طلسمات

خانه » همه » سلامت » خواص و فواید درمانی انبه

خواص و فواید درمانی انبه

انبه و فواید و مضرات آن

این میوه از منابع بسیار خوب پتاسیم به حساب می‌آید، طوری‌که مصرف آن به افراد مبتلا به فشارخون بالا توصیه می‌شود. این میوه اندیس گلایسمی بالایی نیز دارد، یعنی وقتی مصرف شود، قند خون به یکباره افزایش پیدا می‌کند و موجب ترشح هورمون انسولین می‌شود. با ترشح این هورمون، قند به داخل سلول‌ها وارد شده و دوباره افت پیدا می‌کند.

b70ebe89 7322 4716 8d67 bdc666975ec0 - خواص و فواید درمانی انبه

خواص و فواید درمانی انبه

حدود چهار هزار سال است که انبه بخشی از رژیم غذایی بشر را تشکیل می دهد. درخت انبه در نواحی استوایی رشد کرده و میوه های و آبدار و مغذی  تولید می کند. افراد می توانند انبه را به تنهایی خورده و یا به همراه  سالاد و دسر مصرف نمایند. انبه تازه کم کالری بوده و حاوی مواد مفید مغذی می باشد. 

انبه حاوی ترکیبات مفیدی همچون گالوتاننها، آلفا کاروتن، بتا کریپتوکسانتین و غیره بوده و بنظر می رسد که این ترکیبات برای پیشگیری از ابتلا به چند نوع از سرطان مفید باشند. ویتامین آ و بتاکاروتن موجود در انبه به تقویت دید چشم های شما کمک می نماید و ویتامین ب ۶ آن به کنترل هموسیستئین در خون کمک می نماید.

دقت کنید که آمینو اسید بالا در خون خطر بیماری های قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد. فیبر موجود در انبه سرعت آزاد شدن قند در خون را کاهش می دهد، با اینحال چون انبه شیرین است، از بهترین گزینه ها برای افراد مبتلا به دیابت نمی باشد.1
 

ارزش غذایی انبه چه مقدار است؟

یک فنجان (حدود ۲۲۵ گرم) انبه حاوی مواد مغذی و موارد زیر می باشد:

۱۰۵ کالری

۷۶ درصد ویتامین ث (آنتی اکسیدان و تقویت کننده سیستم ایمنی)

۲۵ درصد ویتامین A (آنتی اکسیدان و تقویت کننده بینایی)

۱۱ درصد ویتامین ب۶ به اضافه سایر ویتامین های ب (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری های قلبی)

۹ درصد مس (مس یک فاکتور مهم برای گلبول های قرمز خون می باشد)

۷ درصد پتاسیم

۴ درصد منیزیم

خواص و فواید درمانی انبه

هرکسی که بخواهد وزن کم کند، می توان سراغ این میوه خوشمزه هم برود، چراکه نه تنها کالری کمی دارد، بلکه حاوی مواد مغذی کافی بوده و احتیاجات بدن را تامین می نماید. اگر مصرف کالری روزانه خود را محدود کرده اید، مصرف خوراکی های حاوی مواد مغذی لازم بوده و انبه یکی از آنها است. 1
 

برخی از خواص و فواید انبه شامل

 

پیشگیری از سرطان

تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات آنتی اکسیدان درون انبه از ابتلا به سرطان روده، سرطان سینه، سرطان خون و سرطان پروستات کمک می نماید. 1
 

انبه و پوست و مو

انبه برای تقویت مو فوق‌العاده است زیرا حاوی ویتامین A یعنی ماده مغذی مورد نیاز در تامین چربی پوست بوده که رطوبت موها را نیز تامین می‌کند. همچنین ویتامین A برای رشد نسوج بدن از جمله پوست و مو حیاتیست.2
 

کاهش کلسترول

انبه حاوی مقادیر بالای فیبر، پکتین و ویتامین C بوده و به کاهش کلسترول کمک می نماید.1
 

پاکسازی پوست

انبه بصورت خوراکی برای پوست مفید بوده و جوش های صورت را از بین می برد.1
 

سلامت استخوان‌ها

جذب ویتامین K ناکافی خطر شکستگی استخوان را افزایش می‌دهد. جذب ویتامین K به میزان کافی با مصرف به موقع میوه‌ها و سبزیجات تامین می‌شود و برای بهبود جذب کلسیم بدن که برای سلامت کامل استخوان‌ها ضروریست، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.2
 

سلامت چشم

یک فنجان انبه خرد شده ۲۵ درصد از میزان مورد نیاز بدن به ویتامین A را برطرف کرده و باعث بهبود بینایی، خشکی چشم و شب کوری می شود.1
 

افزایش توان جنسی

انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین ای می باشد. مقدار متعادل انبه در زمینه میل جنسی مفید می باشد.1
 

تقویت گوارش و هضم غذا

فیبر موجود در انبه به هضم و دفع غذا کمک می کند.1
 

کمک به تحمل گرما

گرفتن آب میوه انبه و مخلوط کردن آن با آب و شیرین کننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب دیدن آن کمک می نماید.1
 

تقویت سیستم ایمنی بدن

میزان بالای ویتامین C و A در انبه و همچنین انواع مختلف کارتنوییدها سیستم ایمنی بدن شما را قوی و سالم نگه می دارد.1
 

اسید فولیک

 فولات یا اسید فولیک  برای بارداری سالم و پیشگیری از نقایص مادرزادی حیاتی می باشد. همچنین فولیک اسید از سقط جنین نیز جلوگیری می نماید.1
 

پیشگیری از آسم

خطر پیشرفت آسم در افرادی که مقدار فراوانی از مواد مغذی ویژه‌ای مصرف می‌کنند بسیار پایین است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتین است که در انبه، پاپایا، زردآلو، بروکلی، طالبی، کدو حلوایی و هویج یافت می‌شود.2
 

خطرات و احتیاطات درباره انبه

اگر به پلاستیک خام حساسیت دارید، احتمال دارد که به انبه، بخصوص انبه کال حساسیت داشته باشید. پوست و میوه انبه حاوی اوروشیول بوده، که ماده ای شیمیایی می باشد و در بعضی از افراد ایجاد حساسیت می نماید. 1

پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است، ماده‌شیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که می‌تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.4

برخی دلالان و فروشندگان انبه برای رسیدن انبه از کاربید کلسیم استفاده می نمایند که ممکن است مشکلاتی برای سلامتی ایجاد نماید، بهمین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده نمایید. اگر انبه خریداری شده شما ارگانیک نیست قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید و یا یک شب در آب خیس نمایید.1

مراقب باشید چون پتاسیم زیاد، برای افراد سالمند و کسانی که به اختلالات کلیوی دچار هستند مناسب نیست (پتاسیم بر تعادل مایعات در بدن تاثیر می‌ گذارد و با توجه به افزایش سن، کلیه ‌ها کمتر قادر به حذف پتاسیم از خون خواهند بود). باید در استفاده از انبه برای این افراد احتیاط کرد.4
 

ویژگی های یک انبه خوب چیست؟

انبه، دارای رقم های مختلفی است و ارقام درشت تر آن در میان مردم، طرفداران بیشتری دارد. اگر این میوه در مرحله رسیدن برداشت شود، می توان آن را تا یک ماه در راه حمل ونقل یا داخل انبار بدون هیچ گونه مشکلی نگهداری کرد.

اگر انبه در مرحله برداشت، کاملا رسیده باشد، گوشت آن حالت فنولی شدن به خود می گیرد و قسمت هایی از آن شروع به له شدن می کند. بهتر است بدانید آنزیم پلی فنول اکسیدان در تمام میوه ها از جمله انبه وجود دارد.

با این حساب، زمانی که این میوه به صورت فله ای و روی هم انباشته حمل ونقل می شود وضربه می خورد، این آنزیم شروع به له?کردن میوه می کند و محیط مناسبی را برای رشد قارچ ها و باکتری هایی فراهم می کند که باعث ابتلای مصرف کننده به بیماری های روده ای می شود.

به همین دلیل زمانی که قصد خرید انبه دارید، باید دقت کنید لکه های سیاه به خصوص در سر و ته آن وجود نداشته باشد.

انبه های ضرب دیده که حمل ونقل مناسبی هم نداشته اند، دارای لکه های سیاه به خصوص در دم میوه هستند. این لکه ها روی پوست یا دم انبه، باعث می شوند که پوسیدگی به تدریج وارد گوشت آن هم بشود.

به طور کلی، قارچ ناشی از پوسیدگی، تنها در قسمتی که شما آن را مشاهده می کنید، باعث خراب شدن میوه نشده و تقریبا به تمام بافت محصول نفوذ کرده است. با این حساب، مصرف میوه های مختلف از جمله انبه هایی که دارای پوسیدگی هستند، توصیه نمی شود.3

پینوشتها
1.www.rastineh.com
2.www.majalesalamat.com
3.www.7ganj.ir
4.www.shafaonline.ir

خواص و فواید درمانی انبه

انبه و فواید و مضرات آن

این میوه از منابع بسیار خوب پتاسیم به حساب می‌آید، طوری‌که مصرف آن به افراد مبتلا به فشارخون بالا توصیه می‌شود. این میوه اندیس گلایسمی بالایی نیز دارد، یعنی وقتی مصرف شود، قند خون به یکباره افزایش پیدا می‌کند و موجب ترشح هورمون انسولین می‌شود. با ترشح این هورمون، قند به داخل سلول‌ها وارد شده و دوباره افت پیدا می‌کند.

b70ebe89 7322 4716 8d67 bdc666975ec0 - خواص و فواید درمانی انبه

خواص و فواید درمانی انبه

حدود چهار هزار سال است که انبه بخشی از رژیم غذایی بشر را تشکیل می دهد. درخت انبه در نواحی استوایی رشد کرده و میوه های و آبدار و مغذی  تولید می کند. افراد می توانند انبه را به تنهایی خورده و یا به همراه  سالاد و دسر مصرف نمایند. انبه تازه کم کالری بوده و حاوی مواد مفید مغذی می باشد. 

انبه حاوی ترکیبات مفیدی همچون گالوتاننها، آلفا کاروتن، بتا کریپتوکسانتین و غیره بوده و بنظر می رسد که این ترکیبات برای پیشگیری از ابتلا به چند نوع از سرطان مفید باشند. ویتامین آ و بتاکاروتن موجود در انبه به تقویت دید چشم های شما کمک می نماید و ویتامین ب ۶ آن به کنترل هموسیستئین در خون کمک می نماید.

دقت کنید که آمینو اسید بالا در خون خطر بیماری های قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد. فیبر موجود در انبه سرعت آزاد شدن قند در خون را کاهش می دهد، با اینحال چون انبه شیرین است، از بهترین گزینه ها برای افراد مبتلا به دیابت نمی باشد.1
 

ارزش غذایی انبه چه مقدار است؟

یک فنجان (حدود ۲۲۵ گرم) انبه حاوی مواد مغذی و موارد زیر می باشد:

۱۰۵ کالری

۷۶ درصد ویتامین ث (آنتی اکسیدان و تقویت کننده سیستم ایمنی)

۲۵ درصد ویتامین A (آنتی اکسیدان و تقویت کننده بینایی)

۱۱ درصد ویتامین ب۶ به اضافه سایر ویتامین های ب (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری های قلبی)

۹ درصد مس (مس یک فاکتور مهم برای گلبول های قرمز خون می باشد)

۷ درصد پتاسیم

۴ درصد منیزیم

خواص و فواید درمانی انبه

هرکسی که بخواهد وزن کم کند، می توان سراغ این میوه خوشمزه هم برود، چراکه نه تنها کالری کمی دارد، بلکه حاوی مواد مغذی کافی بوده و احتیاجات بدن را تامین می نماید. اگر مصرف کالری روزانه خود را محدود کرده اید، مصرف خوراکی های حاوی مواد مغذی لازم بوده و انبه یکی از آنها است. 1
 

برخی از خواص و فواید انبه شامل

 

پیشگیری از سرطان

تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات آنتی اکسیدان درون انبه از ابتلا به سرطان روده، سرطان سینه، سرطان خون و سرطان پروستات کمک می نماید. 1
 

انبه و پوست و مو

انبه برای تقویت مو فوق‌العاده است زیرا حاوی ویتامین A یعنی ماده مغذی مورد نیاز در تامین چربی پوست بوده که رطوبت موها را نیز تامین می‌کند. همچنین ویتامین A برای رشد نسوج بدن از جمله پوست و مو حیاتیست.2
 

کاهش کلسترول

انبه حاوی مقادیر بالای فیبر، پکتین و ویتامین C بوده و به کاهش کلسترول کمک می نماید.1
 

پاکسازی پوست

انبه بصورت خوراکی برای پوست مفید بوده و جوش های صورت را از بین می برد.1
 

سلامت استخوان‌ها

جذب ویتامین K ناکافی خطر شکستگی استخوان را افزایش می‌دهد. جذب ویتامین K به میزان کافی با مصرف به موقع میوه‌ها و سبزیجات تامین می‌شود و برای بهبود جذب کلسیم بدن که برای سلامت کامل استخوان‌ها ضروریست، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.2
 

سلامت چشم

یک فنجان انبه خرد شده ۲۵ درصد از میزان مورد نیاز بدن به ویتامین A را برطرف کرده و باعث بهبود بینایی، خشکی چشم و شب کوری می شود.1
 

افزایش توان جنسی

انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین ای می باشد. مقدار متعادل انبه در زمینه میل جنسی مفید می باشد.1
 

تقویت گوارش و هضم غذا

فیبر موجود در انبه به هضم و دفع غذا کمک می کند.1
 

کمک به تحمل گرما

گرفتن آب میوه انبه و مخلوط کردن آن با آب و شیرین کننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب دیدن آن کمک می نماید.1
 

تقویت سیستم ایمنی بدن

میزان بالای ویتامین C و A در انبه و همچنین انواع مختلف کارتنوییدها سیستم ایمنی بدن شما را قوی و سالم نگه می دارد.1
 

اسید فولیک

 فولات یا اسید فولیک  برای بارداری سالم و پیشگیری از نقایص مادرزادی حیاتی می باشد. همچنین فولیک اسید از سقط جنین نیز جلوگیری می نماید.1
 

پیشگیری از آسم

خطر پیشرفت آسم در افرادی که مقدار فراوانی از مواد مغذی ویژه‌ای مصرف می‌کنند بسیار پایین است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتین است که در انبه، پاپایا، زردآلو، بروکلی، طالبی، کدو حلوایی و هویج یافت می‌شود.2
 

خطرات و احتیاطات درباره انبه

اگر به پلاستیک خام حساسیت دارید، احتمال دارد که به انبه، بخصوص انبه کال حساسیت داشته باشید. پوست و میوه انبه حاوی اوروشیول بوده، که ماده ای شیمیایی می باشد و در بعضی از افراد ایجاد حساسیت می نماید. 1

پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است، ماده‌شیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که می‌تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.4

برخی دلالان و فروشندگان انبه برای رسیدن انبه از کاربید کلسیم استفاده می نمایند که ممکن است مشکلاتی برای سلامتی ایجاد نماید، بهمین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده نمایید. اگر انبه خریداری شده شما ارگانیک نیست قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید و یا یک شب در آب خیس نمایید.1

مراقب باشید چون پتاسیم زیاد، برای افراد سالمند و کسانی که به اختلالات کلیوی دچار هستند مناسب نیست (پتاسیم بر تعادل مایعات در بدن تاثیر می‌ گذارد و با توجه به افزایش سن، کلیه ‌ها کمتر قادر به حذف پتاسیم از خون خواهند بود). باید در استفاده از انبه برای این افراد احتیاط کرد.4
 

ویژگی های یک انبه خوب چیست؟

انبه، دارای رقم های مختلفی است و ارقام درشت تر آن در میان مردم، طرفداران بیشتری دارد. اگر این میوه در مرحله رسیدن برداشت شود، می توان آن را تا یک ماه در راه حمل ونقل یا داخل انبار بدون هیچ گونه مشکلی نگهداری کرد.

اگر انبه در مرحله برداشت، کاملا رسیده باشد، گوشت آن حالت فنولی شدن به خود می گیرد و قسمت هایی از آن شروع به له شدن می کند. بهتر است بدانید آنزیم پلی فنول اکسیدان در تمام میوه ها از جمله انبه وجود دارد.

با این حساب، زمانی که این میوه به صورت فله ای و روی هم انباشته حمل ونقل می شود وضربه می خورد، این آنزیم شروع به له?کردن میوه می کند و محیط مناسبی را برای رشد قارچ ها و باکتری هایی فراهم می کند که باعث ابتلای مصرف کننده به بیماری های روده ای می شود.

به همین دلیل زمانی که قصد خرید انبه دارید، باید دقت کنید لکه های سیاه به خصوص در سر و ته آن وجود نداشته باشد.

انبه های ضرب دیده که حمل ونقل مناسبی هم نداشته اند، دارای لکه های سیاه به خصوص در دم میوه هستند. این لکه ها روی پوست یا دم انبه، باعث می شوند که پوسیدگی به تدریج وارد گوشت آن هم بشود.

به طور کلی، قارچ ناشی از پوسیدگی، تنها در قسمتی که شما آن را مشاهده می کنید، باعث خراب شدن میوه نشده و تقریبا به تمام بافت محصول نفوذ کرده است. با این حساب، مصرف میوه های مختلف از جمله انبه هایی که دارای پوسیدگی هستند، توصیه نمی شود.3

پینوشتها
1.www.rastineh.com
2.www.majalesalamat.com
3.www.7ganj.ir
4.www.shafaonline.ir

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد