بین الملل تابناک: صد و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
رئیسجمهور بلاروس عنوان کرد نظامیان کشورش ممکن است مجبور شوند در جنگ بر سر غرب اوکراین مشارکت کرده تا اجازه ندهند “غرب آن را جدا کند”.
به گزارش پایگاه اوکرایینسکا پراودا، به گفته الکساندر لوکاشنکو، بلاروس عمدتا به دلایل ژئوپلتیکی “هدف فشار” از سوی غرب قرار گرفته است.
رئیس جمهور بلاروس خاطر نشان کرد: “آنها (غرب) هنوز از هدفشان برای همراستا ساختن جبهه نبرد دست برنداشتهاند تا به این ترتیب درگیری به حوزه های اسمولنسک-پسکوف، اسمولنسک-بریانسک-کورسک و از آنجا به روستوف تسری یابد. آنها لازم دارند جبهه درگیری را هم تراز کنند. و ما همچون یک ایوان هزار کیلومتری هستیم که از نظر آنها باید دسترسی اش قطع شود.
لوکاشنکو ادامه داد که “کار آنها (غربی ها) در همین جا متوقف نخواهد شد.”
او عنوان کرد: آنها از سمت غرب اوکراین یا نقاط دیگر خواهند آمد. شاید ما مجبور شویم برای غرب اوکراین بجنگیم تا اجازه ندهیم که آن را جدا سازند زیرا این نه فقط برای اوکراینی ها بلکه برای ما حکم مرگ را دارد. فرآیندهای وحشتناکی در دست اجرا هستند.
همچنین لوکاشنکو روز جمعه از مقامات بلاروس خواست تا از اعتراضات دوره پس از انتخابات ۲۰۲۰ در این کشور درس بگیرند و از تکرار سناریوی اوکراین جلوگیری کنند.
دولت سوئیس آخرین مجموعه تحریم های اتحادیه اروپا را علیه روسیه و بلاروس به دلیل جنگ در اوکراین تصویب کرد.
شورای فدرال سوئیس جمعه شب تصمیم گرفت که ششمین بسته تحریمی کشورهای عضو اتحادیه اروپا علیه روسیه را که در سوم ژوئن (۱۳ خرداد) به توافق رسیدند، تصویب کند.
ششمین بسته تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه شامل اعمال تدریجی تحریم بر تمام نفت خام روسیه است که از اوایل دسامبر از طریق دریا به اروپا تحویل داده شده است و همچنین ممنوعیت کلیه محصولات نفتی پالایش شده روسیه از دو ماه بعد اعمال خواهد شد.
مقامات سوئیس همچنین تحریم های مالی و مسافرتی را علیه حدود ۱۰۰ فرد و نهاد روسی و بلاروسی دیگر اعمال کرده اند. فهرست تحریم های جدید سوئیس با لیست تحریم های اتحادیه اروپا یکسان است.
ولادیمیر پوتین [برنامه] ماراتن تلفنی سالانهاش با مردم روسیه را، در میان گمانهزنیها که او بیمناک است از او درباره جنگ در اوکراین سوال کنند، لغو کرد.
به گزارش ایندیپندنت، لغو برنامه «ارتباط مستقیم با ولادیمیر پوتین»، پرسش و پاسخی که اولین بار در اوایل دهه ۲۰۰۰ از تلویزیون پخش شد، در حالی رخ میدهد که اندکی پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، او قانون جدیدی ارائه کرد که مخالفت عمومی با جنگ را جرم تلقی میکند. کسانی که این قانون را زیر پا بگذارند برایشان تا ۱۵ سال زندان در پی دارد.
اوایل این هفته، دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، تایید کرد که رویداد تلفنی سالانه ریاست جمهوری برگزار نخواهد شد. او بیآنکه دلیلی برای این تصمیم بیاورد گفت:«ارتباط مستقیم این ماه انجام نمیشود.»
کرملین درباره زمان پخش بعدی این برنامه اظهارنظری نکرد. لغو این برنامه یک هفته پس از آن است که مسکو اشاره کرد بعد از ۱۸ ژوئن برگزار میشود.
رهبران ۹ کشور اروپای مرکزی و شرقی از پیمان اتلانتیک شمالی ” ناتو ” خواسته اند تا جبهه شرقی خود را در پی حمله روسیه به اوکراین تقویت کند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که رهبران رومانی، اسلواکی، بلغارستان، جمهوری چک، استونی، مجارستان، لتونی، لیتوانی و لهستان کمتر از سه هفته قبل از نشست سران ناتو که قرار است در اواخر ماه جاری برگزار شود در بخارست پایتخت رومانی دیدار کردند.
کلاوس یوهانیس رئیس جمهور رومانی در این دیدار گفت: با توجه به افزایش خطرات امنیتی در رومانی و دریای سیاه، تحکیم ناتو در جبهه شرقی آن، به شیوه ای متحد و متعادل بیش از پیش ضروری و حیاتی می شود، اتحاد باید بتواند از هر وجب از خاک خود دفاع کند.
یوهانیس در ادامه افزود: نتیجه ای که ما به دنبال آن هستیم، حضور یکپارچه ناتو در جبهه شرقی، متحد و منسجم، قوی، معتبر و پایدار به ویژه در دریای سیاه است که بیش از همه در معرض تهدیدات روسیه قرار دارد.
آندری دودا رئیس جمهور لهستان نیز در دیدار روز جمعه گفت: ما همچنین روی افزایش حضور آمریکا در بخش خود از اروپا حساب می کنیم. ما خواهان افزایش حضور رو به جلویی هستیم که امروز در جبهه شرقی ناتو داریم.
دودا در ادامه افزود: ما می خواهیم گروه های گردان موجود به گروه های تیپ تبدیل شوند زیرا یک گروه تیپ شامل حدود ۳۰۰۰ نیرو است که قدرت قابل توجه و قابل مشاهده خواهد بود.
پس از تهاجم روسیه به اوکراین، ناتو با افزودن چهار گروه نبرد چند ملیتی به بلغارستان، مجارستان، رومانی و اسلواکی، حضور خود را در جبهه شرقی خود تقویت کرد.
علاوه براین فنلاند که مرز طولانی با روسیه دارد و سوئد هر دو پس از آغاز جنگ اوکراین درخواست عضویت در ناتو کردند.
بایدن: زلسنکی به هشدارها گوش نداد!
جو بایدن رییس جمهوری آمریکا گفت که ولادیمیر زلنسکی همتای اوکراینی او نمیخواست به اطلاعات واشنگتن درباره حمله روسیه توجه کند.
بایدن روز جمعه به وقت محلی در محل جمع آوری کمک های مالی حزب دموکرات با اشاره به جنگ اوکراین گفت: هیچ چیزی شبیه به این از زمان جنگ دوم جهانی اتفاق نیفتاده است. می دانم بسیاری فکر می کردند که من شاید اغراق می کردم.
رییس جمهوری آمریکا افزود که واشنگتن اطلاعاتی در مورد اینکه ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه قرار است به داخل مرزهای اوکراین برود، در اختیار داشت.
وی مدعی شد: هیچ شکی وجود نداشت و زلنسکی نمیخواست به آن گوش کند.
سوئد: پیوستن به ناتو زمانبر خواهد بود
«آن لیندی» وزیر امور خارجه سوئد روز جمعه گفت که پیوستن کشورش به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) زمان بر خواهد بود.
وی که این سخنان را در استکهلم مطرح میکرد، گفت که نمیخواهد درباره عضویت سوئد در جریان نشست سران ناتو که پایان ماه جاری میلادی در سوئد برگزار میشود، گمانهزنی کند.
لیندی با ابراز امیدواری در این باره که نتیجه حاصل شده، برای همگان قابل قبول باشد، گفت: «با وجود آنکه روند پیوستن به ناتو زمان بر خواهد بود، اما امیدوارم که در پایان همگی راضی باشیم».
وی در ادامه گفت: «این امیدواری به اینگونه خواهد بود که به یکی از اعضای پیمان تبدیل شده و نگرانیهای ترکیه را نیز جدی بگیریم».
روند پیوستن هر کشوری به ناتو نیازمند موافقت تمامی 30 کشور عضو این پیمان نظامی میباشد.
رجب طیب ردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفته که آنکارا با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو مخالفت خواهد کرد، تا زمانی که آنها از تروریستهایی که با داعش متحد شده است حمایت میکنند. اردوغان به ویژه سوئد را به پناه دادن به تروریست ها متهم می کند.
سوئد و فنلاند اخیراً و علیرغم هشدار روسیه درخواست خود برای پیوستن به پیمان نظامی ناتو را ارسال کردهاند. فنلاند به عنوان یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی، بالغ بر هزار کیلومتر مرز با روسیه دارد و اولین کشور دارای مرز مشترک با روسیه است که به ناتو ملحق میشود.
در این میان، ترکیه بهعنوان یکی از اعضای ناتو اعلام کرده بهدلیل حمایت این دو کشور از گروههای تروریستی نظیر پکک، با عضویت آنها در ناتو مخالفت خواهد کرد.
گفته میشود آنکارا خواستار «تضمینهای ملموس» از سوی استکهلم شده که تمامی روابط خود با گروههایی نظیر پکک که از سوی ترکیه، اتحادیه اروپا و آمریکا تروریستی معرفی شدهاند را قطع کند.
مسکو: نظامیان اوکراینی از مردم به عنوان سپر انسانی استفاده میکنند
وزارت دفاع روسیه گفت که اطلاعات معتبری وجود دارد که نشان میدهد جنگجویان اوکراینی از شهروندان به عنوان سپر انسانی در کارخانه شیمیایی «آزوت» در شهر «سوردونتسک» در منطقه دونباس استفاده میکند.
بر اساس گفته وزارت دفاع روسیه، نظامیان اوکراینی صدها نفر از ساکنان شهر و کارگران داخل کارخانه را در تاسیسات زیرزمینی نگه داشتهاند.
وزارت دفاع روسیه اضافه کرد: «نژادپرستان اوکراینی مخازن حاوی مواد خطرناک شیمیایی (نیتریک اسید، آمونیاک و نیترات آمونیوم) را با مواد منفجره، بمبگذاری کرده و قصد دارند زمانی که از این مکان عقب نشینی میکنند آن را منفجر کنند».
این کارخانه تولید کننده کود شیمیایی است، طی هفتههای اخیر درگیریهای شدیدی در اطراف شهر سوردونتسک گزارش شده، جایی که نیروهای روسیه و دونباس تلاش دارند تا کنترل این شهر را در دست بگیرند.
اوباما: هزینه انسانی جنگ اوکراین همچنان افزایش خواهد یافت
باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا گفت که هزینههای انسانی در جنگ اوکراین “همچنان افزایش خواهد یافت.”
به گزارش روز جمعه به وقت محلی سی ان ان، اوباما در مجمع دموکراسی کپنهاگ گفت: این جنگ هنوز به پایان نرسیده است. هزینه های انسانی همچنان افزایش خواهد یافت.
رئیس جمهوری پیشین آمریکا تاکید کرد که اوکراین باید تا پایان این جنگ قوی بماند.
اوباما ادامه داد: ما همچنین شاهد مقاومت قهرمانانه مردم اوکراین در برابر تجاوز روسیه هستیم. آنها نه تنها برای دفاع از حاکمیت خود، بلکه برای دفاع از هویت دموکراتیک خود متحد شده اند و بسیاری از کشورهای جهان را بر اساس ارزشهای استقلال و کرامت انسانی متحد کردهاند.
اوباما با ادعای اینکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در رسیدن به اهداف خود شکست خورده است، خاطرنشان کرد که کاری که پوتین در اوکراین انجام می دهد یک رویداد مجزا نیست و در مورد مشابهت آنچه در روسیه اتفاق میافتد با رویدادهای داخل آمریکا سخن گفت.
وی ادعا کرد: در هر قاره، ما شاهد عقبنشینی دموکراسی هستیم. بنابراین اگر میخواهیم دموکراسی شکوفا شود، باید برای آن مبارزه کنیم، آن را پرورش دهیم و اهمیت آن را در بهبود زندگی مردم عادی نشان دهیم.