خانه » همه » مذهبی » بصیرت و معرفت دینی مهمترین شاخصه اخلاقی منتظر

بصیرت و معرفت دینی مهمترین شاخصه اخلاقی منتظر


بصیرت و معرفت دینی مهمترین شاخصه اخلاقی منتظر

۱۳۹۳/۰۲/۱۱


۵۱ بازدید

بصیرت و معرفت دینی مهمترین شاخصه اخلاقی منتظر

خبرگزاری شبستان: معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت با تاکید بر اهمیت بصیرت و معرفت دینی، گفت: اگر بصیرت عمیق باشد، انسان به فردی مودب، دین دار و دارای سلامت عقیده تبدیل می شود که فریب مدعیان را نمی خورد.

بصیرت و معرفت دینی مهمترین شاخصه اخلاقی منتظر

خبرگزاری شبستان: معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت با تاکید بر اهمیت بصیرت و معرفت دینی، گفت: اگر بصیرت عمیق باشد، انسان به فردی مودب، دین دار و دارای سلامت عقیده تبدیل می شود که فریب مدعیان را نمی خورد.

حجت الاسلام محمدرضا نصوری، معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت در گفت و گو با خبرگزاری شبستان با اشاره به شاخصه های اخلاقی منتظران در زندگی فردی، گفت: نخستین ویژگی منتظران حقیقی بصیرت و معرفت دینی است. به این معنا که بینش عمیق در مسائل اعتقادی به شناخت حق و باطل کمک می کند، در این رابطه رسول اکرم(ص) در روایتی فرمودند: کور کسی نیست که چشمش نابینا باشد، بلکه کور کسی است که چشم بصیرتش کور باشد.

وی با بیان اینکه انسان باید در زندگی فردی بصیرت و معرفت داشته باشد تا دچار آسیب نشود، خاطرنشان کرد: در این صورت باید بصیرت و معرفت خود را روز به روز ارتقا دهد و پالایش کند که اگر این گونه شد، فریب مدعیان را نمی خورد، اگر بصیرت انسان منتظر در دوران غیبت عمیق باشد، به انسانی مودب، دین دار و دارای سلامت عقیده تبدیل می شود به طوری که تمام توجهش به امام می شود و آیینه ای برای دوستان خود می شود.

حجت الاسلام نصوری باور به خدا و دستورات الهی را دومین شاخصه اخلاقی منتظران دانست و بیان داشت: بسیاری از ما انسان ها قبول خداوند را به مرحله باور نرسانده ایم که اگر به این باور برسیم، به آرامش خاطر رسیده ایم و این آرامش به پیشگیری از گناه می انجامد.

معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت از مسائل تاخیر در ظهور را گناه دانست و گفت: به این علت که انسان باور به خدا ندارد، گرفتاری ها را برای خود خیر نمی بیند. بنابراین صبر ندارد ولی اگر باور کند که زندگی دنیایی ابدی نیست، سعی می کند از فرصت های خود جهت بندگی استفاده کند، یاد خدا آمادگی قبول امام حی را به عنوان ولی خدا به انسان منتظر می دهد.

وی با بیان اینکه انس با قرآن یکی دیگر از شاخصه های اخلاقی منتظران است، اظهارداشت: در زیارت آل یاسین خطاب به امام می گوییم شما تلاوت گر آیات هستید، به نوعی قرآن عهدنامه الهی برای بندگان است. پس لازم است انسان منتظر در زندگی فردی خود تدبر و تفکر و توجه جدی به قرآن داشته باشد.

حجت الاسلام نصوری ادامه داد: با خواندن قرآن زندگی خود را نورانی کنیم که اگر نورانی شود، همه بدی ها و زشتی ها نمایانگر می شود. بنابراین انس با قرآن شاخصه ای اصلی برای انسان منتظر است که با این نورانیت از گناه دور شده و معرفت به امام را به دست می آورد.

معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت بااشاره به پایبندی به آداب و سنن دینی به عنوان دیگر شاخصه اخلاقی انسان منتظر افزود: رعایت مسائل اخلاقی یعنی اینکه با انجام واجبات و ترک محرمات روحیه اطاعت در انسان بالا رود. زیرا کسی که مقید به آداب باشد، نظم در زندگی پیدا می کند و سبک زندگیش در همان چارچوب تعریف می شود.

وی با بیان اینکه پایبندی به آداب دینی باعث اطاعت از امر امام می شود، گفت: انسان مطیع تسلیم محض است و انسانی که تسلیم است، در عبادت ریا نمی کند، در اقتصاد ربا نمی خورد، دروغ نمی گوید و تهمت نمی زند، همچنین است که ما پایبندی به آداب را در ادعیه از خدا درخواست می کنیم.

حجت الاسلام نصوری اخلاص را دیگر شاخصه اخلاقی انسان منتظر دانست و بیان داشت: باید توجه داشت که نیت پاک، انسان را به خدا نزدیک تر می کند. چراکه گاهی کارها با نیت خراب بی ارزش می شود. بنابراین منتظر حقیقی باید اخلاص در امور و پاکسازی در عمل داشته باشد که این مساله رضایت امام را به دنبال دارد.

معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به توقیعی از جانب امام عصر(ع) به شیخ مفید ادامه داد: امام در این توقیع خطاب به شیخ مفید می فرمایند سلام بر تو ای دوست با اخلاص من که نشان می دهد. اخلاص شاخصه ای ممتاز است و امام توجه ویژه ای به اخلاص دارد.

وی با بیان اینکه محاسبه نفس از دیگر شاخصه های اخلاقی انسان منتظر است، خاطرنشان کرد: حسن اینکه انسان باید هر روز اعمال خود را محاسبه کند، این است که به انتظار پویا می رسد و حرکتی رو به جلو به همراه دارد، انسان منتظر باید پرونده ای پاک و قابل دفاع داشته باشد و موارد پاک را توسعه دهد و موارد بد را دور کند و در راه تزکیه نفس از متخصص کمک بگیرد.

حجت الاسلام نصوری ادامه داد: امام زمان(ع) در الاحتجاج می فرمایند همانطور که ما یک باره و ناگهانی ظهور می کنیم، توبه توبه کننده ای سود نبخشد. بنابراین اگر منتظر واقعی هستیم، فکر نکنیم که فرصت توبه وجود دارد، باید محاسبه نفس خود را جدی بگیریم و لحظه لحظه خود را محاسبه کنیم.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد