خانه » همه » مذهبی » ارزش غذایی کدام خوراکی‌ها با فریز شدن از بین نمی‌رود؟

ارزش غذایی کدام خوراکی‌ها با فریز شدن از بین نمی‌رود؟

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - ارزش غذایی کدام خوراکی‌ها با فریز شدن از بین نمی‌رود؟
انجماد و فریز کردن مواد غذایی روش بسیار خوبی برای انجام این کار است، اما موارد مهمی وجود دارد که باید در مورد انواع خاصی از مواد غذایی به خاطر داشته باشید، مثل مدت زمانی که می‌توانند در فریزر بمانند و نحوه یخ زدایی و گرم کردن مجدد آن‌ها.

این به این دلیل است که با یخ زدن، آب منبسط می‌شود. مقدار آب هر سلول از طریق دیواره‌های سلول آن در داخل غذا شکسته می‌شود. به همین دلیل اغلب شاهد مایعات زیادی در اطراف مواد غذایی هستیم که از فریزر خارج شده‌اند.

این یک روش عالی برای حفظ سبزیجات و میوه‌هایی است که حاوی مواد مغذی هستند و دقیقا همان چیزی است که ما در حال حاضر به آن نیاز داریم تا بتوانیم سیستم ایمنی بدن را تا حد ممکن قوی نگه داریم.

وجود فریزر باعث می‌شود که در تمام فصول سال بتوان مواد غذایی متنوعی در اختیار داشت و از طرفی با صرف وقت اندک، یک وعده غذایی کامل با استفاده از خوراکی‌های فریزی آماده کرد. از طرفی با توجه به شرایط کنونی و پاندمی کووید ۱۹، هرچه کمتر برای خرید روزانه از منزل خارج شوید بهتر است و می‌توان مواد مختلف را در فریزر نگهداری کرد.

در حالی که ارزش غذایی بسیاری از مواد خوراکی پس از نگهداری در فریزر کاهش می‌یابد، بسیاری از مواد خوراکی را می‌توان با اطمینان از حفظ مواد مغذی در فریزر نگهداری کرد.
در ادامه به برخی از این مواد اشاره می‌شود:

نخود فرنگی

نخودفرنگی یکی از سبزیجاتی است که همیشه در دسترس نیست. این سبزی خوشمزه را می‌توان در فریزر نگهداری کرد و به صورت بخارپز در وعده‌های غذایی استفاده کرد. نخود فرنگی یک میان‌وعده بسیار خوشمزه و سالم است و فیبر بالایی دارد.

نان کامل

نان کامل نیز قابلیت نگهداری در فریزر را دارد. اگر نان را حدود نیم‌ساعت قبل از صرف وعده غذایی از فریزر خارج کنید، کاملا تازه خواهد بود.

اسفناج

اسفناج مملو از آنتی‌اکسیدان، کلسیم، منیزیم و آهن است. این سبزی حاوی باکتری‌های پری‌بیوتیک است. اسفناج در بهبود بینایی نیز نقش دارد. می‌توان این سبزی مغذی را در فریز نگهدای کرد.

انواع توت و موز

می‌توان انواع محصولات خانواده توت و موز را در فریزر نگهداری کرد. این میوه‌های منجمد برای تهیه انواع اسموتی و بستنی فوق‌العاده هستند. برخی تحقیقات نشان می‌دهد خواص آنتی اکسیدانی میوه‌های منجمد بیش از میوه‌های تازه است.

آجیل

آجیل حاوی اسید آمینه است که سلامت قلب و عروق را تضمین می‌کند و به دلیل داشتن کلسترول سالم از سکته مغزی، سرطان سینه و پروستات جلوگیری می‌کند، به علاوه اثر آنتی‌اکسیدانی آجیل، از تخریب سلول‌ها و آسیب به DNA جلوگیری می‌کند.
این خوراکی های مفید با افزایش سوخت و ساز بدن به کاهش وزن و کنترل دیابت کمک می‌کند و باعث افزایش قدرت باروری می‌شود. آجیل بهترین میان وعده برای کودکان در مدرسه است.

آجیل در فضای باز به سرعت کیفیت خود را از دست می‌دهد؛ ولی می‌توان انواع آجیل را حتی تا یک سال با حفظ کیفیت و مواد مغذی در فریز نگهداری کرد.

میگو

میگو از دیگر مواد غذایی است که می‌توان در فریزر نگهداری کرد و مطمئن بود ارش غذایی آن حفظ می‌شود.

هویج و کدو نیز از دیگر موادی است که می‌توان در فریز نگهداری کرد. البته نگهداری این مواد غذایی برای مدت طولانی در فریزر توصیه نشده است.

کدام مواد غذایی را نباید فریز کرد؟

سبزیجات آبدار و برگ‌های ظریف: خیار، سالاد، کاهو و… .
تخم مرغ: مگر اینکه در ظروف کوچک خرد شود.کنگر فرنگی، کاسنی، بادمجان، سیب زمینی (مگر اینکه پوره شوند) و تربچه به خوبی منجمد نمی‌شوند.
پنیر نرم: به گفته متخصصان، پنیرهای نرم و آبدار را نباید فریز کنید. این پنیرها به دلیل داشتن آب زیاد و به دلیل ذوب شدن بعد از خارج کردن آن‌ها از فریزر برای خوردن مناسب نیستند.
نوشیدنی‌های گازدار: گاز منجمد ممکن است در فریزر شما منبسط شده و منفجر شود.



منابع: ایرنا، ویستامگ

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد