بیماری اتیسم در کودکان
فرد مبتلا به اوتیسم برخی رفتارهای خاص را تکرار می کنند و تمایل ندارند کارهای روزمره خود را تغییر دهند. این افراد روش های مختلفی برای یادگیری دارند، به شکل متفاوتی به مسائل توجه می کنند یا واکنش متفاوت به برخی موقعیت ها نشان می دهند.
بیماری اوتیسم چگونه است؟
اختلال طیف اوتیسم نوعی شرایط عصبی است که منجر به بروز مشکلات قابل توجه اجتماعی، ارتباطی و رفتاری در فرد مبتلا می شود.
کودک مبتلا به اوتیسم اگر پسر باشد، کمی متفاوت به نظر می رسد، زیاد صحبت نمی کند و معمولا درونگراست. دوست پیدا کردن یا درک
تکالیف مدرسه برای کودکان مبتلا به اوتیسم سخت است. اما این کودک خیلی خوب فوتبال بازی می کند و استعدادهای فوق العاده دیگری در توپ بازی دارد.
از آنجایی که کودکان مبتلا به اوتیسم توانایی ها و استعدادهای فوق العاده ای دارند، با حمایت از آنها می توانند آینده خیلی خوب و متفاوتی داشته باشند.
فرد مبتلا به اوتیسم برخی رفتارهای خاص را تکرار می کنند و تمایل ندارند کارهای روزمره خود را تغییر دهند. این افراد روش های مختلفی برای یادگیری دارند، به شکل متفاوتی به مسائل توجه می کنند یا واکنش متفاوت به برخی موقعیت ها نشان می دهند.
اختلال طیف اوتیسم شامل سه شکل مجزاست که عبارتند از اوتیسم، اختلال رشد فراگیر و سندروم آسپرگر Asperger’s syndrome .
در تشخیص اختلالات طیف اوتیسم ژنتیک یک بخش مسئله است. این اختلالات با نشانگرهای بیولوژیکی تشخیص داده نمی شوند، بلکه از طریق روند جامع مشاهده و تجزیه و تحلیل رفتار تشخیص این اختلال انجام می شود.
علت اوتیسم چیست؟
عوامل مختلفی در بروز بیماری اوتیسم نقش دارند اما مهمترین علت اوتیسم توارث است. جهش های ژنتیکی در کنار بحث توارث ژن ها در بروز بیماری اوتیسم دخیل است. موضوع مربوط به یک ژن هم نیست و ژن های مختلف و تعامل آنهاست که باعث بروز اوتیسم می شود.
بیماری اوتیسم یک ناتوانی طولانی مدت است که منجر به اختلال عملکرد عصبی – روانی در فرد می شود. گر چه به نظر می رسد که اوتیسم عارضه نادری است اما اطلاعات اخیر گویای آن است که شیوع بیماری اوتیسم حتی تا 20 مورد در هر10000 تولد زنده می رسد.
اگر چه علت اصلی بیماری اوتیسم کاملاً شناخته شده نیست، اما در سال های اخیر تحقیقات و مطالعات بسیاری در زمینه بیماری اوتیسم صورت گرفته است. تحقیقات تأکید زیادی بر منشاء زیست شناختی و عصب شناختی بیماری اوتیسم در مغز دارد. در بسیاری از خانواده ها سابقه بیماری اوتیسم و یا اختلالات مربوط به اوتیسم وجود داشته است که ریشه ژنتیک را مطرح می کند اگر چه تا به حال ژن خاصی که مربوط به بیماری اوتیسم باشد شناخته نشده است.
تشخیص اوتیسم
علائم اوتیسم از فردی به فرد دیگر متفاوت است، این تفاوت مربوط می شود به نوع رفتار و شدت اختلال در فرد. اما نگران نباشید. مهم ترین مسئله این است که از شرایط فرزند خود آگاه باشید و به موقع کمک مناسب به او برسانید.
برخی از مهم ترین ویژگی های کودک مبتلا به اوتیسم به شرح زیر می باشد:
تماس چشمی خیلی کم برقرار می کند. این کودکان معمولا با تفکر به یک نقطه نامعلوم خیره می شوند.
تمایلی به نگاه کردن یا گوش دادن به اطرافیان خود ندارند.
به ندرت در فعالیت ها یا استفاده از اشیا با دیگران شریک می شوند. کودکان مبتلا به اوتیسم دنیای خاص خود را دارند، این دنیا آنها را شاد می کند، پس اجازه دهید به آنچه تمایل دارند بپردازند.
این کودکان در دنبال کردن مکالمات دچار مشکل هستند.
لغات یا عباراتی را که می شنوند تکرار می کنند، این مشکل پژواک گویی یا echolalia نامیده می شود.
در این افراد حالت چهره، حرکات یا حالات بدنی شان با آنچه می گویند متفاوت است.
تن صدای غیر عادی که به نظر می رسد فرد در حال آواز خواندن است یا بالعکس فرد با یک تن یکنواخت و بدون بالا و پایین آوردن صدای خود صحبت می کند.
مشکل در فهم و درک منظور دیگران که این امر باعث می شود فرد توانایی پیش بینی یا درک برخی موقعیت ها را نداشته باشد.
نقاط قوت در افراد مبتلا به اتیسم
1. توانایی یادگیری با جزئیات و بخاطر سپردن حجم زیادی از اطلاعات به مدت طولانی
2. یادگیری بصری و شنیداری قوی
3. برتری در ریاضی، علوم، موسیقی یا هنر
آیا اوتیسم قابل درمان است؟
درمان سریع برای کودک مبتلا به اوتیسم بسیار اهمیت دارد. داروهای کمی وجود دارند که متخصصین برای درمان این شرایط مورد استفاده قرار می دهند.
داروهایی که برای درمان اوتیسم مورد استفاده قرار می گیرند، باعث تحریک پذیری، خشمگین شدن، بیش فعالی بیمار می شوند و فرد ممکن است برخی رفتارهای تکراری از خود نشان دهد و همچنین دچار مشکل در توجه، اضطراب و افسردگی شود.
بنابراین مراجعه به متخصص با تجربه و ماهر برای درمان این اختلال بسیار مهم است. به علاوه در روند درمان نباید هیچ گونه فشار و استرسی به کودک مبتلا به اوتیسم وارد شود.
منبع: سایت سیمرغ
سایت بیتوته
سایت پزشک خوب