خانه » همه » مذهبی » ازدواج نکردن بعضی از بزرگان

ازدواج نکردن بعضی از بزرگان


ازدواج نکردن بعضی از بزرگان

۱۳۹۳/۰۶/۲۲


۴۸۷ بازدید

برخی از کارشناسان عنوان می کنند انسان تا ازدواج نکند به کمال نمیرسد این مطلب ایا صحیح است اگر این مطلب صحیح است به چه علت درحالی که بسیاری از بزرگان و اولیا خداوند ازدواج نکردند؟

بله صحیح است و به این حقیقت، در سوره روم /21 اشاره شده است : : دیگر از نشانه هاى خدا این است که از جنس خودتان همسرانى براى شما آفرید تا در کنار آنها آرامش بیابید (وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها).و از آنجا که ادامه این پیوند در میان همسران خصوصا، و در میان همه انسانها عموما، نیاز به یک جاذبه و کشش قلبى و روحانى دارد به دنبال آن اضافه مى کند: و در میان شما مودت و رحمت آفرید (وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً).و در پایان آیه براى تاکید بیشتر مى فرماید: در این امور نشانه هایى است براى افرادى که تفکر مى کنند (إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ). جالب اینکه قرآن دراین آیه هدف ازدواج را سکونت و آرامش قرار داده است، وبا تعبیر پر معنى لتسکنوا مسائل بسیارى را بیان کرده و نظیر این تعبیر در آیه 189 سوره اعراف نیز آمده است.
به راستى وجود همسران با این ویژگیها براى انسانها که مایه آرامش زندگى آنها است یکى از مواهب بزرگ الهى محسوب مى شود.این آرامش از اینجا ناشى مى شود که این دو جنس مکمل یکدیگر و مایه شکوفایى و نشاط و پرورش یکدیگر مى باشند بطورى که هر یک بدون دیگرى ناقص است، و طبیعى است که میان یک موجود و مکمل وجود او چنین جاذبه نیرومندى وجود داشته باشد. و از اینجا مى توان نتیجه گرفت آنها که پشت پا به این سنت الهى مى زنند وجود ناقصى دارند، چرا که یک مرحله تکاملى آنها متوقف شده (مگر آنکه به راستى شرائط خاص و ضرورتى، ایجاب تجرد کند).
اما در مورد سؤالی که مطرح نموده اید چرا « بسیاری از بزرگان و اولیا خداوند ازدواج نکردند؟» :
1- «بسیاری» نبوده اند ودر مقایسه با کسانی که ازدواج کرده اند «قلیل واندک وناچیزند»!
2- : کسانی که ازدواج نکرده اند ، تا از دنیا رفته اند، اگر هم از اولیاء بوده باشند از ائمه اطهار علیهم السلام واز مردان ،نبوده اند!
3- درمیان امام زادگان با عظمت وکرامت، فقط حضرت معصومه علیها سلام چنین بوده وراجع به ازدواج نکردن ایشان نیزاحتمالاتی هست ، که به پنج احتمال اشاره می شود : اولا: در سن جوانی وحدود27 سالگی از دنیا رفتند ، و ممکن بود که اگر شهیده نمی شدند تا چند سال بعد ازدواج کنند وثانیا: بنای بر عدم ازدواج را نداشتند ، بلکه برعکس این بنا در ایشان بود وهنوز خواستگار مناسبی نداشتند ، ثالثا: حتی کسان دیگری هم که با او بودند ازدواج نکرده بودند واین احتمالا یکی از خباثت های مامون بوده که نگذارد فرزندان موسی کاظم علیه السلام ازدواج کنند تا نسل ایشان را از بین ببرد. رابعا :یا ممکن است که افراد صالح ،از خباثتها ونیرنگهای خلفا واهمه وترس داشتند ومی ترسیدند که به خواستگاری بیایند وخامسا: امر ازدواج زنان در دست خودشان نیست بلکه بایستی به خواستگاری بروند و در بعضی از نقلها چنین آمده که تا آن سن ایشان ،هنوز کفو وهمسر مناسبی برای ایشان نیامده بوده! و…
4- : چنین نیست که غیر معصومین ،الگوی رفتاری برای ما باشند بلکه فقط ائمه اطهار علیهم السلام بودند که انسانهای کاملی بودند ، فلذا فقط ایشانند که در رفتار ومنش وسخن وگفتار و… اسوه والگو هستند ودیگران هرچند بسیار بزرگ هم باشند احتمال خطا دارند ، لذا ما وظیفه داریم که از اعمال ورفتار صحیح اولیاء وبزرگان پیروی کنیم نه از غیر آن!

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد