خانه » همه » مذهبی » بلاهای قوم هود و صالح

بلاهای قوم هود و صالح


بلاهای قوم هود و صالح

۱۳۹۲/۰۹/۳۰


۱۲۷ بازدید

بچه هایی که در بلای هود وصالح مردند چه گناهی داشتند؟

با تشکر از حسن اعتماد و ارتباط شما با این مرکز توجه شما را به نکاتی جلب می نماییم .   چون دنیا محل اسباب و مسببات است، وقتی سبب نزول عذاب برای جامعه‌ای فراهم شد ، بی‌گناه را نیز شامل می‌شود ،چون خاصیت عالم دنیا چنین است که به اصطلاح وقتی بلا آمد، تر وخشک با هم می سوزد . نزول عذاب برای اقوامی زمانی بوده که نه تنها سران آنان فاسد بودند،‌بلکه غالب افراد جامعه آن روز ،چه زن و چه مرد، کوچک و بزرگ فاسد بودند. در این صورت جایی برای ضمانت پیامبر نمی‌ماند، مثلاً قرآن درباره قوم نوح(ع) می‌فرماید : آن قدر این مردم ،اعم از کوچک و بزرگ فاسد شده بودند که :«وَلا یَلِدُوا إِلّا فاجِراً کَفّاراً»(1) نه تنها کودکان آنان فاسد شده بودند، بلکه نسل آن ها نیز فاسد شده بود . در مورد نزول عذاب و نابودی کودکان چه بسا اگر کودکان رشد می‌یافتند و به سن تکلیف و بلوغ فکری می‌رسیدند ،تابع تأثیرات محیطی و خانوادگی ،مسیر کفر و انحراف پدران خویش را دنبال می‌کردند و به ضلالت ابدی گرفتار می‌شدند. در مورد کودکانی که در عذاب نابود شدند ، البته ما هم معتقدیم که تحمل یک حادثه قهرآمیز الهی با یک مرگ طبیعی تفاوت‌هایی دارد اما نباید فراموش نمود که مرگ هر فردی به تناسب وضع روحی و درونیش سخت و دشوار یا آسان و کم‌ زحمت خواهد بود . اگر فشار مضاعف روحی و وحشت و عذابی بیش از حالت‌ عادی متوجه کودکان شده همانند هر سختی و رنج دیگری که ممکن است انسان به صورت بی‌اختیار در زندگی تحمل کرده باشد ، پاداش و برکات اخروی جبران آن خواهد بود .
چرا به خاطر کفر و نافرمانی پدران و بستگان، کودکان متحمل عذاب گشتند؟
آیا در زندگی انسانی اشتباهات یا درستکاری انسان ها، نیکی‌ها و بدی‌ها و تصمیمات درست یا نادرست افراد بر سایرین اثر گذار نیست؟ آیا ارزش‌های والای انسانی یک فرد به حال خانواده بستگان، همسایگان و حتی مردم شهر و کشورش سودمند نیست و برعکس زشت‌خویی و بد رفتاری یک فرد موجب سلب آرامش و امنیت سایرین نمی‌گردد؟
تاثیر و تاثرها و درگیر بودن انسان ها با رفتارهای دیگران و نتایج آن ها ویژگی زندگی اجتماعی انسان است. مهم این است که هر فرد در شرائط خاص خود و در برابر موقعیت‌های ویژه و متأثر از افراد پیرامون چگونه رفتاری را بر می‌گزیند ؟
حتماً دیده‌اید فردی بر اثر بی‌احتیاطی در رانندگی عامل تصادفی می‌شود که نه تنها جان خود بلکه جان همسر و فرزندان خود را هم می‌گیرد. آیا در آن جا هم می‌پرسید چرا خدا به طور معجزه‌آسایی فرشته مرگ را تنها بر سر پدر خطا کار فرود نیاورد؟ چنین سوالی موجه نیست . pasokhgoo.ir
پاورقی
1-نوح (71 ) آیه 27

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد