خانه » همه » مذهبی » بیماری مورژلونز چیست؟

بیماری مورژلونز چیست؟

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - بیماری مورژلونز چیست؟
عصراسلام: بیماری مورژلونز (Morgellons disease) به دسته‌ای از بیماری‌ها اطلاق می‌شود که در آن فرد احساس می‌کند که بر روی پوست و یا زیر پوستش موادی الیاف مانند و معمولاً رنگی و یا رشته‌های قارچ‌مانند وجود دارد که سبب خارش و ناراحتی‌های پوستی می‌شود. این افراد علاوه بر آن از ناراحتی‌های گوارشی و دستگاه حرکتی نیز رنج می‌برند.
مورژلونز بیماری است که در سال ۲۰۰۲ برای اولین بار شناخته شد، فردی که به این بیماری مبتلا می‌شود در ابتدا نشانه‌های خاصی دارد و معمولا از علائم ناخوشایندی که بر روی پوست بدن به وجود می‌آید شکایت می‌کند، افراد مبتلا اصولا از خزیدن چیزی مانند دسته‌ای از مورچه‌ها در زیر پوست خود شکایت دارند.

این بیماری را جزو دسته بیماری‌های “وهم انگلی” پوستی که در ردۀ بیمارهای “روان-تنی” به شمار می‌آید طبقه‌بندی می‌کنند. بیماری وهم انگلی پوستی (delusional  parasitosis) در بیش از ۸۰ سال پیش توسط نورولوژیست مشهور سوئدی Karl-Axel Ekbom  شرح داده شد و آن را جزو بیماری‌های روانی قرار داد و به نام او نیز معروف است. او همان فردی است که‌ بیماری پای بیقرار (Restless-Legs-Syndrome) را برای اولین در حوالی ۱۹۴۵ میلادی شرح داد.
علائم بیماری مورژلونز 
افرادی که به مورژلونز مبتلا می‌شوند دارای ۲ نوع علائم فیزیکی و علائم روانی هستند؛ علائم فیزیکی شامل احساس خزش ثابت در زیر پوست، احساس هجوم ضایعات پوستی، احساس خزیدن، گاز گرفتن در زیر پوست، ظهور الیاف و گرانول آبی، سیاه و سفید یا قرمز در زیر پوست، خستگی مزمن، اختلال در تمرکز مغزی، اختلال پیش فعالی با کمبود توجه، اختلال دوقطبی، افسردگی یا ریزش مو دارند، علائم روانی شامل  از دست دادن حافظه کوتاه مدت، کمبود توجه، اختلال دوقطبی یا اختلال وسواس، اختلال در پردازش تفکر (مه مغز)، احساس افسردگی و انزوا است.

تعدادی از پزشکان بیماری‌های روانی مشاهده شده در این افراد را حاصل ناتوانی آن‌ها در مقابل بیماری می‌دانند؛ پزشکان اعتقاد دارند بین آگروباکتریوم، مهندسی ژنتیک و مورژلونز ارتباطی وجود دارد. باکتری آگروباکتریوم که در خاک زندگی می‌کند و جزو باکتری‌های مربوط به گیاهان است و در انسان‌ها بطور معمول بیماری زا نیست نیز در پوست این بیماران دیده نشده است. حتی دیده شدن آن در سطح پوست انسان در اثر تماس با خاک و گیاهان قابل انتظار است بدون آن‌که بیماری به‌وجود آورد.

آگروباکتریوم باکتری‌ای است که در گیاهان از طریق انتقال DNA توموری ایجاد می‌کند و آگروباکتریوم در مهندسی ژنتیک به عنوان ذرت، سویا، کلزا، چغندر قند، یونجه و سایر مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تعدادی از پژوهشگران ادعا دارند که آگروباکتریوم  می تواند بر DNA انسان نیز تاثیر بگذارد، قابل ذکر است هیچ شناخت و درک قطعی از این بیماری و روش انتقال آن وجود ندارد.
برگرفته از کانال پیشگیری از همه‌گیری بیماری‌ها، تابناک

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد