خانه » همه » مذهبی » دانشجوی ارشد هستم و خواستگاری ندارم

دانشجوی ارشد هستم و خواستگاری ندارم


دانشجوی ارشد هستم و خواستگاری ندارم

۱۳۹۱/۱۲/۲۱


۳۰۶ بازدید

دانشجوی گرامی؛ از اینکه باری دیگر به «پرسمان» اعتماد نموده و آن را بسان سنگ صبوری برای مشکلات شخصی و خانوادگی خود پذیرا بودید، سپاسگزاریم.

دانشجوی گرامی؛ از اینکه باری دیگر به «پرسمان» اعتماد نموده و آن را بسان سنگ صبوری برای مشکلات شخصی و خانوادگی خود پذیرا بودید، سپاسگزاریم.

دغدغه ازدواج در سنین جوانی، برای دختری جوان همچون شما امری طبیعی است؛ زیرا ازدواج یکی از مسائل اساسی زندگی است که در دوره جوانی اتفاق می افتد. مسلّم است که علاوه بر مسئله ازدواج مسائل مهم دیگر مانند ادامه تحصیلات، اشتغال و … تمام فکر و وقت شما را به خود مشغول کرده و بسان ابری بر همه ابعاد زندگی شما سایه افکنده و آن را تحت الشعاع خود قرار داده؛ امّا به خاطر داشته باشید که به هیچ وجه اجازه ندهید اهمیت این مسئله چنان موجب نگرانی شدید شما شود که زندگی تان را مختل سازد و یا خدای ناکرده شما را نسبت به آینده ناامید سازد.

در پاسخ اختصاصی به مسئله اى که تحت عنوان مشکل ازدواج مطرح فرمودید، توجه به نکات زیر لازم و ضرورى است تا بخش زیادى از دغدغه هاى ذهنى تان کاسته گردد :

1. گرچه واقعیّت دارد که شغل و به تبع آن وضعیّت اقتصادی خانواده دختر برای بسیاری از پسران و خانواده هایشان اهمیّت دارد، ولی اگر به دقّت بنگرید درخواهید یافت دختران بسیاری در شرایط اقتصادی بدتر از شما بوده اند که ازدواج های موفّقی نصیبشان شده است؛ لذا از تعمیم سلیقه برخی خانواده های پسر به همه افراد جامعه خودداری نمایید؛ زیرا این مسأله باعث می گردد که ارزیابی ناقصی از ماجرا برایتان حاصل گردد.

2. واقعیّت های زندگی را بپذیرید تا انرژی روانی شما بیهوده به هدر نرفته و دلسرد نشوید. با این کار نه تنها ظرفیّت تحمّل خود را بالا خواهید برد، بلکه خود نیز نقشی فعّال در ازدواج خود بر عهده خواهید گرفت؛ زیرا خوب یا بد شرایط اقتصادی خانواده شما و شغل پدرتان که شما تأثیر زیادی برای این دو عامل برای موفقیّت خود در ازدواج قائلید، همینی هست که هست، امّا یادتان باشد خود، شخصیّت و متانت و پاکی شما نیز در این قضیّه بیشتر از همه تأثیرگذار است. در حقیقت اگر نمی توانید وضعیّت اقتصادی خانواده را ارتقاء دهید، از عهده تغییر خود و شرایط تان که می توانید برآیید!. مهم آن است که خود را پاک نگه دارید تا ازدواجی پاک نصیبتان گردد، حال چه این ازدواج امسال صورت گیرد یا چند سال آینده.

3. لطفاً با دیدی واقع بینانه تر به مسأله بنگرید. نداشتن خواستگار پدیده ای اجتماعی است که عوامل متعدی دارد به گونه ای که وضعیت اجتماعى ـ فرهنگى و اقتصادى جامعه باعث شده است سن ازدواج دختران و پسران بالا برود، بعضى توقعات و انتظارات خانواده ها و دامن زدن به فرهنگ تشریفات و نظیر آن، مشکل بیکارى پسران و عدم توانایى آنها براى تأمین نیازمندی هاى زندگى مستقل عواملى است که باعث این مشکل شده؛ بنابراین در چنین فضایى زمینه ازدواج دختران نیز فراهم نمى شود؛ لذا به این مسأله هم توجه کافی داشته باشید که این مسأله تقریباً همگانی است.

4. گرچه انسان نمى تواند تمام شرائط و امکانات موجود را بر وفق مراد خود فراهم نماید، ولى مى تواند خود را با شرائط موجود به گونه ای مناسب و فعّال وفق دهد و هماهنگ سازد که نه تنها از حالت همیشه نگران، ناراحت، غمگین و افسرده وضعیت موجود خود به درآید، بلکه با ابتکار، خلاقیت و بهره مند شدن از دیگر توانمندی هاى خود و تنها با استفاده از همان امکانات و شرائط موجود، زندگی شاد و با نشاطی را برای خود رقم زند.

5. این را نیز مد نظر داشته باشید، از آنجا که شما سالها مشغول تحصیل بودید، بسیاری از خانواده ها (به درست یا نادرست) با خود می گویند : دختر فلانی مشغول تحصیل است و لابد فعلاً قصد ازدواج ندارد. پس خود را نگران نسازید، زیرا معمولاً دخترهای تحصیل کرده به دلیلی که ذکر شده دیرتر ازدواج می کنند.

6. شاید یکی از دلایلی عدم حضور خواستگار در منزلتان این باشد که گمان می کنند چون شما دختر تحصیل کرده ای هستید، لذا سطح توقعاتتان نیز بالاست.

7. گاه ویژگیهاى شخصیتى و اخلاقى خانواده ها ممکن است مانع و سدّی براى خواستگاران باشد که این امر نیز باید مورد توجه خانواده ها قرار گفته و در صورت لزوم تغییرات لازم را در نحوه برخورد و صفات اخلاقى و آداب اجتماعى خود ایجاد نمایند تا زمینه ازدواج دختران خود را فراهم نمایند.

8. گاه ویژگیهاى ظاهرى، جسمانى یا صفات اخلاقى و شخصیتى خود دختران است که باعث مى شود دیرتر ازدواج کنند و خواستگار کمترى داشته باشند.

9. بى تردید خداوندى که چندین سال پیش شما را آفریده، کفو و همسر مناسب و متناسب با شما را نیز در نظر گرفته است و به موقع او را روانه منزل شما خواهد کرد، به گونه ای که هیچ چیزى نخواهد توانست مانع ایجاد پیوند و ازدواج شما شود.

10. چه بسا عدم ازدواجتان تا به امروز، به مصلحت شما بوده است. به آن سوی سکه نیز بنگرید. خداوند در قرآن کریم (بقره /216) مى فرماید: « عَسى أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ وَ عَسى أَنْ تُحِبُّوا شَیْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَکُمْ », بسا چیزى را خوش نداشته باشید، حال آن که خیر شما در آن باشد و بسا چیزى را دوست داشته باشید، حال آن که براى شما بد باشد. این خداوند است که خیر و شر بودن آنها را مى داند و ما و شما نمى دانیم.

11. از خداوند متعال درخواست کنید، همسرى لایق، مناسب و شایسته را نصیب شما کند. از دعا و توسل با توجّه به شرایط آن مأیوس نشوید. به عنوان مثال هر چه زودتر ارتباط خود با نامحرم (چت و …) را قطع نمایید؛ زیرا چنین گناهانی مانع استجابت دعاهایتان هستند. آیه «رَبّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیّاتِنا قُرّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتّقینَ إِمامًا» (سوره فرقان آیه 74) را زیاد بخوانید.

12. زود ازدواج کردن نشانه موفقیت در امر ازدواج و تأمین خوشبختى و سعادت همیشگى نیست. با کمى دقت و تفحص در بین همسایگان، فامیل و دیگران، مشاهده می کنید که فرآیند خواستگارى و ازدواج، معمولاً یک فرآیند طولانى مدت و نیازمند زمان و دقت کافى است. چه بسا همین تجربه ها و به تأخیر افتادن ها، شناخت و آگاهى تان را از موضوعات و معیارهاى ازدواج بیشتر و عمیق تر کند و موفقیت در این امر مهم و حیاتى را چندین برابر کند که در نتیجه به صلاح شما خواهد بود.

13. ازدواج همه زندگی نیست، بلکه تنها یک بعد از ابعاد زندگی است. پس تا زمانی که شرایط ازدواج برایتان فراهم نشده، از فرصت استفاده کنید و در سایر ابعاد مثل تحصیل، تهذیب و … بکوشید.

نکته نهایی :

دانشجوی گرامی؛ نگران این که چرا تا به حال موفق به ازدواج نشده اید، نباشید. در جامعه ما سن ازدواج بالا رفته است و در حال حاضر میانگین سن ازدواج در دختران حدود 24 سال است و شما نیز در حال حاضر امتیازات فراوانی از جمله تحصیلات دانشگاهی، اعتقاد دینی سالم، نجابت و … دارید که بسیاری از دختران ندارند.

در یک جمع بندى معلوم مى شود که بعضى از عوامل نداشتن خواستگار در دست شما یا کس دیگرى نیست، در این صورت نباید نگران باشید و ذهن خود را طوری به آن مشغول نمایید که مانع زندگى روزمره، درسى و تحصیلات علمى و دیگر امور شما شود.

نویسنده : رضا وظیفه مند

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد