خانه » همه » مذهبی » اخلاق خبرنگاری

اخلاق خبرنگاری


اخلاق خبرنگاری

۱۳۹۳/۰۱/۲۱


۵۷۶ بازدید

باسلام،من به تازگی به کار خبرنگاری مشغول شده ام حقیقتش نه تحصیلات دانشگاهی در این زمینه دارم نه تجربه کاری تقاضایی که از شما دارم این است که با چند کتاب در موضوع فقه و اخلاق خبرنگاری معرفی بفرمایید تا استفاده کنم؟

پرسشگر گرامی! با تشکر از تماس و لطف شما، به اطلاع شریف می رسد .
موضوع در خواستی شما گستره وسیع دارد و فرصت بسیاری را می طلبد اجمالا این که آیات و روایات زیادی در مورد اهمیت خبر یا حدیث و یا نبأ، انواع خبر، اقسام خبر دهنده ها، آثار و نتایج خبر، راهها و شرایط احراز وثاقت و صحت یا صدق و کذب خبر و یا خبر دهنده و … وجود دارد که نشان دهنده نگاه دقیق اسلام به مسأله خبر، خبر رسانی و خبر نگاری است .
و در چند علم از علوم اسلامی به این مسأله توجه شده و مورد بحث و گفتگو می باشد از جمله در تفسیر قرآن، علوم حدیث(سند شناسی و متن شناسی خبر)، علم اصول فقه، علم منطق و … .
و اصولا سنت معصومین(علیهم السلام)هم ، یعنی قول، فعل و تقریر آن بزرگواران، چون توسط اخبار خبر دهنده ها به دست ما رسیده است، لزوم بحث از خبر از تمام زوایای آن را باعث شده تا دست طالبان علم و معرفت به شکل درست به علوم و معارف و حقایق دین و خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) برسد و بهره های لازم را ببرند و از گزند، اخبار جعلی یا تحریف شده، و آثار و نتایج سوء آن … مصون بمانند .
چون هدف شما مطالعه در رابطه با حرفه خبرنگاری می باشد و قصد مطالعه و تحقیق تخصصی پیرامون مسائل فقهی ندارید بهترین منبعی که می تواند به شما دوست عزیز در این رابطه یاری رساند، کتاب – اصول و مبانی خبرنگاری از منظر قرآن کریم – اثر استاد حمید محمدی می باشد. کتابی که علاوه بر آشنا ساختن شما با حرفه خبرنگاری، آداب و ظرافتهای لازم این حرفه را نیز برای شما تقریر می نماید. البته در این رابطه از تجربیات پیشکسوتان این حرفه غافل نشوید.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد