بین الملل تابناک: هفتاد و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
رهبران گروه 7 که روز یک شنبه به صورت مجازی دیدار کردند از دور جدید تحریمها علیه روسیه با هدف گیری بخش صنعتی این کشور، رسانههای تحت کنترل دولت مسکو، مقامات اجرایی بخش مالی روسیه و بلاروس و بانکهای اصلی روسیه از جمله «گازپروم بانک» خبر دادند.
براساس گزارش روزنامه لس آنجلس تایمز، کشورهای گروه 7 شامل بریتانیا، فرانسه، آمریکا، کانادا، آلمان، ژاپن و ایتالیا همچنین بر ممنوعیت تدریجی واردات نفت روسیه تاکید کردند اقدامی که کشورهای اروپایی تا کنون در برابر آن مقاومت کردهاند اما هفته گذشته پس از هفتهها اختلاف از سوی اتحادیه اروپا مطرح شده است.
این طرح هنوز مورد تصویب قرار نگرفته و برای اجرایی شدن باید به اتفاق آرا در نشست سران اروپا تصویب شود.
ایالات متحده که وابستگی به نفت و گاز روسیه ندارد در ماه فوریه واردات نفت و گاز و مشتقات نفتی و معدنی از روسیه را تحریم کرده است.
بیانیه گروه 7 در دیدار مجازی «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا با رهبران دیگر کشورها و با حضور ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین اعلام شد.
در بیانیهای که پس از این دیدار یک ساعته صادر شده، رهبران گروه 7 کشورصنعتی جهان حمایت و همبستگی کامل خود را با زلنسکی و مردم اوکراین اعلام کرده و وعده دادند کمکهای بیشتری به اوکراین ارائه کنند. براساس این بیانیه، این کشورها از آغاز جنگ تا کنون 24 میلیارد دلار کمک مالی برای اوکراین در سال 2022 درنظر گرفتهاند.
رهبران گروه 7 در ادامه بیانیه خود وعده دادند که بستههای مالی کوتاه مدتی نیز طی هفتههای آینده برای کمک به مردم اوکراین ارسال کنند و در دراز مدت نیز اقداماتی برای احیای مالی و بازسازی اقتصادی این کشور اختصاص دهند.
در بسته تحریمی جدید، کشورهای غربی همچنین گروههای خدمات حرفهای غربی، از جمله شرکتهای مشاوره مدیریت و حسابداری بینالمللی مانند Deloitte, EY, KPMG and PwC را از انجام هرگونه مراوده و تجارت با هر فردی در فدراسیون روسیه منع میکند.
ایالات متحده مدعی است که از برخی از این گروهها خواسته شده است تا به شرکتهای روسی کمک کنند تا استراتژیهای تجاری خود را برای دور زدن تحریمها یا مخفی کردن ثروتشان اصلاح کنند.
پیش از این و در شامگاه یک شنبه واشنگتن تحریمهای یکجانبه جدیدی را علیه افراد و نهادهای روسی اعمال کرد. بر اساس تحریمهای جدید، هشت مقام اجرایی «اسبربانک» و 27 مقام گازپروم بانک روسیه تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفتند.
آمریکا صدور جواز صادرات مواد خام، مواد هستهای ویژه، کالاهای جانبی و دوتریوم به روسیه را نیز به حالت تعلیق در آورد. واشنگتن همچنین بانک صنعتی مسکو و 10 زیرمجموعه آن را به لیست تحریمهای خود اضافه کرد.
علاوه بر آن واشنگتن هفت شرکت کشتیرانی که مالک 69 کشتی هستند را تحت تحریم قرار داد. آمریکا همچنین یک شرکت تولید تسلیحات و تفنگ در روسیه را به لیست تحریمها اضافه کرد.
واشنگتن اعلام کرد که محدودیتهای جدیدی بر بخش صنعتی روسیه از جمله محصولات چوبی، موتورهای صنعتی و پیشرانهها اعمال کرد.
در تحریمهای جدید آمریکا شبکههای یک روسیه، Rossiya-1 و NTV نیز تحت تحریم قرار گرفتهاند.
تحریمهای تازه آمریکا دو روز پس از آن مطرح میشود که جو بایدن از بسته 150 میلیون دلاری کمکهای تسلیحاتی جدید آمریکا به اوکراین شامل 25 هزار گلوله توپ 155 میلیمتری، رادارهای مقابله با توپخانه و تجهیزات جنگ الکترونیک رونمایی کرد.
رئیس جمهور آمریکا همچنین از کنگره خواسته است که پیشنهاد کمک 33 میلیارد دلاری به اوکراین در ارتباط با عملیات نظامی روسیه در این کشور را تصویب کند.
رهبران گروه 7 در ادامه بیانیه خود به روسیه هشدار دادند که تهاجم به اوکراین را متوقف کند، در غیر این صورت تلاشهای جهانی برای انزوای بیشتر مسکو از طریق جایگزینی منابع انرژی و هدف قرار دادن سرمایه داران نزدیک به کرملین با اعمال تحریمهای بیشتر شدت خواهد یافت.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در اوکراین و آکردیته در مولداوی در اطلاعیه ای از هموطنان ایرانی تقاضا کرد منطقه ترانس دنیستر در جمهوری مولداوی را ترک کنند.
در این اطلاعیه آمده است: سفارت جمهوری اسلامی ایران در اوکراین و آکردیته در جمهوری مولداوی ضمن آرزوی سلامتی و بهروزی برای تمامی ایرانیان بویژه هموطنان مقیم اوکراین و جمهوری مولداوی، به آگاهی می رساند با توجه به تداوم جنگ در اوکراین و احتمال گسترش آن به منطقه ترانس دنیستر در جمهوری مولداوی، از همه شهروندان ایرانی ساکن در منطقه مذکور درخواست می شود در اولین فرصت نسبت به ترک منطقه اقدام کنند.
این اطلاعیه میافزاید: همچنین از آن دسته از هموطنان ساکن در جمهوری مولداوی که در شرایط کنونی ضرورتی به ادامه حضور آنان در این کشور نیست، تقاضا میشود خاک مولداوی را ترک کنند.
از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه)، کشورهای غربی و اروپایی تمام تلاش خود را به کار گرفته تا به منظور منزوی کردن مسکو در جامعه بینالملل، از انواع تحریمها علیه این کشور استفاده کنند و هماکنون «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از این مرحله نیز پافراتر گذاشته و پیشنهاد داده از داراییهای مسدود شده روسیه برای بازسازی اوکراین استفاده کنند.
بورل در بخشی از مصاحبه خود با روزنامه انگلیسی «فایننشالتایمز» که امروز (دوشنبه) منتشر شد، تصریح کرد که کشورهای اتحادیه اروپا باید برداشت ذخایر ارزی مسدود شده روسیه به منظور استفاده این مبالغ در بازسازی اوکراین را مورد بررسی قرار دهند.
رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد که ایالات متحده پیش از این کنترل میلیاردها دلار از داراییهای بانک مرکزی افغانستان را تاحدی برای جبران غرامت قربانیان تروریسم و کمک بشردوستانه به این کشور در اختیار گرفته بود و میتوان گامهای مشابه در خصوص ذخایر مسدود شده روسیه را نیز مورد بررسی قرار داد. وی گفت: «من به نفع آن رأی می دهم زیرا بسیار منطقی است».
بورل تأکید کرد که موضوع تأمین مالی بازسازی اوکراین یکی از موضوعات سیاسی کلیدی است زیرا بحث «مقادیر چشمگیری پول» در میان است که باید استفاده شود. مقامهای اتحادیه اروپایی پیش از این بحث استفاده از ذخایر ارزی روسیه برای بازسازی اوکراین را مطرح کرده بودند اما بروکسل تاکنون پیشنهادی در این خصوص مطرح نکرده است.
زلنسکی پس از دیدار با چند تن از رهبران سیاسی بینالمللی گفت که “اوکراین بخشی از جهانی آزاد و یک اروپای متحد است درحالیکه روسیه در شر و نفرت تنهاست.”
به گزارش Ukrayinska Pravda، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین امروز (دوشنبه) گفت: من مطمئنم که امروز اوکراین نشان داده که ما بخشی از یک جهان آزاد و یک اروپای متحد هستیم. این تضاد آشکار با انزوای مسکو در شر و نفرت است که همگان فردا آن را خواهند دید.
وی افزود: اصلیترین چیزی که امروز احساس کردم این است که حتی تمایل بیشتر جهان برای کمک به ما وجود دارد چون برای تمام جهان آزاد، این مساله مشخص است که اوکراین طرف خیر در این جنگ است و روسیه بازنده خواهد شد چرا که شر همیشه بازنده است.
زلنسکی همچنین تاکید کرد: روسیه همه چیزهایی را که فاتحان جنگ دوم جهانی گرامی داشتند، به فراموشی سپرده است. روسیه تمام چیزهایی را که برای فاتحان آن جنگ مهم بود، فراموش کرده است. اما اوکراین و بقیه جهان آزاد آن را به خاطر میسپارند. هیچکس فراموش نمیکند. ما آن جنگ (جهانی دوم) را بردیم و در این یکی هم پیروز میشویم. اوکراین در این جنگ پیروز میشود.
رئیس جمهوری اوکراین در پست تلگرامی خود نوشت: ما برای آزادی فرزندانمان در حال مبارزه هستیم و پیروز هم میشویم. ما هرگز آنچه را که پیشینیانمان در جنگ دوم جهانی انجام دادند فراموش نمیکنیم که در آن بیش از هشت میلیون اوکراینی کشته شدند. خیلی زود ما در اوکراین دو روز را برای پیروزی جشن میگیریم.
این اظهارات از سوی زلنسکی پس از دیدار روز یکشنبه وی با جاستین ترودو، آندری پلنکوویچ، نخست وزیران کانادا و کرواسی و روسای پارلمانهای نروژ و آلمان و همچنین جیل بایدن، همسر رئیس جمهوری آمریکا صورت گرفت. همچنین این نخستین بار بود که اوکراین در جمع رهبران کشورهای گروه ۷ و در اجلاس این گروه شرکت داشت.
رژه “روز پیروزی” در روسیه ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی با صدای زنگهای کرملین و با حضور پوتین و مقامهای نظامی آغاز شد.
به گزارش اسپوتنیک، این رژه با حضور سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه سوار بر یک خودروی روباز با سلام نظامی آغاز شد.
او در سخنانی فرا رسیدن سالروز “روز پیروزی” را به ارتش روسیه تبریک گفت.
شویگو در این باره گفت: از ۹ می ۱۹۴۵، روزی که سرنوشت کل جهان را تغییر داد، ۷۷ سال میگذرد. برای ما و همه کشورهای دوست و برادر، این تعطیلات مظهر کار فداکارانه کسانی است که مهاجمان نازی را شکست دادند و بشریت را از شر نازیسم آزاد کردند.
وی گفت: امروز سربازان و افسران روس با حامیان نازیسم میجنگند و از منافع ملی روسیه در اوکراین دفاع میکنند.
رژه با ستونهای تجهیزات مکانیکی با حرکت تانک T-۳۴-۸۵ و به دنبال آن مدلهای مدرن خودروهای پیاده نظام آغاز شد.
قرار بود رژه بخش هوایی با حضور بزرگترین بالگردهای نظامی جهان، Mi-۲۶ آغاز شده و در ادامه بمب افکنها، جنگندهها و همچنین MiG-۳۱I که برای پرتاب موشک “خنجر” طراحی شده است، به پرواز در آیند، هواپیماهای Su-۲۴MR و MiG-۲۹ نیز در آسمان مسکو با آرایش Z که نماد “عملیات ویژه حفاظت از دونباس” است، پرواز کنند و در نهایت این رژه با پرواز جنگندههای Su-۲۵ پایان یابد که همانند سالهای گذشته، پرچم فدراسیون روسیه را در آسمان به تصویر میکشند.
اما بعدا اعلام شد که بخش هوایی رژه پیروزی در مسکو به دلیل شرایط جوی لغو شده است.
طبق این گزارش، در این رژه که توسط ژنرال اولگ سالیوکوف، فرمانده کل نیروی زمینی روسیه رهبری میشود، ۱۱ هزار سرباز، ۱۳۱ قطعه تجهیزات نظامی و ۷۷ بالگرد حضور دارند و بخشی از توان نظامی روسیه را به نمایش میگذارند.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد رژه امسال این است که نمایندگان نیروهای شرکت کننده در “عملیات ویژه” در اوکراین با تجهیزات نظامی خود در میدان سرخ رژه میروند.
همزمان با رژه میدان سرخ مسکو، رژه و فعالیتهای دیگری نیز به مناسبت روز پیروزی در شهرهای دیگر روسیه از جمله سیبری برگزار شد.
سخنرانی پوتین
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پیروزی 77 سال پیش در جنگ جهانی دوم را به نیروهای روس تبریک گفت و بلافاصله به اوکراین اشاره کرد و گفت: الان هم همینطور است. شما برای مردم ما در دونباس، برای امنیت سرزمین مادری ما می جنگید. روز پیروزی به دل تک تک ما نزدیک است. هیچ خانوادهای در روسیه وجود ندارد که از جنگ بزرگ میهنی نسوخته باشد. ما به نسل پیروز افتخار می کنیم.
وی سپس خطاب به نیروهای مسلح روسیه و “نظامیان دونباس” گفت که آنها در سرزمین خود برای دفاع از روسیه می جنگند.
وی تصریح کرد: هیچ کس درسهای جنگ جهانی دوم را فراموش نخواهد کرد تا جایی در جهان برای مجازات کنندگان و نازیها وجود نداشته باشد. افتخار بر نیروهای مسلح ما. برای روسیه! برای پیروزی!»
بعد از شلیک به نشانه احترام و نواختن مارش نظامی به یاد کشته شدگان جنگ یک دقیقه سکوت اعلام شد.
پوتین سپس گفت که خسارات وارده به نیروهای نظامی روسیه “یک تراژدی برای همه ما وضایعهای غیرقابل جایگزین برای خانواده های آنها” است. روسیه به تهاجم، پاسخ پیشگیرانه داد، این تنها تصمیم درست بود. روسیه همیشه برای امنیت برابر ایستاده است. روسیه هرگز از احترام به تمامی مردم و فرهنگ ها دست نخواهد کشید، اما غرب تصمیم گرفت این را موضوع را لغو کند.
او برای سربازان و افسران مجروح آرزوی شفای عاجل کرد و گفت که امروز فرمان اجرایی را امضا کرده است تا از «فرزندان همرزمان کشته شده» «حمایت اساسی» به عمل آید.
وی تاکید کرد: روسیه یک ملت متحد چند قومیتی است، سربازان و افسران از بسیاری از مناطق سرزمین مادری ما، از جمله کسانی که مستقیماً از دونباس و مستقیماً از منطقه جنگی به اینجا رسیدهاند، شانه به شانه ایستاده اند. امروز شما به پا خیزید. برای آنچه پدران، اجداد ما برای آن جنگیدند، برای آنها رفاه و امنیت وطن همیشه بالاترین معنای زندگی بوده است و برای ما، وارثان آنها، ارادت آنها به میهن ارزش اصلی است. امید و حمایت از استقلال روسیه جنگ میهنی نمونه ای از قهرمانی را برای همیشه به ما نشان داد. روسیه شخصیت متفاوتی دارد و ما هرگز از عشق به میهن، از ایمان، ارزش ها و آداب و رسوم سنتی اجدادمان و احترام به همه مردم و فرهنگ ها دست نخواهیم کشید. در غرب، واضح است که این ارزشها که قدمتی چند هزار ساله دارند، تصمیم گرفته میشود که از بین بروند، این انحطاط زمینهای اخلاقی برای جعل بدبینانه تاریخ جنگ جهانی دوم (جنگ)، تحریک ترس از روسیه، تمجید از خائنان، تمسخر خاطرات قربانیان، و از بین بردن شجاعت کسانی است که پیروز شدند. این نسل برنده است و ما همیشه به آنها نگاه خواهیم کرد.به یاد داریم که چگونه دشمن روسیه سعی کرد از باندهای تروریسم بین المللی علیه ما استفاده کند. سعی کردند بذر خصومت بینالمللی و مذهبی بکارند تا ما را بشکنند، از درون تضعیفمان کنند، اما نتوانستند. امروز رزمندگان ما از اقوام مختلف در کنار هم میجنگند. آنها واقعاً برادرانه یکدیگر را از گلوله و ترکش محافظت میکنند و این نقطه قوت روسیه است. قدرت شکست ناپذیر ملت چند قومیتی ما.
وی با اشاره به شرایط آغاز عملیات نظامی در اوکراین، گفت: کشورهای ناتو نمیخواستند به حرف ما گوش دهند، که در واقع به این معنی بود که برنامههای کاملاً متفاوتی داشتند و ما این را شاهد بودیم آمادگیها برای عملیات تنبیهی دیگر در دونباس در جریان بود تا اراضی تاریخی ما از جمله شبه جزیره کریمه مورد تهاجم قرار گیرد. ما دیدیم که چگونه زیرساختهای نظامی در حال گسترش است، چگونه صدها مستشار خارجی شروع به کار کردند، به طور منظم جدیدترین تسلیحات از کشورهای ناتو تحویل داده میشد، خطر هر روز بیشتر میشد روسیه اقدام پیشگیرانهای را مقابل این تجاوز انجام داد این یک اقدام سریع و درست بود
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که روسیه قصد ندارد خاک اوکراین را اشغال کند. او توضیح داد که هدف روسیه حفاظت از افرادی است که به مدت هشت سال مورد آزار و اذیت و نسل کشی رژیم کییف قرار داشتند. در واکنش، کشورهای غربی تحریم های شدید و بی سابقه اقتصادی و مالی را علیه روسیه اعمال کردند و همچنین میلیاردها دلار حمایت نظامی به طرف اوکراینی ارائه کردند.
پوتین گفت: ناتو توسعه نظامی فعال در سرزمینهای همسایه ما را آغاز کرده است. این یک تهدید کاملا غیرقابل قبول برای ما در مرزهایمان محسوب می شود.
وی ادامه داد: درگیری با نئونازیها، که ایالات متحده و شرکای کوچکترش روی آن حساب کردهاند، اجتناب ناپذیر خواهد بود.
پوتین افزود: کهنه سربازان آمریکایی از حضور در رژه در مسکو منع شدند. اما ما به سهم شما در پیروزیها افتخار میکنیم. ما به شاهکار همه متحدان احترام میگذاریم، همه کسانی که نازیسم را شکست دادند.
گاردین در بررسی سخنرانی پوتین نوشت: به طور مشخص پوتین بسیج عمومی یا اعلام رسمی جنگ نکرد، سخنرانی او همچنین عاری از تهدید به استفاده از سلاحهای هستهای بود، هیچ نشانهای از برنامه پوتین برای کاهش تنش وجود نداشت.
– مدیر شرکت آمریکایی لاکهید مارتین اعلام کرد که این شرکت قصد دارد تولید سالیانه موشکهای جاولین را از ۲۱۰۰ فروند به ۴۰۰۰ فروند افزایش دهد.
به گزارش تارنمای شبکه سی بی اس، افزایش تولید موشک های جاولین توسط شرکت آمریکایی تسلیحاتی لاکهید مارتین مسئله از آن جهت حائز اهمیت بوده که واشنگتن هزاران فروند از این نوع موشک را به اوکراین ارسال کرده تا ارتش این کشور از آنها در مقابله با ارتش روسیه استفاده کند.
کارشناسان اعلام کرده اند که موشک های ضدتانک جاولین تسلیحات موثری در روند مقابله با حمله روسیه در اوکراین هستند.
جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا اخیرا از شرکت لاکهید مارتین بازدید کرد و این در حالی است که وی از کنگره این کشور خواسته تا لایحه کمک های نظامی ۳۳ میلیارد دلاری را برای اوکراین تصویب کند.
در همین حال جیمز تایکلت مدیراجرایی لاکهید مارتیت به شبکه سی بی اس گفت که اقدامات برای افزایش حدود دوبرابری تولید موشکهای جاولین چند ماه یا شاید حدود دو سال بطول بینجامد.
وی خاطر نشان کرد: ما در حال آغاز این روند هستیم. یک خط تولید فعال در اخنیار داریم که رئیس جمهوری آمریکا نیز آن را مشاهده کرده است.
وزارت دفاع انگلیس در تازهترین ارزیابی خود از جنگ در اوکراین ادعا کرد که ذخایر مهمات هدایت شونده روسیه به شدت کاهش یافته است.
در بیانیه روز دوشنبه وزارت دفاع انگلیس آمده است: روسیه در آغاز تهاجم خود به اوکراین، علناً توانایی خود را برای انجام حملات جراحی و محدود کردن آسیب های جانبی رواج داد و اعلام کرد که شهرهای اوکراین از بمباران در امان خواهند بود.
این بیانیه ادامه میدهد: با این حال، از آنجایی که درگیری فراتر از انتظارات روسیه پیش از جنگ ادامه دارد، ذخایر مهمات هدایت شونده روسیه احتمالاً به شدت کاهش یافته و این امر باعث شده است که از مهمات در دسترس اما قدیمی استفاده شود که کمتر قابل اعتماد هستند، دقت کمتری دارند و راحت تر رهگیری می شوند.
وزارت دفاع انگلیس ادعا کرد: روسیه احتمالاً برای جایگزین کردن تسلیحات دقیقی که قبلاً مصرف کرده است، مشکل خواهد داشت. چرا که حمله روسیه به اوکراین کاستی هایی را در توانایی این کشور برای انجام حملات دقیق آشکار کرد.
در این بیانیه همچنین ادعا شده است: روسیه شهرهای اوکراین را بدون توجه به تلفات غیرنظامیان، در معرض بمباران های شدید و بی رویه قرار داده است.
وزیر دفاع انگلیس مدعی شد: سرنوشت نازی ها در انتظار پوتین است
براساس بخشی از سخنرانی بن والاس وزیر دفاع انگلیس که بدست اسکای نیوز رسیده و قرار است امروز انجام شود، این مقام دولت انگلیس در آستانه جشن روز پیروزی در روسیه، سرنوشت پوتین و ژنرال هایش را مشابه نازی ها پیش بینی می کند.
به گزارش تارنمای شبکه خبری اسکای نیوز، انتظار میرود «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس امروز در “موزه ارتش ملی لندن” در اظهاراتی که بخشی از آن به دست اسکای نیوز رسیده، بگوید که رهبران نظامی روسیه به اندازه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه در حمله به اوکراین مقصر هستند و باید سزای کار خود را ببینند.
انتظار میرود «والاس» در سخنرانی امروز و در آستانه جشن روز ۹ می (روز پیروزی بر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم) جانب احتیاط را نگیرد و خطاب به جهان بگوید که پوتین و حلقه نزدیکش باید سرنوشتی مشابه نازیها داشته باشند که در نهایت شکست خوردند و به دلیل جنایات خود در دادگاه نورنبرگ محاکمه شدند.
زلنسکی: ۶۰ غیرنظامی در حمله روسیه به یک مدرسه کشته شدند
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در اظهاراتی مدعی شد که حمله روسیه به مدرسهای در روستای شرقی بیلوهوریوکا سبب کشته شدن ۶۰ نفر از غیرنظامیانی شده است که در این مدرسه پناه گرفته بودند.
به گزارش الجزیره، رئیس جمهور اوکراین در سخنرانی روز یکشنبه خود گفت: در حمله روسیه به بیلوهوریوکا در منطقه لوهانسک ۶۰ نفر کشته شدند. این غیرنظامیان برای نجات جان خود از گلوله باران به این مدرسه پناه آورده بودند.
پیش از این فرماندار منطقه لوهانسک گفته بود که حدود ۹۰ نفر در این مدرسه پناه گرفته بودند که در این حمله حدود ۶۰ نفر از آنها کشته شدند.
زلنسکی در بخش دیگری از اظهارات خود مدعی شد که روسیه همه ارزشهای کشورهای پیروز در جنگ جهانی دوم را فراموش کرده است.
رئیس جمهور اوکراین گفت: در حالی که مسکو برای بزرگداشت شکست اتحاد آلمان نازی توسط جماهیر شوروی در جنگ جهانی دوم آماده میشود، نیروهای این کشور به غیرنظامیان در اوکراین حمله میکنند.
هشدار کیسینجر به پوتین درباره استفاده از سلاح هستهای
هنری کیسینجر وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی سابق آمریکا درباره استفاده احتمالی از سلاح های هستهای در جنگ اوکراین به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه هشدار داد.
تارنمای نیوزمکس نوشت: کیسینجر گفت بر این باور است که پوتین می تواند در جنگ اوکراین از سلاح هسته ای استفاده کند.
برنده جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۷۳، که ۲۷ مه امسال ۹۹ ساله می شود، در مصاحبه با فایننشال تایمز افزود: این موضوع برای آمریکا جای تامل دارد و اگر پوتین چنین اقدامی را انجام دهد نمی توانیم آن را بپذیریم. استفاده از سلاح هسته ای دنیای جدیدی از باج خواهی را آغاز خواهد کرد.
وی که در ۱۵ سال گذشته ۲۵ بار با پوتین دیدار کرده گفت: با طرز تفکر او آشنا هستم.
فکر می کردم که او عارف است و به تاریخ روسیه آنچنان که آن را درک می کند ایمان دارد.
وزیر خارجه سابق آمریکا تصدیق کرد که «شش ماه پیش فکر نمی کرد که پوتین جنگی را به این مقیاس در اروپا یا در جای دیگری آغاز کند.
وی گفت غرب باید بررسی کند که پوتین تا چه اندازه ادامه خواهد داد؟ و آیا او به مرز توانایی هایش رسیده است؟
کیسنجر در رابطه با امکان استفاده پوتین از سلاح های هسته ای، با صدایی بلند این سوال را مطرح کرد که «آیا او با استفاده از سلاح هایی که ۷۰ سال از آنها استفاده نشده اند اوضاع را تشدید خواهد کرد؟ یا این که نتایج (پیروزی اوکراین) را خواهد پذیرفت بدون این که استفاده از سلاح هایی را توجیه کند که ممکن است با نتیجه متفاوتی جنگ را تمام کند؟»
وی گفت، باید فکر کنیم که چگونه به تصمیم احتمالی پوتین برای استفاده از سلاح هسته ای واکنش نشان دهیم. نمی توانیم آن را بپذیریم.
کیسنجر تاکید کرد که در هر جنگی از زمان جنگ جهانی دوم از سلاح های قراردادی استفاده شده است.
وی بلافاصله خاطرنشان کرد اوکراین بر استفاده احتمالی از سلاح هسته ای تاکید کرده است… کشورهایی با فناوری برتر باید با عواقب ناشی از فناوری های خود زندگی کنند.
کیسینجر بحثهایی را که بهعنوان یک محقق درباره وقوع جنگ جهانی اول انجام میشد، یادآوری کرد و خاطرنشان کرد که این «جنگی بود که هیچ یک از کشورها قصد نداشتند آغاز شود».
وی توضیح داد که بخشی از دلیل تلفات زیاد این جنگ این بود که «فناوری که [تلفات] را محدود می کرد، بسیار پیشرفت کرد. ما اکنون، در دوره جدیدی هستیم.»
وزیر خارجه سابق آمریکا تاکید کرد: استفاده از سلاح های هسته ای باید مورد تامل قرار گیرد. اگر خط قرمز استفاده از سلاح های هسته ای شکسته شود تبعات بزرگی خواهد داشت… نمی توان آن را نادیده گرفت یا وانمود کرد چنین اتفاقی رخ نداده است.