اصول مطالعه و فراگیری بهتر
برای بهبود و افزایش توان یادگیری می بایست اصول ذیل را با دقت اجرا کنید . زیرا تنها با رعایت این اصول است که می توانید بهتر بیاموزید و ازوقت حداکثر استفاده را ببرید . ما این اصول را به سه مرحله تقسیم کرده ایم و در هر مرحله توصیه های سودمندی بیان داشته ایم . این اصول عبارتند از :
1- اصولی که قبل از مطالعه باید رعایت کرد .
2- اصولی که هنگام مطالعه باید رعایت کرد .
3- اصولی که باید بعد از مطالعه رعایت کرد .
از طرفی تعیین زمان و مقدار مطالعه به خواننده و آرامش می دهد و این آرامش موجب افزایش میزان یادگیری و سرعت مطالعه می شود .
« نه چندان بخور کز دهانت برآید نه چندان که از ضعف جانت درآید »
خلاصه این که عادت پرسیدن را در حین مطالعه در خود تقویت کنید .
شخص اگر در خواندن کمر همت ببندد و با فعالیت های ذهنی خویش به درک بیشتری نایل شود کار بزرگی انجام داده است . این نوع خواندن پویا تر و مستلزم فعالیت های مختلف بیشتری است . (منظور مهارت های اشاره شده در این کتاب است )
پس از این که مطالعه ی شما به پایان رسید نباید تصور کنید که کارتان تمام شده و مطالبی را که مطالعه کردید دیگر از یادتان نمی رود . بلکه مهم ترین بخش ، تکرار و مرور مطالب مطالعه شده است . درواقع شما با مطالعه ی موثر مطالب را خلاصه نویسی و دسته بندی کرده اید . تا در مواقع مختلف از جمله امتحان و آزمون بتوانید با مرور مطالب به حافظه ی خود در به یاد سپردن مطالب کمک کنید . بنابراین باید با مرور و تکرار مطالب ، ضریب ماندگاری مطالب آموخته شده را در ذهن خویش افزایش دهید . البته مصاحبه با دوستان و هم چنین درس دادن به جمعی از دانش آموزان نیز یک راه مفید برای درک بهتر مطالب و تثبیت یادگیری و رفع اشکالات درسی است .
منبع : مهارت های تحصیلی (اردشیر کیانی)
برچسبها: مهارت مطالعۀ صحیح