خانه » همه » مذهبی » از شانزدهم آذر ۳۲ تا شانزدهم آذر ۸۸

از شانزدهم آذر ۳۲ تا شانزدهم آذر ۸۸


از شانزدهم آذر ۳۲ تا شانزدهم آذر ۸۸

۱۳۹۳/۰۹/۲۶


۶۶۹ بازدید

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - از شانزدهم آذر ۳۲ تا شانزدهم آذر ۸۸در حالی که رسانه‌های اپوزیسیون تلاش گسترده‌ای را برای ایجاد هماهنگی مخالفین در دانشگاه‌های کشور به کار بسته بودند، آنچه در روز ۱۶ آذر ۸۸ به وقوع پیوست خط بطلانی بر آخرین تلاش فتنه گران در ایجاد آشوب در دانشگاهها بود.در ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ آنگاه که جمعی از دانشجویان در اعتراض به حضور نیکسون نماینده رئیس جمهور آمریکا در تهران اقدام به تجمع و راهپیمایی کردند، و دولت کودتا برای نشان دادن اقتدار خود دانشگاه را به خون

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - از شانزدهم آذر ۳۲ تا شانزدهم آذر ۸۸در حالی که رسانه‌های اپوزیسیون تلاش گسترده‌ای را برای ایجاد هماهنگی مخالفین در دانشگاه‌های کشور به کار بسته بودند، آنچه در روز 16 آذر 88 به وقوع پیوست خط بطلانی بر آخرین تلاش فتنه گران در ایجاد آشوب در دانشگاهها بود.در 16 آذر سال 1332 آنگاه که جمعی از دانشجویان در اعتراض به حضور نیکسون نماینده رئیس جمهور آمریکا در تهران اقدام به تجمع و راهپیمایی کردند، و دولت کودتا برای نشان دادن اقتدار خود دانشگاه را به خون کشید، کسی باور نمی‌کرد که این روز برای همیشه تاریخ به روز مقابله جنبش دانشجویی ایران علیه استکبار جهانی مبدل گردد. از آن روز، شانزدهم آذر به روزی برای مقابله با استکبار جهانی و در راس آن آمریکای جنایتکار تبدیل شد.

اما قریب به نیم قرن بعد، در 16 آذر ماه سال 1388، در حالی که کشور در گیر بحران فتنه‌گرانی بود که در انتخابات باشکوه ملت بازنده میدان شده بودند، فتنه‌گران تلاش کردند تا دانشگاه را به آشوب کشیده و این روز را به نمادی برای مقابله با انقلابی اسلامی تبدیل نمایند که پرچمدار عرصه مبارزه با استکبار است.

تلاش برای ایجاد فتنه در 16 آذر 88

در سال 1388 از فردای بازگشایی دانشگاهها, آنگاه که ایجاد فتنه و بلوا به بهانه سالروز تولد سران فتنه سبز (موسوی، کروبی و خاتمی) با آشکار شدن دروغ بودن سالروز تولد آنها در ماه مهر بی ثمر ماند, همه نگاههای فتنه گران برای همراه سازی دانشگاه و جنبش دانشجویی به روز 13 آبان دوخته شده بود. اما علی رغم تبلیغات فراوان, فتنه گران با چشمانی متعجب شاهد ناتوانی عناصر نفوذی این جریان در ساماندهی حداقلی بخشی از بدنه دانشگاه در روز 13 آبان بودند. حضور باشکوه ملت در این روز حداقل فرصت را برای عرض اندام این جریان گرفت و جز جمع چند ده نفره ای متفرق در برخی خیابانهای منتهی به میدان هفت تیر تهران که اتفاقا اغلب آنها هم دانشجو نبودند, روز 13 آبان به روز یاس فتنه سبز مبدل گردید.

در چنین شرایط بغرنجی بود که تلاش همه جانبه سران داخلی و خارجی فتنه سبز برای ایجاد بلوا در دانشگاه در روز دانشجو در دستور کار کودتاگران قرار گرفت. مروری بر حجم تبلیغاتی و ترفندهای آنها می‌تواند میزان تلاش این جریان برای به آشوب کشاندن دانشگاهها را برای مخاطبین ترسیم نماید. فتنه‌ای که می‌توانست کالبد مغزمرگی شده فتنه سبز را برای مدتی دیگر زنده نگه دارد.

در ادامه نمونه‌هایی از مقدمه‌چینی‌‌های صورت گرفته برای به آشوب کشاندن روز 16 آذر مورد بررسی قرار می‌گیرد.

1- مقاله نویسی:

اولین گام در این زمینه درج یادداشتها و مقالات متعددی بود که تلاش می‌کرد تا نوعی هویت سبز برای دانشجویان تعریف نماید. مطالبی که بطور گسترده در سایتها و وبلاگهای ضدانقلاب انتشار یافت. این یادداشتها چند ویژگی مشترک داشت: 1- مشابهت محتوایی، 2- مشابهت قلمی، 3- سطحی نگری و نداشتن عمق تحلیل، 4- غیرعلمی و فاقد منطق و استدلال بودن، 5- عاطفی – احساسی بودن با هدف تهییج و تزریق شور و هیجان 6- تحریف کننده حقیقت روز دانشجو 7- خودبزرگ بینی فتنه سبز 8- توهین و افتراء به ملت حزب الله و مسئولین نظام اسلامی

به عنوان نمونه در بخشی از مقاله‌ای که در سایت “سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی ادوار تحکیم وحدت” به عنوان مجموعه‌ای که دارای مجوز رسمی برای فعالیت بوده و متعهد به رعایت قانون اساسی است، درج گردیده آمده است:

«حاکمیت همواره از 16 آذر می هراسیده است این بار اما هراس از 16 آذر تقارنی مبارک با وحشت از جنبش سبز هم دارد! موجودی که “بسیار” ترسیده باشد همیشه دست به عکس العملهای غیرمعقول و غریزی می زند، بازداشت گسترده فعالین دانشجویی لیبرال و تحکیمی و طیفهای دیگر فعالین دانشجویی نشان دهنده یک نمونه از این عکس‌العملهای غریزی و غیر معقول یک موجود ترسو است. دولت کودتا اکنون می ترسد، از دانشگاه، از دانشجویان، از معلمان، از کارگران، از روزنامه نگاران از پزشکان و در یک کلمه از مردم. کنش و واکنشهای ماههای اخیر کودتاچیان را تنها با یک کلمه می‌توان توصیف کرد: ترس

این برخوردها و سرکوبها نشانه اقتدار نیست، نشانه ضعف و وحشت است. احمدی نژاد و حامیان ریز و درشتش می ترسند، این را می شود در چشمهایشان خواند، گرد همایی مقامات عالیرتبه نظام اکنون به گرد هم آمدن جماعت سوته دلی می ماند که اگر چه شاید بر زبان نرانند اما در دل سخت از آینده خویش بیمناکند :رنگ رخساره خبر می‌دهد از سر درون ! … باری شک نکنید که یک روز سبز دیگر در راه است؛ این بار 16 آذر سبز. دانشجویان از هم اکنون عزم خود را برای برگزاری با شکوه این روز جزم کرده اند و بازداشت فعالین دانشجویی این عزم را جزم تر و همبستگی دانشجویان را بیشتر خواهد کرد.» [1]

2- صدور بیانیه:

صدور بیانیه به نام مجموعه ها و تشکلهایی که اغلب آنها هویت حقیقی و بیرونی نداشته و بیشتر به شبنامه نویسی توسط محفلی محدود و مشخص شباهت دارد اقدام دیگری بود که می‌توانست خوراک خوب خبری برای سایتهای ضدانقلاب وابسته به فتنه سبز در این ایام باشد. بیانیه‌هایی که توسط برخی رسانه های صوتی – تصویری خارج از کشور با آب و تاب خوانده می شد.

به عنوان نمونه بیانیه‌هایی مجهول الهویه با عنوان “دانشجویان سبز دانشگاه‌های ایران”! در اغلب سایتها و وبلاگهای ضدانقلاب در اینترنت منتشر ‌گردید. در بخشی از بیانیه شماره یک آن درباره مطالبات نویسندگان بیانیه که خود را به دروغ نمایندگان دانشجویان کشور معرفی می‌کنند می‌خوانیم:

«ما خواهان ابطال انتخابات غیر قانونی دهمین دوره ریاست جمهوری دهم، رسیدگی، اعاده حقوق، و جلوگیری از پایمال شدن خون صدها شهید جنبش سبز ملت ایران هستیم. به راستی که ندا، سهراب، ترانه موسوی ها را فراموش نخواهیم کرد. ما خواهان و محاکمه عاملین فجایع رخداده در بازداشتگاه کهریزک و نظایر آن هستیم…

ما به سکوت و عدم استقلال نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بخصوص نمایندگان تهران معترضیم…

ما خواهان شفاف سازی در فعالیت های اقتصادی سپاه و وزارت اطلاعات می‌باشیم…

ما ملت ایران یکپارچه در مراسم ۱۶ آذر ماه شرکت خواهیم کرد، متوجه استیصال و درماندگی حاکمیت بوده و نیک می‌دانیم که این درماندگی حاکمیت را یا مجبور به پذیرفتن خواست‌های انسانی ما خواهد کرد و یا با انجام اعمال غیرعقلانی(همچون گذشته) به سوی پرتگاه نزدیک‌تر خواهد شد. پرتگاهی که دلسوزان جمهوری اسلامی در هیئت اصلاح طلبانی چون مهدی کروبی و میرحسین موسوی و محمد خاتمی سالها پیش از آن سخن گفته‌اند. هشداری که ارباب قدرت آن را جدی نگرفت و آن پرتگاه امروز چقدر نزدیک است …

ما نمی‌هراسیم ولی در رفتار تهاجمی و غیرعقلانی حاکمیت اقتدارگرا می‌توان ترس بزدلانه‌ای را دید که تاکیدی است بر سخن افلاطون: “هرکس می‌تواند دارای صفت شجاع باشد جز فرد خودکامه و دیکتاتور”…»[2]

بیانیه شماره 2 این محفل نیز چند روز بعد بیرون آمد که تلاش داشت تا هوادران فتنه سبز را به سوی مراکز هدف, سوق دهد و پای اراذل و اوباش را به دانشگاهها بکشاند. در بخشی از آن آمده است:

«دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، آزاد واحد پونک،‌ علامه طباطبایی (دانشکده علوم اجتماعی) و دانشگاه خواجه نصیر (دانشکده برق) به عنوان دانشگاه‌های محل برگزاری مراسم 16 آذر معرفی می‌گردند. مراسم دانشجویی در داخل این دانشگاه‌ها از حوالی ظهر آغاز می‌شود و به منظور حضور حداکثری حامیان جنبش سبز ملت ایران اعم از کارمندان، ‌زنان خانه‌دار، دانش آموزان و … دانشگاه‌های ذکر شده از ساعت 3 بعد از ظهر به بعد میزبان مردم عزیز می‌باشند و این بار دانشگاه یکصدا و همگام با مردم به وقوع کودتا اعتراض خواهد کرد.

شایان ذکر است در روز دانشجو نه تنها دانشگاه‌های ذکر شده در شهر تهران بلکه کلیه دانشگاه های کشور و دانشجویان آزادی خواه این دانشگاه ها آمادگی خود را برای میزبانی از رادمردانی چون مهندس موسوی، محمد خاتمی و مهدی کروبی شیخ شجاع اصلاحات اعلام می‌دارند…

لذا بدین وسیله بار دیگر و در نهایت احترام، برای ایران و ایرانیان از تمام ملت دعوت می کنیم که همراه و همگام با هم در مراسم 16 آذر شرکت نمایند.»[3]

3- دعوت به اغتشاش و کشاندن هواداران به خیابان:

در این بین تلاشهای بسیاری صورت گرفت تا روز دانشجو را به روزی برای به آشوب کشیدن پایتخت تبدیل نمایند, غافل از اینکه مدتهاست فتنه سبز دیگر توان آشوب و بلوا را نیز از دست داده و ارازل و اوباش محوری این جریان مورد شناسایی قرار گرفته و دستگیر شده‌اند. نمونه‌ای از توصیه‌ها برای ایجاد اغتشاش را در بیانیه‌ای که با عنوان “جمعی از فعالین جنبش سبز” در برخی از سایتهای ضدانقلاب منتشر گردیده می‌توان مشاهده نمود. در بخشی از این نوشته آمده است:

«کودتاچیان، به امید این که مراسم به صورت محدود و دانشجویی برگزار شود، تمام تلاش خود را بر سرکوب تظاهرات خیابانی و جلوگیری از پیوستن مردم به دانشجویان متمرکز کرده‌اند و به همین دلیل در اطراف دانشگاه‌های مهم تهران موضع گیری خواهند کرد. برای خنثی کردن این تدبیر، برگزاری تظاهرات پراکنده در نقاط مختلف، یک راهکار مناسب است. می‌توان خیابانهای نزدیک دانشگاه‌ها را به عنوان میعادگاهی برای شروع تظاهرات پراکنده در نظر گرفت. با دور شدن از محل دانشگاه، می‌توان همچون مراسم چهلم شادروان ندا آقا سلطان، در خیابانهای دیگر، به تظاهرات و سر دادن شعارهای دلخواه پرداخت…

مانند تمام فعالیتهای قبلی، رسانه شمائید. در روز 16 آذر کافیست خود را در خانه حبس نکنیم. این که تجمع در چه مکان یا زمانی برگزار شود، در درجه اول اهمیت نیست؛ مهم تهیه فیلم و به خصوص عکس و انتشار آن در سطح بین‌لمللی است. جهان نظاره‌گر ماست.» [4]

توصیه‌های مزدور فاسدی چون “محسن سازگارا” که این روزها در آغوش بیگانگان پناه یافته است نیز شنیدنی است. وی که هر روز در VOA برنامه ثابتی دارد, در برنامه روز 5 شنبه(12/9/88) خود در مورد روز 16 آذر چنین تحلیل و توصیه می کند:

«مطلب آخری که می خواهم بگویم در مورد 16 آذر است که خیلی ها معتقدند به احتمال زیاد حکومت توان داشتن آدم در سطح تمام دانشگاه‌های کشور، روز دوشنبه آینده بعد ازظهر که مراسم همزمان در تمام دانشگاه‌های کشور هست را ندارد به احتمال زیاد روی چند دانشگاه شاخص مثل دانشگاه تهران یا امیرکبیر یا صنعتی شریف در تهران یا دانشگاه اصفهان یا دانشگاه شیراز، تبریز، اهواز نیروهایش را تمرکز می‌دهد و به این ترتیب نگذارد دانشجوها مراسم 16 آذر را برگزار کنند و بتواند روی طبل پیروزی بزند. به همین دلیل بسیار بسیار واجب است که بعد از ظهر دوشنبه 16 آذر در تمام دانشگاه های آزاد و دولتی مراسم باشد، مردم هم که به دانشجوها می‌خواهند بپیوندند به همه دانشگاه‌ها، نزدیک‌ترین دانشگاه بروند، همینطور دانش آموزان. و با تنوع تاکتیکی فضای شهرها را هم مشغول بکنند که این هم محافظت بیشتری برای دانشجوها می‌آورد و هم تمرین خوبی ست برای حرکت پراکنده ولی هماهنگ در دهه محرم و تاسوعا و عاشورا.» [5]

این جیره خوار صدای آمریکا که نان خود را در ایجاد اغتشاش فتنه سبز می‌بیند, تلاش ناشیانه‌ای دارد تا اندک فریب خوردگان داخلی را برای تهیه خوراک برای بیگانگان تشویق نماید و به آنها چنین توصیه می‌کند:

«به همه دوستان دانشجو و همه مردمی که به اونها می پیوندند برای مراسمی که هم زمان در همه دانشگاه ها خواهد بود حتما کسانی در جاهای مناسبی که دانشگاه خودشون رو خوب هم می شناسند، مستقر باشند و فیلم و عکس رو فراموش نکنند و برای ارسال اون هاهم از قبل تدارک کرده باشند، سازمان دهی کرده باشند و برای این که فیلم و عکس سند محکم و نیرومندی است که مبارزات ما رو هم به اطلاع دیگران می‌رسونه و به جاهای دیگه کشور می برد و هم به اطلاع دنیا می‌رسونه و قدرت جنبش را به خوبی منتقل می‌کند.» [6]

وی همچنین در روزی دیگر مدعی می‌شود: «امسال هم دانشجویان در سالگرد روز دانشجو در ایران بر ضد دولت کودتاچی اجنبی ساخته حرکت می‌کنند با این تفاوت که اینبار این دولت روسیه است که مورد اعتراض دانشجویان قرار دارد.» [7]

پخش شایعات و بحرانی نشان دادن اوضاع دانشگاهها با هدف تحریک مردم برای همراهی با فتنه گران نیز در همین راستا در دستورکار قرار داشت و به عنوان نمونه سایت معلوم الحالی چون آینده که کینه و عداوت متولیان آن نسبت به رئیس‌جمهور منتخب ملت آشکار است, نیز با شایعه پراکنی و علی‌رغم تاکید وزارت علوم مبنی بر اینکه “هیچ دانشگاه و موسسه آموزشی در روز 16 آذر تعطیلی نیست”، به دروغ ادعا ‌کرد که «برخی دانشکده‌های دانشگاه شهید بهشتی از جمله دانشکده ادبیات، علوم سیاسی و اقتصاد وبرق کامپیوتر این دانشگاه و هم چنین در دانشگاه‌های تهران، شریف، و امیرکبیر روز گذشته به دانشجویان اعلام کردند که کلاس‌ها در روز دوشنبه 16 آذر تعطیل است.» [8]

4- بیانیه رهبر فتنه:

پیگیری اغتشاشات در دانشگاه ها که امروز و بنا بر اخبار رسیده تا فردا نیز ادامه خواهد داشت در حالی صورت می‌گیرد که وی رمز این اغتشاشات را در بیانیه آخر خود به مناسبت روز دانشجو صادر کرده بود آنجا که وی تاکید کرده بود: «۱۶ آذر دانشگاه را تحمل نمی‌کنید. ۱۷ آذر چه می‌کنید؟ ۱۸ آذر چه می‌کنید؟».

5- بانگ نفاق:

خط نفاق که از همه ابزارها برای تحقق اهداف خود بهره می‌گیرد تلاش نمود تا با تبلیغات گسترده‌ای اندک هواداران خود را راضی کند تا در شب عید غدیر (14 آذر) و شب 16 آذر به پشت بام رفته و فریاد الله اکبر سر دهند. صداهایی که در چند روز اول کودتای مخملین تنها در برخی مناطق خاص شهر پایتخت به طور متفرق شنیده شده بود و مدتهاست از آن هم خبری نیست. در این شرایط بود که مطالب متعددی را برای این امر در قالب بیانیه در وبلاگها و سایتهای ضدانقلاب منتشر نمود و تلاش نمود این جریان را حامی ولایت معرفی نماید. در یکی از این نمونه ها آمده است:

«اما ملت سبز نهاد ایران نخواهد گذاشت عید غدیر خم که تجلی ولایت مداری اصیل و راستین است به دست کسانی که از ولایت‌ مداری جز هتاکی و زورگویی و حق کشی چیزی نیاموخته‌اند مصادره شود و به خوراک تبلیغاتی رسانه ضد ملی بدل گردد.

کودتاگران سرخ‌ به ما صلح‌ جویان سبز، دشنام می‌دهند و ما پاسخ آنها را با فریادهای الله اکبرمان در شب عید غدیر خم خواهیم داد. آنها ما را اموی خطاب می‌کنند حال آنکه ما مردم ایران پاسخ آن‌ها را با فریادهای یا علی و یا حسین خواهیم داد. این همان مسیر سبزی‌ است که از چهارراه اخلاق و سعه صدر می‌گذرد. ما را با هتاکی و تندروی سری نیست و به همین دلیل است که شعار الله اکبر را برای خود برگزیده‌‌ایم.

الله‌اکبر خواهیم گفت تا بدانند که ما مردم مسلمان‌ ایران همچنان زنده‌ایم و از ریا و شرک و سجده بر غیر خدا بیزاریم. الله‌اکبر خواهیم گفت تا بدانند که این نهضت سبز ماست که علوی است، نه رنگ‌های دروغین و تقلبی متقلبان.» [9]

6- تلاش برای همراه نمودن اساتید:

حربه دیگر فتنه گران و جریانهای دانشجوی همسو با ایشان تلاش برای همراه کردن اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاهها با جریان فتنه سبز بود. در این بین رایزنی ها و اقدامات مختلفی در دانشگاهها صورت پذیرفت که به عنوان می‌توان به نامه‌ سرگشاده جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران (پلی تکنیک) به اساتید این دانشگاه اشاره نمود که از آنها خواسته شده بود تا با دانشجویان در روز 16 آذر همراهی نمایند.

«اساتید محترم پلی تکنیک؛ بی‌تردید، سالهاست که به عنوان قلب تپنده جنبش دانشجویی ایران شناخته می‌شویم. جامعه آگاه و هوشیار ما که بیش از 6 ماه است که بپاخاسته است، چشم به پلی تکنیک تهران دوخته است. و در هر لحظه منتظر است تا خبری از مادر دانشگاه های صنعتی کشور بشنود تا آگاهی کسب کند و شوق و نشاط را به بدنه خود منتقل کند…

اساتید محترم؛ شاگردان شما در پلی تکنیک تهران، با توکل به لطف و عنایت پروردگار همراه و هماهنگ با سایر دانشجویان کشور، قصد دارند تا 16 آذر امسال را با شور و نشاط بیشتر گرامی بدارند. تعطیلی کلیه کلاسهای دانشکده‌ها و دانشگاه در روز دوشنبه 16 آذر 88 امری ابتدایی و لازم است. تا حداقل در شرایط سخت امنیتی که از سوی مدیریت و حراست دانشگاه اعمال می‌شود، بتوانند صدای اعتراض و صدای همراهی خود را به ملت بزرگ ایران برسانند. حال همراهی و همکاری شما بزرگواران، گامی بلند برای اصلاح کشور و رسیدن به آرمانهای بلند جنبش سبز ملت ایران است. به نمایندگی از کلیه دانشجویان، تعطیلی کلیه کلاسهای درس پلی تکنیک در اعتراض به پایمال شدن حق ملت در تعیین سرنوشت خود، بازداشتهای غیرقانونی و حبس‌های انفرادی دانشجویان، محرومیت از تحصیل دانشجویان، ستاره شده آنان، اعلام می‌کنیم. همکاری و همیاری شما را می‌خواهیم و از شما عزیزان دعوت می‌کنیم تا در تجمع مسالمت آمیز دانشجویان پلی‌تکنیک در روز 16 آذر همراه با دانشجویان فهیم پلی تکنیک در صحن دانشگاه حضور بهم رسانید و فریاد آزادی و استبدادستیزی را همراه یکدیگر در دانشگاه طنین انداز کنیم.»[10]

این قبیل اقدامات نیز خوشختانه ناکام ماند و علی رغم تلاش این جریان اساتید دانشگاه نه تنها در صف فتنه گران حاضر نشدند بلکه در تجمعات دانشجویان بسیجی دانشگاهها, اساتید برجسته و اعضای هیئت علمی دانشگاهها نیز مشاهده می‌شد.

7- برگزاری نشستها و تجمعات در خارج از کشور:

تلاش برای برگزاری تجمعات و نشستهای مختلف در بیرون از کشور و در میان بخش خارج نشین فتنه سبز نیز از دیگر اقدامات طرح ریزی شده برای روز 16 آذر بود. این قبیل تجمعاتی که اغلب توسط اعضای ثابت و کادر گروهکهای ضدانقلاب منافقین و سلطنت طلبان و … پر می‌شود، با حضور بسیار معدود و چند نفره این افراد برگزار می‌گردد، اما با چنان حجم بالایی تبلیغات می شود که گویا میتینگ چندصدنفره و تاثیرگذاری در حال برگزاری است!

به عنوان نمونه “شبکه‌ی جوانان ایرانی در برلین جمعیت پشتیبانی از مبارزات دمکراتیک مردم ایران” با صدور اطلاعیه‌ای از برگزاری نشستی با عنوان “بحث و گفتگو درباره جنبش دانشجویی در ایرا��” با حضور میترا خلعتبری (روزنامه نگار)، مینا خانی (فعال دانشجویی)، پویان محمودیان (فعال دانشجویی)، و ف. تابان (سردبیر سایت خبری “اخبار روز”) خبر داد.[11]

8- بزرگنمایی:

از اقدامات دیگر این جریان برای موفقیت در فتنه گری روز 16 آذر، بزرگنمایی هواداران در بین دانشجویان بود. بزرگنمایی که با دروغ پراکنی و شمارش غیرواقعی توام بود. به عنوان نمونه سایت فتنه گر ادوار تحیکم، که محفل ضدانقلابیون فارغ التحصیل شده دفتر تحکیم وحدت می‌باشد, در خبری چنین می‌نویسد:

«بیش از 3000 دانشجوی دانشگاه تهران علی رغم همه فشارهای نهادهای نامشروع قدرت و فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه طوماری تهیه و در آن از دو رهبر اصلی جنبش سبز دعوت کرده اند تا در روز 16 آذر با حضور در مقابل دانشکده فنی دانشگاه تهران، یادگاه آن 3 آذر در خون افتاده به گلوله کودتاچیان سال 32، با حمایت از دانشجویان و جنبش ریشه دار دانشجویی و با توجه به پیوند اعتراضات به نتایج انتخابات با روز دانشجوی سال 88 بر مواضع پیشین خود صحه گذارند و بار دیگر ایستادگی و اعتراض خود را در برابر استبداد اعلام نمایند… دانشجویان جمع آوری کننده امضاها گفته‌اند که بیش از 90 درصد دانشجویان خواهان حضور کروبی و موسوی در دانشگاه تهران هستند ولی محدودیت های موجود مانع از جمع‌آوری امضاء از همه دانشجویان شده است.» [12]

در روز 16آذر نیز ارائه اخبار دروغ و وارونه که به صورت لحظه به لحظه مخابره می‌شد در دستورکار تیم رسانه فتنه گران قرار داشت و این در حالی بود که آنچه در کف دانشگاه در حال جریان بود از حقیقت دیگری خبر می‌داد. نمونه‌ای از این دروغ پراکنی لحظه به لحظه را می‌توان در سایت سازمان مجاهدین خلق(منافقین) مشاهده نمود. این سایت در روز 16 آذر به شدت فعال بود, و با اخبار دروغ خود که به ظاهر لحظه به لحظه از خیابانهای تهران گزارش می‌شد(بخوانید ساخته می‌شد!) تلاش داشت تا مخاطب کم تعداد خود را شارژ نماید. به نمونه‌هایی از این اخبار دروغ این گروهک مرتد که امروز به صف حامیان موسوی و کروبی پیوسته‌اند توجه کنید:

خبر اول: «ستاد اجتماعی مجاهدین در داخل کشور از گسترش تظاهرات دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف تهران خبر داد. ساعت 11 و سی دقیقه بیش از 500 نفر از دانشجویان در سمت پایین درب دانشگاه تجمع کرده و شعار مرگ بر دیکتاتور سر میدهند. ستاد اجتماعی مجاهدین در داخل کشور هم‌چنین خبر داد در خیابان ولیعصرتهران مردم تجمع کردند و شعار میدهند، ایرانی با غیرت حمایت حمایت و مرگ بردیکتاتور. مأموران سرکوبگر نیروی انتظامی در ولیعصر به تظاهر کنندگان حمله کرده و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.» [13]

خبر دوم: «بن به گزارشهای دریافتی مردم در میدان انقلاب تهران هم اکنون تظاهرات میکنند و شعار میدهند: زندانی سیاسی آزاد باید گردد. مأموران سرکوبگر گارد ویژه با باتون به مردم حمله کرده و به تیراندازی هوایی میپردازند.» [14]

خبرسوم: «ستاد اجتماعی مجاهدین در داخل کشور: دانشجویان دانشگاه اراک ، عکس گماشته ولیفقیه را به آتش کشیدند. ستاد اجتماعی مجاهدین در داخل کشور خبر داد ساعت 11 و 15 دقیقه امروز دانشجویان دانشگاه اراک، عکس منحوس پاسدار احمدینژاد را به آتش کشیدند. بنابه خبر دیگری، دانشجویان کلاس زبان انگلیسی دانشگاه اراک شعار مرگ بر دیکتاتور سر دادند. مأموران سرکوبگر حراست در تمامی نقاط دانشگاه بهحالت آمادهباش درآمدهاند.» [15]

آنچه در 16 آذر اتفاق افتاد

در حالی که رسانه‌های اپوزیسیون تلاش گسترده‌ای را برای ایجاد هماهنگی مخالفین در دانشگاه‌های کشور به کار بسته بودند، آنچه در روز 16 آذر به وقوع پیوست خط بطلانی بر آخرین تلاش فتنه گران در ایجاد آشوب در دانشگاهها بود. در این روز تجمع پرشمار و چندبرابری دانشجویان دانشگاه‌های اصلی تهران مانع ایجاد ناآرامی در این دانشگاه‌ها شد.

به گزارش شبکه ایران، در حالی که برخی رسانه‌های وابسته به جریان اغتشاش با انتشار اخبار ضد و نقیض می‌کوشیدند تا جو حاکم بر دانشگاه‌ها را در روز دانشجو متشنج کنند، اخبار ارسالی خبرنگاران از سطح دانشگاه‌های تهران، شریف، امیرکبیر و علم و صنعت حکایت از 16 آذر متفاوتی دارد.

بر اساس اخبار رسیده، دانشجویان مخالف که از چندی پیش با تبلیغات گسترده رسانه‌های اپوزیسیون خود را برای برگزاری تجمعاتی در محیط دانشگاه آماده کرده بودند، امروز پیش از آنکه برنامه‌های خود را اجرا کنند با جمعیت پرشمار دانشجویان مدافع نظام روبرو شده‌اند.

اما در این میان نکته مهم در اتفاقات امروز داخل دانشگاه ها آن بود که به دنبال تمهیدات امروز نیروهای حراست دانشگاه‌های مهم تهران، وزن واقعی دانشجویان مخالف به معرض نمایش درآمد، این مهم پس از آن مشخص شد که حراست دانشگاه‌ها از صبح امروز از ورود افرادی به جز دانشجویان به داخل دانشگاه‌ها جلوگیری به عمل آورده بودند.

1- دانشگاه تهران:

گزارش خبرنگاران حکایت از تجمع‌های 200 تا 300 نفره مخالفین در مقابل اجتماع 2000 نقره‌ای که به امروز تا 4000 نفراز دانشجویان افزایش یافت دارد که با شعارهای خود به اعتراض علیه شعارهای مخالفین می‌پرداختند.

بنابر گزارش خبرنگار شبکه ایران در دانشگاه تهران و پس از پایان یافتن مراسم 16 آذر با سخنرانی رحیم پور ازغدی و صفار هرندی، دانشجویان اقدام به برگزاری راهپیمایی 4000 نفری در محوطه این دانشگاه کردند. دانشجویان شعار می دادند: “خونی که در رگ ماست، هدیه به رهبر ماست”، ” منافق حیا کن دانشگاه را رها کن”، “انگلیس حیا کن دانشگاه را رها کن” ، ” انگلیس حیا کن کروبی را رها کن”، ” آزادی اندیشه با بادکنک(سبز) نمی‌شه”.

در این راهپیمایی، دانشجویان پوستری که در آن عکس‌های موسوی، مریم رجوی، مسعود رجوی، شیرین عبادی و برخی سران صهیونیست و سلطنت طلب در کنار هم قرار داده شده بود را با تکرار شعار “مرگ بر منافق” به آتش کشیدند. دانشجویان اعلام کردند، حاضرند برای ساعت‌ها و روزهای متمادی در صحن دانشگاه حاضر شوند، تا منافقین مجال ایجاد فتنه در دانشگاه را نداشه باشند.

در مقابل نیز دانشجویان طیف‌های مختلف از طیف علامه، مارکسیست‌ها، لیبرال‌ها، جریانات دموکراسی خواه و جریانات قومی که در سالیان اخیر همواره اختلافات و درگیریهای بسیار جدی در بین آنها وجود داشت، امسال بصورت هماهنگ و متحد، اقدام به تجمع و سردادن شعار در دانشگاه تهران کرده‌اند. در میان این دانشجویان، تعداد زیادی از دانشجویان افراطی دانشگاه‌های علامه، امیرکبیر و شریف نیز دیده می‌شوند.

2- دانشگاه امیرکبیر:

دانشجویان مخالف در دانشگاه امیر کبیر که تعدادشان در حدود 150 نفر بود نیز در مقابل ساختمان ابوریحان این دانشگاه ابتدا تجمع کردند که لحظاتی بعد به قصد ضرب و شتم برخی دانشجویان به آنان حمله کردند، اما با تجمع بیش از 300 نفر از دانشجویان این دانشگاه در این محل مواجه شدند. جمع نزدیک به سیصد نفره مذکور سپس با بیان شعارهایی، اقدامات خشونت طلبانه این دسته را محکوم کردند. دانشجویان انقلابی در این تجمع، شعارهای “مرگ بر منافق” و “الله اکبر خامنه‌ای رهبر”، را تا متفرق شدن کامل مخالفین ادامه دادند.

از حوادث جالب توجه در این دانشگاه دستگیری “مجید توکلی” دانشجوی افراطی دانشگاه امیرکبیر بود،که روز 16 آذر در دانشگاه امیر کبیر با شجاعت خاصی در میان دوستان خود مشغول هتک حرمت و توهین به مقدس‌ترین ارکان نظام بود. وی که به دلیل ضعف علمی و مشروطی پی در پی از دانشگاه اخراج شده است, عامل اصلی فتنه گری در این دانشگاه بود که بطور مخفیانه وارد دانشگاه شده بود و هنگامی که تلاشهای وی برای به آشوب کشیدن دانشگاه با هوشیاری دانشجویان با شکست مواجه شد, وی برای خروج از دانشگاه در یک اقدام عجیب، با آرایش و لباس زنانه آماده فرار از دانشگاه شد. او که همانند زنان محجبه، مانتو به تن کرده و مقنعه و چادر به سر داشت و حتی یک کیف زنانه را نیز برای محکم کاری به دوش انداخته بود، در رسیدن به هدف خود ناکام ماند و توسط مامورین امنیتی دستگیر شد.

در حالی که عکس‌های توکلی در بسیاری از تجمعات دانشجویان افراطی به عنوان نماد “مقاومت جنبش دانشجویی” در میان تجمع‌کنندگان توزیع می‌شد، مشخص نیست از این پس آیا عکس او در لباس زنان هم در تجمعات کاربرد خواهد داشت؟!

3- دانشکده فنی دانشگاه تهران:

در خیابان کارگر شمالی و در مقابل سردر دانشکده فنی نیز در حالی که گروه کمتر از صد نفری مخالفین قصد بیان شعارهای ساختارشکنانه ای داشتند، با تجمع بیش از 500 نفر از دانشجویان این دانشکده که در حمایت از رهبر معظم انقلاب و علیه آمریکا شعار می‌دادند مواجه شده و تجمع خود را در آن منطقه متفرق کردند.

4- دانشگاه صنعتی شریف:

بیش از 200 نفر از دانشجویان با سردادن شعارهای مرگ بر آمریکا، الله اکبر، مرگ بر منافق، دانشجو می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد، در مقابل گروهی از دانشجویان که تعداد آنها را خبرنگاران کمی بیش از 100 نفر ارزیابی و شعارهای آنها را ” علیه دولت و انتخابات” توصیف کرد تجمع کردند.

مطابق این گزارش، حضورچندصد نفره این دانشجویان باعث شده است که به تدریج از تعداد آشوب طلبان که برخی سران آنها را اخراجی‌های سالهای گذشته این دانشگاه و دانشگاه امیرکبیر شکل داده‌اند، کم شود .

این گزارش حاکی است که پس از تقابل دانشجویان با شعارهای افراطی مخالفین، آنها ترجیح دادند تا تنها علیه دولت و انتخابات شعار بدهند. با این حال این دسته از دانشجویان افراطی تلاش کردند تا با ایجاد درگیری، جمع و شعارهای خود را به بیرون از دانشگاه هدایت کنند که البته موفق نشدند.

5- دانشگاه علم و صنعت:

بیش از 600 نفر از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت هم امروز صبح در مقابل تعداد نزدیک به یکصد و پنجاه نفره دانشجویانی که تلاش می‌کردند با حرکت به سمت درب اصلی دانشگاه فضای دانشگاه را هیجانی کنند و مردم خارج از دانشگاه را به استمداد بطلبند، شعارهای اعتراض آمیز سر دادند . مخالفین که لباس های سبز بر تن داشتند شعارهایی همچون “بسیجی مزدور” سر می‌دادند . با این حال جمع 600 نفره دانشجویان با فرا رسیدن ظهر، “نماز وحدت” خوانده و سپس پرچم آمریکا را آتش زدند.

آنها سپس در مقابل جمع کمتر از دویست نفره‌ای که جلوی در اصلی دانشگاه ایستاده بودند به تکرار شعارهای “مرگ بر آمریکا”،”مرگ بر منافق”،” دانشجو می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد” سر می‌دادند .

حوادث خارج از دانشگاه

از خارج دانشگاه خبرها از درگیریهای پراکنده در برخی نقاط در اطراف میدان انقلاب حکایت داشت. اغتشاشگران چندین نقطه از خیابانهای اطراف دانشگاه تهران را به آشوب کشانده و در نقاطی همچون تقاطع خیابان جمهوری با خیابان دانشگاه و یا میدان ولیعصر(عج)، چند دستگاه موتور و سطل زباله را به آتش کشیدند.

همچنیین جمع دیگری از فتنه گران به تحریک فائزه هاشمی از مقابل سردر دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات به سمت میدان پونک به راه افتادند, که با حضور نیروهای انتظامی متفرق شدند.

از نکات قابل تامل که ماهیت فتنه گران حامی موسوی و کروبی را به خوبی آشکار می‌سازد, انتشار خبر اهانت به ساحت مقدس حضرت امام(ره) بود. در حاشیه برگزاری مراسم روز دانشجو در دانشگاههای کشور، تصاویری در برخی از رسانه‌های ماهواره‌ای نشان داده شد که در آن حامیان خیابانی موسوی اقدام به پاره پاره کردن و آتش زدن تصاویری از امام خمینی (ره) می‌کردند.

این تصاویر که روز گذشته با استقال رسانه‌های ضد ایرانی دیگر همراه شده بود، بارها و بارها از شبکه‌های انگلیسی و سعودی از جمله “العربیه” پخش شد و تبدیل به بیت الغزل این رسانه‌ها در گزارشهایشان از تهران شده بود.

کینه ورزی با بنیانگذار جمهوری اسلامی و آتش زدن تصاویر رهبر کبیر انقلاب در حالی از سوی طرفداران مهندس موسوی صورت گرفته است که وی همواره در شعارهای خود تا قبل از انتخابات ادعای تداوم راه امام خمینی(ره) را مطرح می‌کرد. [16]

همچنین پس از ناکام ماندن اغتشاشگران در روز 16 آذر، روز سه شنبه 17 آذر نیز دانشگاه تهران شاهد صف آرایی دانشجویان ولایی و فتنه انگیزان سبزپوش بود و طرفداران موسوی تلاش تازه‌ای را برای ایجاد اغتشاش در دانشگاه تهران آغاز کرد‌ند.

پیگیری اغتشاشات در دانشگاه‌ها که فردا و پس فردای روز دانشجو نیز ادامه داشت, در حالی صورت گرفت که موسوی رمز این اغتشاشات را در بیانیه آخر خود به مناسبت روز دانشجو صادر کرده بود، آنجا که وی تاکید داشت: «۱۶ آذر دانشگاه را تحمل نمی‌کنید. ۱۷ آذر چه می‌کنید؟ ۱۸ آذر چه می‌کنید؟»

حمایت غرب از فتنه گران 16 آذر

حمایت دوباره سران کشورهای غربی از فتنه گران بار دیگر ماهیت این جریان را برای همگان آشکار نمود. وزیر خارجه انگلیس در پی تجمع روز گذشته حامیان موسوی مقابل دانشگاه تهران، با مداخله‌ای آشکار در امور داخلی ایران، از این تجمع حمایت کرد.

به گزارش فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی فرانسوی زبان “روماندی “، “دیوید میلیبند ” روز گذشته در پی تجمع و تظاهرات جمعی از حامیان میر حسین موسوی در دانشگاه تهران، در ادعایی اعلام کرد: «ایران نباید تظاهرات کنندگان را سرکوب کند و ما از این بابت نگران هستیم.»

وی در ادامه اظهارات مداخله‌جویانه خود افزود: «آزادی بیان سیاسی ارزشی نهادی و اصولی است که هر دولتی باید به آن احترام بگذارد.»

وزیر خارجه انگلیس همچنین گفت: «ما از مقامات ایرانی می‌خواهیم که به آزادی و حقوق شهروندان خود احترام بگذارند.» [17]

* * *

سرآخر می‌توان گفت هرساله دانشگاه‌ها در روز دانشجو شاهد برگزاری تجمعات دانشجویی با گرایش‌های مختلف بودند و این سال نیز به نظر نمی‌رسد فتنه‌گران سبز چیزی جز جوسازی و غوغاسالاری بر مراسم 16 آذر افزوده باشند؛ به عبارت دیگر، تجمعات دانشجویی از لحاظ حجم و گستردگی تفاوت چندانی با مراسم‌های سال‌های گذشته نداشتند؛ بلکه تنها بر جنجال و بازتاب رسانه‌ای آن افزوده شد.

همچنین فاصله فراوان بین آنچه اتفاق افتاد و آنچه از سوی رسانه‌های ضدانقلاب مخابره شد, حکایت از شکل‌گیری بنیان فتنه سبز بر دروغ و فریب داشت و اینکه قدرت و توانایی آن‌ها بیش از آنکه در بین طبقات اجتماعی باشد, در قدرت رسانه‌ای و تبلیغاتی فتنه‌گران که از حمایت‌های بین المللی نیز برخوردار بودند تمرکز یافته بود.

عدم حضور مثلث سران فتنه (موسوی، کروبی, خاتمی) در روز 16 آذر در دانشگاه نیز نشانه دیگری از عدم موفقیت پروژه فتنه‌افکنی در روز دانشجوی 1388 بود, به نحوی که این غیبت معنادار را می‌توان نوعی ناتوانی و عافیت‌طلبی و از سویی دیگر سردرگمی و وادادگی آن‌ها دانست.

——————————————————————————–

[1] – رشید اسماعیلی، “پیش به سوی 16 آذر سبز”، سایت ادوارنیوز، 10/9/88. [2] – “بیانیه شماره ۱ دانشجویان سبز دانشگاه‌های ایران به‌مناسبت ۱۶ آذر”، سایت خبرنامه گویا، 12/9/88. [3] – “بیانیه شماره ۲ دانشجویان سبز دانشگاه‌های ایران”، سایت خبرنامه امیرکبیر، 15/9/88. [4] – http://iran-rasa.blogspot.com/2009/12/16.html

[5] – سایت محسن سازگارا، متن پیاده شده برنامه گفتگوی روزانه روز پنجشنبه ۱۲ آذر ۱۳۸۸. [6] – سایت محسن سازگارا، متن پیاده شده برنامه گفتگوی روزانه روز جمعه ۱۳ آذر ۱۳۸۸. [7] – سایت محسن سازگارا، متن پیاده شده برنامه گفتگوی روزانه روز شنبه ۱۴ آذر ۱۳۸۸. [8] – سایت آینده، 14/9/88، کد خبر: 15966. [9] – http://mowjcamp.com/article/id/70598

[10] – “نامه سرگشاده جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر …”، سایت خبرنامه امیرکبیر، 11/9/88. [11] – “بزرگداشت شانزده آذر در برلین”، سایت اخبارروز، 11/9/88. [12] – “دعوت بیش از 3 هزار دانشجوی دانشگاه تهران از موسوی و کروبی …”، سایت ادوارنیوز، 10/9/88. [13] – “تظاهرات دانشجویان دانشگاه شریف و گسترش تظاهرات در خیابان ولیعصر”، سایت سازمان مجاهدین خلق، 16/9/88. [14] – “تظاهرات مردم در میدان انقلاب و تیراندازی هوایی توسط ماموران سرکوبگر”، سایت سازمان مجاهدین خلق، 16/9/88. [15] – “دانشجویان دانشگاه اراک، عکس گماشته ولیفقیه را به آتش کشیدند”، سایت سازمان مجاهدین خلق، 16/9/88. [16] – “حامیان موسوی چرا عکس امام خمینی(ره) را به آتش می‌کشند؟ “، سایت رجانیوز، 17/9/88. [17] – “حمایت وزیر خارجه انگلیس از حامیان موسوی “، سایت رجانیوز، 17/9/88.

بصیرت، رضا موحدی

شنبه 15 آذر 1393

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد