خانه » همه » مذهبی » درخواست این که مورد امتحانهای سخت قرار نگیرد

درخواست این که مورد امتحانهای سخت قرار نگیرد


درخواست این که مورد امتحانهای سخت قرار نگیرد

۱۳۹۲/۰۴/۳۰


۳۴۸ بازدید

با سلام ،اگر یک انسان دعا کند و از خدا بخواهد او را مورد امتحانهای سخت در زندگی قرار ندهد،آیا این دعا اشتباه است یا نه؟ آیا این دعا باعث میشود انسان به درجات بالایی در زندگی از نظر معنوی نرسد؟چون گفته شده است انسان با طی کردن سختی ها به موفقیهای معنوی و دنیوی می رسد…

در پاسخ به نکاتی توجه کنید .
1. از روایات و سخنان بزرگان دین استفاده می شود که در خواست امتحان سخت و بلا کار شایسته و درستی نیست و ما را از این درخواست منع کرده اند .
2. هر چند بلا و امتحان الهی آثار ارزشمندی برای انسان دارد و موفقیت درآن موجب رشد معنوی و کمالات روحی می شود اما درخواست آن کار غلطی است .
3. مهم ان است که اگر انسان مواجه با بلا و ابتلای الهی شد در برابر آن تسلیم باشد و موفقیت و به سلامت پشت سر گذاشتن آن را از خداوند درخواست کند .
4. تضمینی ندارد که اگر از خداوند بلایی سخت درخواست نمودیم از عهده امتحانش بر اییم  زیرا ممکن است از خداوند بلا و امتحان سختی درخواست کنیم و از عهده آن بر نیاییم و همین موجب سقوط ما و انحطاط  معنوی ما شود .
5. سیره انبیا و اولیای الهی دردر خواست بلا و امتحان سخت نبوده بلکه اگر دچار بلا می شدند صبر و تسلیم و موفقیت در ان را از خداوند در خواست می کردند .
6. روایت زیراز رسول خدا ص  با توضیح ذیل آن در رابطه با این موضوع شنیدنی است :

 عَنِ النَّبِیِّ ص أَنَّهُ دَخَلَ عَلَى مَرِیضٍ فَقَالَ مَا شَأْنُکَ قَالَ صَلَّیْتَ بِنَا صَلَاةَ الْمَغْرِبِ فَقَرَأْتَ الْقَارِعَةَ فَقُلْتُ اللَّهُمَّ إِنْ کَانَ لِی عِنْدَکَ ذَنْبٌ تُرِیدُ تُعَذِّبُنِی بِهِ فِی الْآخِرَةِ فَعَجِّلْ ذَلِکَ فِی الدُّنْیَا فَصِرْتُ کَمَا تَرَى فَقَالَ ص بِئْسَ مَا قُلْتَ أَ لَا قُلْتَ رَبَّنا آتِنا فِی الدُّنْیا حَسَنَةً وَ فِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النَّارِ فَدَعَا لَهُ حَتَّى أَفَاقَ
مستدرک الوسائل     2     149    باب 39

توضیح روایت :  پیامبر ص همیشه از اصحاب و یارانشان تفقد می کردند اگر کسی سه روز نبود مسجد نمی آمد جماعت نمی آمدمریض شده در رختخواب افتاده حضرت فرمودند برویم ملاقاتش رفتند دیدنش کنار بسترش نشستند فرمودند هان چه خبر چرا تو مریض شدی عرض کرد یا رسول الله من چند روز قبل آمدم در مسجد پشت سر شما اقتدا کردم شما در نمازتان بعد از سوره حمد سوره القارعه مالقارعه را قرائت کردید که راجع به قیامت است که قیامت کوبنده است همه چیز را زیر و رو می کند هر کس میزان حسناتش سنگین است فمن ثقلت موازینه(سوره قارعه آیه6) فهو فی عیشه راضیه(سوره قارعه آیه7) هر کس میزان حسناتش سنگین است درخوشی دائم در بهشت است هر کس خدای ناکرده العیاذ بالله خفت موازینه(سوره قارعه آیه8) چیزی بارش نیست عمل خوبش کم است عمل گناهش زیاد است فامه هاویه (سوره قارعه آیه9)جایگاهش هاویه است هاویه کجاست نار حامیه(سوره قارعه آیه11) آتش سوزنده العیاذ بالله این آیه را شما تلاوت کردی آن هم پیغمبر با آن لحن و صوتی که می خواندند خوف جهنم من را گرفت یک وقت مبادا گناهانم زیاد شود آتش سوزنده جهنم شامل حالم بشود گفت بعد از شنیدن این آیه ها آمدم خانه به خدا گفتم خدایا من طاقت آتش جهنم را ندارم اگر گناه زیاد دارم در همین دنیا بلا بفرست من را پاک کن دعا همان و مریض شدن در رختخواب افتادن همان گفت من از خدا خواستم که خدا من را در این دنیا پاکم کن مریضی بلا بده آقا مریض شدیم افتادیم ابتدائا آدم فکر می کند این بابا کار خوبی کرده ولی جان همه ما به قربان پیغمبری که معلم بشریت است دانشگاه بالا را برای مردم می آورد حضرت فرمودند خوب حرفی نزدی عرض کردم از خدا بلا نخواهید فرمود خوب حرفی نزدی بئس ما قلت(مستدرک الوسائل ج2ص149) بد حرفی زدی :  هلا قلت ربنا آتنا فی الدنیا حسنه و فی الآخره حسنه و قنا عذاب النار(سوره بقره آیه201 :
vaezoon.ir

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد