خانه » همه » مذهبی » اقدامات مهمی که فرد مبتلا به کرونا باید انجام دهد

اقدامات مهمی که فرد مبتلا به کرونا باید انجام دهد

عصراسلام: من در زمینه بیماری‌های همه‌گیر، علوم دارویی و بیوتکنولوژی درس خواندم. ‏فلذا پزشک نیستم و تخصصی هم در زمینه درمان ندارم اما بنا به مطالعات شخصی و کسب تجربه از افراد بهبود یافته توصیه‌های ساده‌ای به اطرافیانم می‌کنم که خیلی‌هایش را بیشترتان می‌دانید اما بد نیست اینجا هم بنویسم شاید به کار برخی آمد‏. 

اولین نکته این‌که در وضعیت فعلی بروز هرگونه علامت و هر عارضه‌ای از تب خفیف و احساس سرماخوردگی گرفته تا کهیر و اسهال و کمردرد و… را باید کرونا تلقی کرد و اقدامات لازم را از همان لحظه شروع کرد، نه چهار-پنج روز بعد که علائم اصلی (تب و لرز، ضعف، بدن درد، سرفه و…) بروز می‌کند!‏ پس با این تصور که «زیاد کار کردم خسته‌ام» «شوفاژ خراب بود» «صندلی‌ام خوب نیست» «از حمام آمدم باد خورد به کله‌ام» «بد خوابیدم» «میگرنم عود کرده» «معده‌ام دوباره ریخته به هم» «گرمی‌ام یا سردی‌ام شده» فقط فرصت را به ویروس چموش می‌دهیم تا کار خود را با خیال راحت انجام دهد!‏ با بروز اولین علامت خفیف این کارها را انجام دهید، اگر احیاناً کرونا نبود مطمئن باشید چیزی از دست نمی‌دهید اما اگر بود ۳-۰ جلو هستید! 

بدیهی است اگر با خانواده‌اید فوراً از جمع جدا شوید‌ ‎قرنطینه و اگر تنها هستید و دور از خانواده، سفارش مواد غذایی بدهید و یخچالتان را پر کنید!‏ از لحظه اول آب بنوشید! آب یعنی H2O. پس در عین‌حال که چای، آبمیوه، دمنوش و مایعات می‌نوشید اما هیچ‌کدام جای آب را نمی‌گیرد. بهتر است آب معدنی با نیترات پایین باشد. از همان ابتدا آب فراوان و بی وقفه و با شتاب بنوشید تا اگر ویروس در گلو است برود پایین و اسید معده کارش را بسازد.‏ 

حجم زیادی از ویروس در مجاری تنفسی در بینی است. ۳-۴ بار در روز با بخار آب جوش بخور دهید. سرم فیزیولوژی و اگر ندارید آب نمک رقیق (غلیظ نه) را با سرنگ وارد بینی کنید یا در کف دست بریزید و با تنفس وارد بینی و از دهان خارج کنید (کار سخت و تهوع آوری است اما چاره‌ای نیست!)‏
شکر، شکلات و شیرینی را مطلقاً قطع کنید! 
آب هویج و آب سیب طبیعی و تازه بنوشید (آب میوه فروشگاهی نه!)  
قرقره آب نمک رقیق (غلیظ به مخاط آسیب وارد می‌کند)
شستن دهان با استفاده از دهان‌شویه.
باز کردن مداوم پنجره برای تهویه هوا و توجه ویژه به بهداشت محیط‏ 

انجام ورزش ریه 

روش‌های مختلفی برای این‌کار وجود دارد اما ساده‌ترین آن به این شکل است:
در حالی‌که از بینی نفس عمیق می‌کشید و ریه را پر از اکسیژن می‌کنید بنشینید و برعکس در حالی که لب‌ها را غنچه‌کرده و به حالت سوت زدن هوا را کامل از ریه خارج می‌کنید بلند شوید (۲۸ بار در روز)‏. 

رنگ ادرار را چک کنید. اگر تیره باشد یعنی کلیه خوب کار نکرده، پس زیاد آب نخوردید! حفاظت از کلیه در روزهای ابتدایی، حیاتی‌ترین نکته این نوشته است، اگر کلیه آسیب ببیند آن‌وقت پزشک حتی نمی‌تواند دارو هم بدهد، پس با خوردن مایعات (در صورت اسهال: ORS) به عملکرد کلیه کمک می‌کنیم.‏ 

اگر عوارض جدی‌تری ادامه یافت (تب و لرز، بدن درد، سرفه و…) حالا ضمن ادامه روند بالا باید فوراً با پزشک تماس بگیرید برای انجام تست، دریافت دارو و اقدامات درمانی زیر نظر پزشک. برای کاهش تب تا رسیدن پزشک استامینوفن بخورید و با پاشویه و دستمال خیس روی پیشانی تب را پایین بیاورید. 

از نظر روحی خودتان را در معرض اخبار بد، جر و بحث، استرس، اعصاب خردی و… قرار ندهید، در صورت ابتلا خودتان را سرزنش نکنید و یا به فرد مبتلا سرکوفت نزنید، امیدوارم دوستان پزشک و متخصص کمک کنند تا این توصیه‌ها اصلاح و یا تکمیل شود. ان‌شالله همگی سلامت باشید. 

محمد صادقی

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد