات همسران، بد اخلاقی های شوهر

اختلافات همسران، بد اخلاقی های شوهر


اختلافات همسران، بد اخلاقی های شوهر

۱۳۹۳/۰۱/۱۵


۱۱۷۹ بازدید

باسلام.دوساله ازدواج کردم و یک سال است که به خانه خودم آمده ام.شوهرم واقعا آدم نرمالی نیست،تا یک کم تند صحبت میکنم میگه تو چقدر زن عصبانی صفتی هستی و .. در صورتی که خودش از همه عصبانی تر است به صورتی که چندین بار میخواست مادر خودش رو بزنه!!! خیلی غیر اجتماعی هست.هیچ جا نمیره باید یک دعوا باهم بکنیم و من حسابی گریه کنم تا آقا برن دیدن مادروپدرش…!! با همه مشکل داره.من رو تو خونه تنها نمیذاره حتما وقتی میخواد بره دانشگاه باید صبح زود من رو ببره خونه مامانم و اگه من نرم اونم دانشگاه نمیره.خیلی هم آدم وسواسی ای هست…در همه چیز وسواس داره فقط تو مساله بهداشت وسواس نداره انقدر آدم کثیفیه که هر وقت میریم خونه مادرم بعد از اینکه ما میریم همه خونه رو از بس شوره های سرش ریخته جاروبرقی میکنن…..درضمن وقتی هم بینمون بحثی پیش میاد شروع میکنه به ناسزاگویی به من و مادرم…واقعا باید با این آدم چیکار کنم؟ آیا زندگی باهاش فایده داره چون اخلاقش بهتر که نشده هیچ روزبه روز بدتر هم شده.دیگه خسته شدم

خواهر گرامی؛ احساستان را به عنوان فردی که خواهان آن است که با حفظ کرامتش در کنار همسر خود از زندگی مشترکش لذّت ببرد، درک نموده و امیدواریم ان¬شاءالله مسائلی که در زندگی زناشویی خود با آن مواجهید، به زودی برطرف گردد. همانطور که می دانید نهاد خانواده گرچه نهاد کوچکی است ولی به مراتب از سایر نهادها اهمیت بیشتری دارد و از پیچیدگی خاصی برخوردار است زیرا در روابط خانوادگی مهمترین عناصر این روابط را انسانها تشکیل می دهند و انسان موجود بسیار پیچیده ای است و از ویژگی های شخصیتی فراوانی مانند تفکر، احساس و هیجان و عواطف و… برخوردار است علاوه بر این تفاوت های فردی نیز بر این پیچیدگی می افزاید بنابراین زن و مردی که با هم ازدواج می کنند و نهاد خانواده را تشکیل می دهند برای استحکام این نهاد باید هم قبل از ازدواج و هم حین ازدواج و هم بعد از ازدواج شرایط و مسائلی را مراعات کنند تا کمترین اصطکاک و بیشترین همخوانی و هم گرایی را نسبت به یکدیگر داشته باشند.
 در رابطه با سوالی که مطرح کرده‌اید قبل از هر چیز توجه به این نکته لازم است که مهم‌ترین چیزی که می‌تواند به زندگی خانوادگی استحکام بخشد و زن و شوهر را در کنار هم برای سال‌های طولانی نگه دارد، گذشت و بخشش اشتباهات یکدیگر است. بدون این صفت، هر رفتار اشتباه یک طرف باعث رنجش خاطر و آزردگی دیگری می‌شود و او را به سوی افکار و رفتارهای ناخوشایند سوق می‌دهد. با افزایش تحمل و گذشت، انسان می‌تواند راهی برای رفع مشکل پیش آمده بیابد و در فرصت مناسب با همسر خود درباره وضعیت موجود صحبت کند و آن دو با هم راهی برای خلاصی از مشکل پیش آمده بیابند.
توصیه اکید ما این است که سعی کنید تا حد امکان از انجام کاری که باعث بد اخلاقی شوهرتان می‌شود خودداری کنید، و در کنار آن، در صورتی که پشیمانی را در رفتار و چهره وی می‌بینید، او را ببخشید و با مهربانی و بدون قهر با او برخورد کنید. این کار شما به تدریج تأثیر مثبت خود را در رفتار شوهرتان خواهد گذاشت. و نکته دیگر این که هیچگاه در صدد تلافی رفتار ناپسند شوهرتان برنیایید. تلافی کردن هیچ تأثیری جز وخیم‌تر کردن اوضاع ندارد.
***همانطور که می دانید برای رسیدن به یک نقطه صحیح در تصمیم گیری مخصوصا در مورد اختلافات خانوادگی نیاز است تا جزییات و علل و رفتارها و واکنش ها و برخورد اطرافیان و… دانسته شود.لذا به همین اندازه که فرمودید جواب را در دو قالب اجمالی و تفضیلی خدمتتان بیان می داریم.   در شرایط امروز جهان اوضاع روانی و رفتاری انسان به قدری پیچیده ، وسیع و مهم است که گاه باید برای یافتن علت¬های اخلاق بد همسر و پیدا کردن راه¬های مؤثر اصلاح آنها به متخصص روان¬شناس و مشاور خانواده رجوع کرد. توجه داشته باشید که:
 1. رفتار خوب و یا بد همسر در اثر تربیت وی حاصل می¬شود. تجارب وی از دوران قبل از ازدواج در منزل پدری ، مشاهداتی که از نحوه برخورد پدر و مادر خود دارد و نوع رابطه والدینش با خودش و بقیه فرزندان، کمبودها و تنگناهایی که وجود داشته و … در شکل گیری شخصیت افراد تأثیرگذارند؛ لذا در علت یابی رفتار نادرست همسر باید به زمینه های تربیتی پیشین توجه نموده و با واقع نگری و مراعات اصول اخلاقی و انسانی مراقب بود که اطلاع از ریشه های تربیتی رفتار نادرست همسر باعث تخریب و تحقیر وی نشود که مشکلات زناشویی بیشتری را به ارمغان خواهد آورد.«علت یابی باید به قصد اصلاح رفتار باشد».
 2. گاهی نیز شکست و ناکامی چنان تأثیر منفی¬ای در فرد به جا می¬گذارد که باعث بروز اختلالات رفتاری در وی می-شود. اگر شوهری از نظر روحی ضعیف باشد و از اعتماد به نفس لازم نیز برخوردار نباشد ممکن است حتی سعی کند همسر خود را نیز درون جمع تحقیر کند؛ لذا اگر همسری از نوع ناکامی¬های شوهر خود با خبر باشد، قادر خواهد بود رفتار سنجیده¬تری را در چنین مواقعی از خود بروز دهد.
3. باید واقعیت ها را قبول کرد. پایان چنین جلسه¬ای به معنای پایان رابطه زن و شوهر نیست تا اصرار داشته باشیم همه حق و حقوق خود را در همین جلسه اخذ نماییم. سزاوار آن است که به احساسات منفی و غیرقابل کنترل خود در چنین موقعیتهایی اجازه بروز نداد؛ زیرا هر گونه سعی در ایجاد تغییر ناگهانی و برخوردهای تند و عجولانه نه تنها ممکن است فرد مقابل را به سوی مخالفت بکشاند، بلکه ممکن است ناسازگاری را به صورت لجاجت آمیز در وی تشدید نماید.
 4. به خاطر داشته باشید که داشتن اختلاف در زندگی امری کاملاً طبیعی است و یک مشکل محسوب نمی‌شود، بلکه شیوه حل اختلاف است که همواره می‌تواند مشکل‌ساز باشد؛ لذا سعی نماید که شما شروع کننده این مشکل نباشید و اگر هم فرد مقابلتان چیز نامربوطی به زبان راند شما ماجرا را کش ندهید.
5. به طور کلّی نقش زن خانواده در کنار آمدن با همسر بسیار تأثیرگذار و تعیین کننده است . یادمان باشد که در هر رابطه خوب و مناسب همه سختی‌ها آسان خواهد بود و در هر رابطه بد، هر مشکل کوچکی به بحرانی بزرگ مبدل خواهد شد.
 6. همسر باهوش و دوراندیش کسی است که در چنین مواقعی حریم خصوصی زندگی خود و همسرش را در مقابل سایرین (فرقی نمی¬کند که افراد خانواده خودش باشند یا خانواده شوهرش) در معرض تهدید و شکست قرار ندهد. ساده¬ترین اشتباهی که بسیاری از زوجین مرتکب آن می¬گردند آن است که وارد مشاجره شده و با حرمت‌شکنی، زندگی خود را سخت و رابطه‌¬¬ها را بد و بدتر و در نهایت به بحران تبدیل می¬کنند. نباید از این نکته غفلت نمود که در اینصورت چه حق با زن باشد و یا نباشد از حس ارزشمندی وی کاسته شده و احتمالا کلامی اهانت‌آمیز نیز به طرف مقابل می¬گوید و یا از وی می¬شنود.
 7. برخی اوقات فرد مقابل هیچ قلقی ندارد؛ لذا سهل¬ترین راهکار این است که حر‌ف‌هایش را در کمال آرامش شنید و تأیید کرد تا گفتگو و مشاجره کوتاه گردد؛ زیرا این افراد از کاه، کوه می‌سازند و بحران درست می‌کنند.
 ×××  راهکاهای تقویت رابطه عاطفی همسران: 40 نکته زیر را نیز به عنوان راهکارهای اولیه برای زوج های جوان برایتان ارسال می کنیم. توصیه می کنیم در فضایی آرام و دوستانه این 40 نکته را به اتفاق همسرتان با دقت بخوانید و در صورت امکان پرینت آنرا روی دیوار اتاقتان نصب کنید تا همواره در معرض دیدتان باشد. امیدواریم با عمل کردن به آن دستورالعمل ها محبت و عشق و علاقه متقابل بین شما ایجاد و گسترش پیدا کند و تمام کدورت ها و رنجش خاطرهای فى مابین به طور کلى برطرف شود. به آن امید.
1. با مطالعه کتاب هاى مربوط به انتخاب همسر، آیین همسردارى و چگونگى ایجاد ارتباط با دیگران و نیز شرکت در جلسه هاى آموزش خانواده، دانش و مهارت خود را در این زمینه افزایش دهید.
2. با همدلى، هم فکرى، همکارى و مشورت با یکدیگر درباره مسائل مختلف، میان اعضاى خانواده روابط سالم پدید آورید.
3. هر یک از زوجین، دیگرى را نزدیک ترین و محرم ترین فرد نسبت به خود بداند و او را نیمه تن، حامى و پشتیبان خود تلقى کند.
4. با یادگیرى مهارت هاى ارتباطى نظیر گوش کردن به حرف هاى یکدیگر، احترام به نظرها و عقاید همدیگر و تشریک مساعى و مشورت کردن – روابط خود را بهبود بخشید.
5. بکوشید، باایجاد کانونى گرم و صمیمى، تمام اعضاى خانواده – به ویژه زن و شوهر – مسئولیت رسیدن به تفاهم را پذیرا شود.
6. هنگام اختلاف نظر یا سوء تفاهم، به جاى سرزنش یکدیگر یا تفسیر نادرست، به شناسایى مسئله و یافتن راه حل آن بپردازید و در صورت لزوم، کمک و مشاوره افراد با تجربه و متخصص را جلب کنید.
7. براى رسیدن به امنیت روانى وعاطفى در روابط زناشویى، داشتن صداقت، سعه صدر، انصاف و اعتماد متقابل را اصل اول قرار دهید.
8. در صورت به وجود آمدن هر گونه سوء تفاهم و سوء برداشت، در نخستین فرصت ممکن به حل و فصل آن بپردازید تا به فرآیندى ویرانگر و پیش رونده تبدیل نشود.
9. به هر طریق ممکن، رفتارهاى مطلوب همسرتان را مورد توجه و تأیید قرار دهید؛ به گونه اى که همسرتان بفهمد براى او ارزش قائل هستید.
10. تشویق و تأیید و بیان نکات مثبت، به طور آشکار یا در جمع باشد؛ اما انتقاد و تذکّر نکات منفى، به طور محرمانه و در تنهایى صورت گیرد.
11. براى خصوصیات و نیازمندى هاى یکدیگر، ارزش قائل شوید و در روابط کلامى، عاطفى، اقدام ها و تصمیم گیرى ها، به افکار و خواسته هاى همسرتان توجه کنید.
12. اگر رفتار خاصى براى شما مبهم است، ساده ترین راه این است که از همسرتان هدف و علت آن رفتار را بپرسید و با روش مسالمت آمیز، صمیمانه و خوش بینانه موضوع را روشن کنید.
13. درشتى همسرتان را با خشونت پاسخ ندهید. خشونت را با سکوت پاسخ گویید و در موقعیتى مناسب، درباره مسئله مورد نظر، بحث و گفت وگو کنید.
14. بکوشید در سراسر زندگى – به خصوص در روابط بین خود و همسرتان – به جاى هر گونه پیش داورى یا مشاهده اشکالات و ضعف ها، نقاط مثبت و قوت را ببینید. به عبارت دیگر، به جاى توجه به نیمه خالى لیوان، به نیمه پر آن توجه کنید.
15. در برنامه ریزى براى فعالیت هاى اجتماعى، اوقات فراغت، دید و بازدیدهاى خانوادگى و نظایر آن، با یکدیگر مشورت کنید و از یک جانبه نگرى بپرهیزید.
16. در هر فرصت ممکن، با همسر و اعضاى خانواده تان، ارتباط کلامى و عاطفى برقرار کنید. زنان از صحبت کردن با همسرشان بیشتر لذت مى برند؛ بنابراین مردان باید فعّالانه به سخنان آنان گوش کنند و واکنش مناسب نشان دهند.
17. اگر هر یک از زوجین در شرایط خاصى، نمى تواند به سخنان همسرش گوش کند، باید صادقانه و صمیمانه این موضوع را به وى انتقال دهد و تقاضا کند صحبت کردن درباره آن موضوع را به فرصتى دیگر واگذارد.
18. گاهى در فضایى محرمانه، محبت آمیز و صمیمانه به ارزیابى رفتار و روابط یکدیگر بپردازید و از یکدیگر بپرسید، چه باید کرد تا روابط تان بهتر و با نشاطتر شود.
19. همیشه، در رویارویى با مسائل و مشکلات خانوادگى، خود را در وضعیت طرف مقابل قرار دهید و با قبول مسئولیت خود و شناخت انتظارات متقابل، به حل و فصل اختلافات روى آورید.
20. در روز یا در هفته، زمان مشخصى را براى گفت و گو درباره مسائل و مشکلات و به اصطلاح درد دل کردن با همسرتان، اختصاص دهید.
21. از داشتن نگرش هاى آرمان گرایانه و شاعرانه، انتظارات غیر واقع بینانه در ازدواج و روابط زناشویى اجتناب کنید.
22. ارتباط زوجین، باید از هر گونه سوء ظن و حدس نادرست وغیر واقع بینانه به دور باشد. اگر موضوع و مسئله اى ذهن یکى از زوجین را به خود مشغول کرده است، باید آن را به صراحت و صادقانه مطرح کند و درستى و نادرستى اش را با همسرش، مورد بررسى قرار دهد.
23. هر یک باید زمینه هاى بروز سوء تفاهم ها و سوء ظن ها را از بین ببرد و از رفتارهایى که موجب بروز سوء تفاهم و سوء ظن مى شود، خوددارى کند.
24. هر یک باید بکوشد با روان شناسى همسرش آشنا شود، تا بداند او به چه امورى بها مى دهد و نظام ارزشى اش چگونه است. براى مثال معمولاً زن به وابسته بودن، کسب امنیت عاطفى و مورد حمایت واقع شدن اهمیت مى دهد و مرد مى خواهد مستقل و خود مختار باشد و آزادى عمل را داراى ارزش مى داند.
25. زن و شوهر از مسخره کردن یکدیگر و گفتن سخنان طعنه آمیز و دو پهلو جداً پرهیز کنند.
26. از رفتارهایى نظیر متلک، تحقیر، سرزنش و به رخ کشیدن یکدیگر – که موجب افزایش مقاومت هاى روانى در طرف مقابل است – باید بپرهیزند.
27. در سراسر زندگى – از جمله در زندگى خانوادگى – بکوشید به نقاط مثبت، موهبت و نعمت هایى که در اختیار دارید، بیندیشید، نه به امورى که در اختیار ندارید.
28. از خطاهاى یکدیگر به سرعت بگذرید و خطاهاى همدیگر را تحمل کنید.
29. بایادآورى برخى ایام – مانند روز تولد، سالگرد ازدواج و نظایر آن – و دادن هدیه هایى هر چند کوچک (مثل یک شاخه گل)، به طور نمادین عشق و علاقه خود را به همسرتان ابراز دارید.
30. خود را در برابر همسرتان آراسته و پاکیزه و جالب توجّه نگه دارید و از پریشانى و وضع نامرتب بپرهیزید.
31. در انتخاب دوست و برقرارى روابط دوستانه و معاشرت هاى خانوادگى با زوج هاى دیگر، دقت کنید و این امور را با توافق یکدیگر انجام دهید.
32. از هر گونه رفتارى که به مرد سالارى یا زن سالارى مى انجامد، بپرهیزید.
33. خطاى یکدیگر را در حضور دیگران، فرزاندن، آشنایان، والدین و … بازگو نکنید.
34. هرگز همسرتان را با زن یا مرد دیگرى مقایسه نکنید.
35. از رفتارهاى مطلوب همسرتان تشکر کرده، او را تشویق کنید و انگیزه تکرار آن رفتار را بیشتر سازید.
36. از تصمیم هاى نادرست و غیر منطقى و کلى گویى هاى منفى و شکل گیرى افکار نادرست، درباره همسرتان بپرهیزید.
37. به قول هایى که به همسرتان داده اید، عمل کنید تا به سلب اعتماد و احساس فریب خوردگى نینجامد.
38. از نسبت دادن القاب و زدن برچسب هاى ناگوار و نامطلوب – مانند بدقول، شلخته، کله شق، یک دنده، لجباز و خودخواه – به یکدیگر بپرهیزید.
39. در مواردى که غمگینى و افسردگى و یا عصبانیت زن یا شوهر، شدت مى یابد و احتمال اختلال در کار سیستم عصبى یا غدد درون ریز – به ویژه غده تیروئید – وجود دارد، در نخستین فرصت به پزشک متخصص مراجعه کنید تا از عادى بودن ترشح غدد مطمئن شوید.
40. براى داشتن یک زندگى با نشاط و موفق خوب بیندیشید، وقت بگذارید، احساس مسئولیت کنید، موانع ارتباط سالم را از میان بردارید و به عوامل ایجاد کننده روابط سالم توجه نمایید.
 ×××نکته پایانی
 برطرف شدن اخلاق نامناسب همسر به فرصت و حوصله زیادی نیاز دارد. یک شریک زندگی به وسیله زمینه سازی ، بهسازی رفتار همسر نه تنها به بهبود شرایط زندگی کمک می¬کند ، بلکه برای خود پاداش اخروی نیز به دست می-آورد. فردی که بدی¬های همسرش را به قصد اصلاح امور زندگی تحمل کند و با خوبی کردن به او، به کاهش بدی¬ها کمک می¬کند مورد توجه خدای متعال قرار می¬گیرد. « وَ لا تَسْتَوِی الْحَسَنَةُ وَ لاَ السَّیِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذی بَیْنَکَ وَ بَیْنَهُ عَداوَةٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمیمٌ؛ ونیکی و بدی یکسان نیست، پس با نیکوترین رفتار، بدی ها را دفع کن که ناگهان کسی که دشمن توست دوست صمیمی و دلسوز می¬گردد».
خواهر گرامی امیدواریم که با استعانت از خداوند متعال و استفاده از راهنمائیهای موجود در رفع مشکلتان موفق باشید. از ارتباط مجدد شما با این نهاد و بیان نتیجه کاربست رهنمودها خرسند خواهیم شد.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد