بهترین، پاک ترین و سالم ترین رشته تحصیلی و شغل برای بانوان
۱۳۹۵/۱۱/۲۹
–
۴۹۴ بازدید
خوشحالیم بار دیگر شما مخاطب ما هستید امیدواریم راهنمای خوبی در رابطه با این موضوع برای شما باشیم.
هر چند شما خواستار بیان خاص این موضوع هستید اما بعلل متفاوت نمی توان در این مورد اظهار نظر خاص و مشخصی داد :
۱- ممکن است یک رشته و یا شغلی برای زن مناسب باشد اما این زن تنها خودش درگیر شغلش نیست زیرا خانواده، همسر، فرزندان و … درگیر این رشته و شغل هستند و ممکن است در همین شغل خاص نیز به زندگی فردی و یا خانوادگی خود آسیب بزند.
هر چند شما خواستار بیان خاص این موضوع هستید اما بعلل متفاوت نمی توان در این مورد اظهار نظر خاص و مشخصی داد :
1- ممکن است یک رشته و یا شغلی برای زن مناسب باشد اما این زن تنها خودش درگیر شغلش نیست زیرا خانواده، همسر، فرزندان و … درگیر این رشته و شغل هستند و ممکن است در همین شغل خاص نیز به زندگی فردی و یا خانوادگی خود آسیب بزند.
2- امروز با توجه به تغییرات زندگی افراد، نمی توان شغل و رشته ای را معرفی نمود که فقط مختص به زنان است و مردی در آن محیط وجود ندارد. مثلا همه اساتید او زن باشند و یا هیچ دانشجوی مردی وجود نداشته باشد؛ لذا بالا بردن روحیه مذهبی و تدین فرد می تواند به او در این زمینه کمک موثری نماید.
3- هر رشته و شغلی می تواند برای زن دارای جنبه های مثبت و منفی باشد و نمی توان یک حکم کلی در این مورد ارائه داد.
4- ممکن است در یک شغلی که کاملا زنانه هم هست (مانند متخصص زنان و زایمان، متخصص سونوگرافی و رادیولوژی زنان، معلم مدارس دخترانه) فردی نتواند جلوی آسیب به خانواده خود را بگیرد و خستگی خود را به خانواده ببرد. لذا هیچ شغلی را نمی توان نام برد که هیچ آسیبی به همراه نداشته باشد.
*** در ادامه به نکاتی اشاره می کنیم که در انتخاب فرد می تواند تاثیر مهمی داشته باشد :
1. در انتخاب رشته باید طوری عمل نمود که آینده شغلی را در نظر داشت و بازار کار و مخاطبین آن هم مورد نظر قرار بگیرند.
2. در انتخاب شغل باید طوری عمل شود که کمترین ارتباط با مردان وجود داشته باشد و اگر بنا به ضرورت نیاز به ارتباط وجود دارد در حداقل ارتباط و تماس، این کار صورت گیرد.
3. راهی را باید در پیش گرفت که این اشتغال کمترین آسیب را برای زندگی خانوادگی فرد داشته باشد تا از آسیب هایی که در آینده برای فرزندان آنها ممکن است پیش بیاید جلوگیری کند.
4. دختران مذهبی و متدین سعی نمایند در جامعه حضور فعال و مثبت داشته باشند اما برای داشتن یک رابطه سالم به این نکات توجه نمایند :
– در مقابل افراد نامحرم، رفتارى متکبّرانه و قاطعانه داشته باشند، نه رفتارى صمیمانه.
– در صورت ضرورت و در حد نیاز، رابطه علمی یا کاری برقرار شود.
– در ارتباط با نامحرم، قصد تلذذ و ریبه در کار نباشد.
– از روابط عاطفی و دوستانه و نیز گفتگوهاى تحریک کننده با نامحرم پرهیز شود.
– ذهن خود را بیشتر درگیر موضوعات درسی و کاری نمایند و کمتر به موضوع خارج از درس و کار فکر نمایند.
– سعی نمایند در برخورد با نامحرم برخوردی منطقی داشته باشند.
– دو نفر نامحرم در محیط بسته تنها نمانند.
– تا حد امکان محیط و وظایف کاری خود را جدا انجام دهند و کمترین ارتباط برقرار شود.
*** نکته پایانی :
طبیعی است که نفس اشتغال برای خانم ها گرچه از نظر اقتصادی و برخی اوقات ضرورت (مانند پزشک و متخصص زنان، متخصص سونوگرافی و رادیولوژی زنان و معلم مدارس دختران) و بعضی جنبه های دیگر ممکن است مفید باشد اما بدون تردید عدم حضور فعال زن در خانواده و زمین ماندن برخی از مسؤولیت ها از قبیل خانه داری و شوهرداری و تربیت فرزند از یک سو و خستگی ها و استرس هایی که برای خانم ها ایجاد می کند از سوی دیگر برای خانواده ضررهایی را به دنبال دارد و استحکام خانواده را با مشکل مواجه می کند. اما بکارگیری نکات و تدابیر لازم می تواند این آسیب ها را به حداقل برساند. مطلب دیگری که توجه به آن ضروری است این است که نوع کار، مقدار زمانی که زن باید صرف آن کار کند، محل و نوع همکاران همه اینها در تدابیر اولیه باید لحاظ شود.طبیعی است اگر کار سخت باشد و با ساختار جسمانی و روانی زن ناسازگار باشد آسیب های بیشتری دارد و همینطور اگر همکاران زن همه یا اکثر آنها مرد باشند می تواند در روابط عاطفی او با همسرش اثر منفی بگذارد و همچنین هر چه مقدار زمانی که باید صرف آن کار شود بیشتر باشد بیشتر باعث عدم حضور فعال زن در خانه می شود و نوع کار حداقل در برخی از دوره ها مانند دوره بارداری که زن بیشتر به استراحت نیاز دارد و همچنین او به آرامش بیشتر و محیط سالم تر و تغذیه مناسب تر نیاز دارد، بیشترین ضرر را برای خانم ها و فرزندانشان دارد. اینها موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد و الا ضررهای جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
نویسنده : حامد محقق زاده