انتشار اثری در نقد عرفانهای صوفیانه
۱۳۹۲/۰۵/۱۹
–
۱۱۸ بازدید
حجتالاسلام حسین روحانینژاد، هیأت علمی گروه عرفان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ضمن اعلام این خبر به خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس گفت: دغدغه نگارش چنین اثری از سال ۸۵ برایم به وجود آمد، زمانی که آیتالله خوشوقت و برخی از نهادهای امنیتی کشور گلایههایی درباره ظهور عرفانهای نوظهور در جامعه مطرح کرده بودند.
وی با اشاره به اینکه مبحث عرفانهای نوظهور و صوفیانه توسط علما و عرفا در جامعه رصد میشود، افزود: این تحرک را بسیاری افراد همچون مرحوم آیتالله خوشوقت مشاهده میکردند، بنابراین من هم تلاش کردم اثر جامعی در این حوزه بنویسم.
حجتالاسلام روحانینژاد در ادامه افزود: این عرفانها که به وارداتی یا انحرافی هم معروف هستند، دارای ابعاد و ویژگیهای مختلفی بوده که منبع آنها از غرب است. عرفانهای صوفیانه و نیز برخی عرفانهایی که به نحوی در ذیل صوفیه میگنجد به طور مثال سلوک اهل حق در برخی مناطق چون کرمانشاه تحت عنوان گروههای علی اللهی به طور کامل در این اثر مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه با عرفان باید بتوانیم به شناخت پروردگار برسیم، افزود: بنابراین اگر نتوانیم از طریق عرفان به خدا برسیم دیگر این عرفان، عرفان راستین نیست بلکه همین نوع عرفانهای کاذب و دروغین است و تنها اسم عرفان دارد.
روحانینژاد در پایان اظهار داشت: عرفان از شناخت قلبی براساس کشف و شهود حاصل میشود نه بحث و استدلال و این علم به علم وجدانی هم معروف است.