به گزارش «تابناک»؛ هر چه سازهی حدودا چهل متری متروپل از فرط ایرادات بسیار و بنیاد سست، نتوانست وزن خودش را تاب بیاورد و دچار فروپاشی شد، بقایای آن به سدهای نفودناپذیری تبدیل شده که امدادگران را با چالشهای فراوانی روبرو کرده است. چالشهایی که قابل رفع بودند اگر باقیمانده سازه در وضعیت خوبی قرار داشت، کج نشده بود و احتمال فروپاشی آن وجود نمیداشت.
وضعیتی پیچیده که یکی از تدابیر به اجرا در آمده برای دوری جستن از خطرات آن، تخلیه ساختمانهای اطراف متروپل تا شعاع ۱۵۰ متری بوده است؛ خانههایی که به کمک امدادگران تخلیه شده و ساکنانش توسط منطقه آزاد اروند اسکان داده شده اند و از آن مهم تر، شماری از آنها تخریب شده تا راه ورود ماشین آلات سنگین به محل حادثه باز شود و با گشوده شدن محورهای جدید، آواربرداری سرعت بگیرد.
در کنار این تدبیر، پایان دادن به آواربرداری دستی هم در دستور کار قرار گرفت تا هم از میزان ریسک عملیات کاسته شود و هم به کمک ماشین آلات قدرتمند، نفوذ به زیرزمین متروپل به انجام برسد. نفوذ دشواری که برای انجامش لازم بود از لایههای پر تعداد بتنی که روی هم آوار شده بودند، عبور شود که البته فرایند سادهای نیست، به ویژه اگر بدانیم این لایههای بتنی با میلگرد در بطن شان، اصطلاحا مسلح شده اند و لازم است که افزون بر تخریب بتن، برشکاری هم در دستور کار قرار گیرد و در نهایت نخالهها هم تخلیه شوند.
این چکیده وضعیتی است که در حال حاضر بر محل حادثه در متروپل حاکم ست. وضعیتی که لازم است با دقت زیاد پی گرفته شود و همین موجب شده که کار آواربرداری کند باشد و به روز نهم برسد. قعالیتی که به محض مسجل شدن کشف همه مفقودشگان، تغییر خواهد کرد و به تاکید مسئولان، میشود در زمان کوتاهی، همه آوارهای قیمت فروریخته را تخلیه کرد و بعد به فکر تدبیری برای تخریب بخش دیگر سازه بود که ظاهرا سرپاست، اما هر آن احتمال ریزشش وجود دارد
تکمیل میشود…
علی دهقانی رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: به مردم شریف استان خوزستان به خصوص مردم عزیز آبادان و خرمشهر اطمینان میدهیم که حسب دستور مقام معظم رهبری و ریاست محترم قوه قضائیه در حداقل زمان ممکن جهت بررسی کلیه ابعاد موضوع حادثه آبادان اقدام نموده و به پرونده همه کسانی که در این حادثه نقش داشته اند، اعم از کسانی که ترک فعل کرده و یا مرتکب جرم شده اند با کمال دقت و قاطعیت و سرعت رسیدگی می شود.
وی افزود: آنچه امروز مورد مطالبه مردم است این است که دستگاه عدلیه با تاکید مقام معظم رهبری و ریاست مکرم قوه قضائیه به موضوع حادثه آبادان با سرعت و دقت رسیدگی کند که این مطالبه عمومی در راس اولویت کاری دادگستری خوزستان است. کارگروه ویژه ای با حضور کارشناسان زبده حقوقی استان خوزستان تشکیل شده که ابعاد مختلف قضایی و حقوقی موضوع حادثه متروپل را بررسی و نتیجه تحقیقات خود را به دادگستری استان ارائه کنند.
دهقانی در ادامه گفت: تاکنون تعداد ۱۳ نفر از عاملان و مسببان که در حادثه متروپل آبادان نقش داشته اند، دستگیر و دستور انجام تحقیقات کارشناسی فنی و همه جانبه برای بررسی همه جانبه ابعاداین حادثه صادر و شعبه ویژه ای نیز برای رسیدگی به این پرونده تشکیل گردیده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان خوزستان درخصوص آخرین تصمیم ستاد فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خوزستان درباره بقایای ساختمان متروپل گفت: برای تعیین تکلیف بخش باقیمانده سازه از نظرات کارشناسان دستگاههای مختلف استفاده و درنهایت، تخریب باقیمانده سازه قطعی شد.
کوروش خواجوی افزود: کارشناسان اعتقاد دارند بخش باقیمانده ساختمان متروپل به هیچ عنوان قابلیت نگهداری ندارد. مشخص نیست شرایط ساختمان تا چه زمانی پایدار باقی میماند لذا ستاد فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خوزستان به صورت جدی پیگیر اجرای ایمن روند تخریب باقیمانده ساختمان متروپل است.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان خوزستان درخصوص زمان آغاز تخریب باقیمانده سازه گفت: اولویت نخست ما آواربرداری به شکل امن برای یافتن اجساد احتمالی دیگر است و امیدواریم با مراقبت همه نیروها در روزهای باقی مانده نیز همانند روزهای گذشته اتفاق خاصی برای نیروهای امدادگر و عملیاتی رخ ندهد.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان خوزستان در این باره میگوید: کمیته فنی به صورت مستمر توسط چهار دوربین نقشه برداری و کشیک سازهای طی شیفتهای مختلف تغییر شکلها را پایش میکند و تغییر بیش از هشت میلیمتر سازه را به سرعت به عوامل اجرایی و مدیریت بحران اطلاع میدهد که در چنین مواقعی عملیات آواربرداری به طور موقت برای مدت ۳۰ دقیقه متوقف و براساس شرایط جدید سازه تصمیم گیری میشود.