طلسمات

خانه » همه » مذهبی » حجاب غیر مسلمانان در عصر امیرمومنان (ع)

حجاب غیر مسلمانان در عصر امیرمومنان (ع)


حجاب غیر مسلمانان در عصر امیرمومنان (ع)

۱۳۹۴/۰۱/۲۱


۳۰۱ بازدید

وضع زنان علی الخصوص وضع حجاب زنان غیر مسلمان در مدت حکومت علی (ع) چگونه بوده ؟

در آن عصر حجاب در میان اکثریت زنان امری مسلم و غیر قابل انکار بود و بسیاری از مبانی حجاب به صورت ذاتی و به عنوان اصلی قطعی در زندگی اجتماعی مردم آن عصر تا سده‌های اخیررعایت می‌شد.توضیح بیشتر آن‌که:برهنگی حاکم بر جوامع امروزی هرگز در زمان قدیم (و تاکید می‌شود حتی تا سده های اخیر هرگز در میان اکثریت جوامع بشری از جمله جوامع تحت حکومت امیرمومنان) وجود نداشته است. غالب جوامع بشری پوشش کامل بانوان را یکی از امور مسلم و بدون تردید، در جوامع خود می‌دانستند و در این میان فرق میان زنان مسلمان و غیر مسلمان بسیار اندک بود
توجه به برخی سریال‌های ساخته شده مربوط به دوران‌های قدیم توسط کارگردانان و نویسندگان دقیق، می‌تواند مطالب فوق را برای شما به خوبی تداعی نماید. اگر بخواهیم نمونه‌ای غیر ایرانی از این دست سریالها را مثال بزنیم شاید برخی سریال‌های کره‌ای که در این اواخر در ایران پخش می‌شوند، مصداق نسبتا مناسبی باشند. پوشش کامل بدن و بدن‌نما نبودن لباس‌ها از موارد قابل توجه می‌باشند هر چند با مراجعه به تصاویر بر جای مانده یا طراحی شده توسط انسان‌های قدیم این پوشش را تا حدودی –و نه به گستردگی پوشش کامل بدن- در ناحیه سر و موی زنان نیز شاهدیم. از این مسئله کلی دو گروه مستثی بودند گروه اول برخی قبایل بدوی ساکن در قاره آفریقا و دوم زنان هرزه و بی‌بند و بار در هر جامعه.
مراجعه به کتاب‌های نوشته شده با موضوع تاریخ تمدن و مشاهده عکس‌های موجود در آن می‌تواند به عنوان مؤیدی بر سخنان ما باشد. این تصاویر دو دسته‌اند. اول عکسهای بسیار قدیمی و دوم نقاشی‌های بر جای مانده از نقاشان از صورت انسان‌های واقعی (و نه نقاشی‌هایی که نقاش آن ها را با الهامات ذهنی خود کشیده است).
به عنوان نمونه ر.ک: تاریخ تمدن: از کهن‌ترین روزگار تا سده ما/ هنری لوکاس؛ ترجمه عبدالحسین آذرنگ.- تهران: کیهان، ۱۳۶۹.
برخورد با زنان بد حجاب حتی در میان سایر ادیان و ملل گذشته نیز وجود داشته است به عنوان مثال ویل دورانت راجع به قوم یهود می نویسد «اگر زنی به نقض قانون یهود می پرداخت: چنانکه مثلا بی آنکه چیزی بر سرداشت به میان مردم می رفت یا با مردان درد دل می کرد و یا … مرد حق داشت بدون پرداخت مهریه او را طلاق دهد».
همین نویسنده به وجود حجاب در ایران قدیم هم اشاره می کند. و از مطالبش استفاده می شود که حجابی که در قوم یهود و ایران باستان معمول بوده است از حجاب اسلامی بسی سخت تر و مشکل تر بوده است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه ر.ک:
شهید مطهری،‌ مجموعه آثار، جلد 19، مسئله حجاب

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد