خانه » همه » مذهبی » درخواست توفیق صبر به موقع در دوران غیبت از وظایف مومنان

درخواست توفیق صبر به موقع در دوران غیبت از وظایف مومنان


درخواست توفیق صبر به موقع در دوران غیبت از وظایف مومنان

۱۳۹۲/۰۹/۲۶


۱۱۲ بازدید

درخواست توفیق صبر به موقع در دوران غیبت از وظایف مومنان

از وظایف مومن آن است که در زمان غیبت از درگاه خداوند بخواهد که او را در مواقعی که وظیفه اش صبر کردن است، به او توفیق دهد.

خبرگزاری شبستان: “مکیال المکارم فى فوائد الدعاء للقائم” یکى از کتاب هاى ارزشمند شیعه، نوشته آیت اللّه سیدمحمدتقى موسوى اصفهانى(۱۳۴۸ ـ ۱۳۰۱ق) است که به قصد اداء حق حضرت بقیة اللّه که حقش بر گردن ما افزون تر از همه مردم است، احسانش بیشتر و بهتر از همه شامل حال خلق مى شود و نعمت ها و منت ها بر ما دارد، به رشته تحریر درآمده است.

درخواست توفیق صبر به موقع در دوران غیبت از وظایف مومنان

از وظایف مومن آن است که در زمان غیبت از درگاه خداوند بخواهد که او را در مواقعی که وظیفه اش صبر کردن است، به او توفیق دهد.

خبرگزاری شبستان: “مکیال المکارم فى فوائد الدعاء للقائم” یکى از کتاب هاى ارزشمند شیعه، نوشته آیت اللّه سیدمحمدتقى موسوى اصفهانى(1348 ـ 1301ق) است که به قصد اداء حق حضرت بقیة اللّه که حقش بر گردن ما افزون تر از همه مردم است، احسانش بیشتر و بهتر از همه شامل حال خلق مى شود و نعمت ها و منت ها بر ما دارد، به رشته تحریر درآمده است.

اصل کتاب به زبان عربى است و مؤلف در مقدمه مى نویسد:

“چون ما نمى توانیم حقوق آن حضرت را ادا نماییم و شکر وجود و فیوضاتش را آن طور که شایسته است، به جا آوریم بر ما واجب است آن مقدار از اداى حقوق آن حضرت را که از دستمان ساخته است، انجام دهیم. . . بهترین امور در زمان غیبت آن حضرت، انتظار فرج آن بزرگوار و دعا براى تعجیل فرج او و اهتمام به آنچه مایه خشنودى آن جناب و مقرب شدن در آستان اوست، مى باشد.”

درخواست صبر از خدای متعال

یعنی از وظایف مومن آن است که در زمان غیبت از درگاه خداوند بخواهد که او را در مواقعی که وظیفه اش صبر کردن است به او توفیق دهد و این از چند جهت است:

ازجمله اینکه در دعاهای رسیده از امامان این مطلب وارد شده چنانکه در دعای عمری آمده: و مرا بر آن صبر بده…

و ازجمله: آنچه روایت گردیده در امر به درخواست هر آن چیزی که مومن برای سامان دادن آخرت و دنیای خود به آن احتیاج دارد از خدای عزوجل که کلیدهای همه اشیا به دست اوست. و از پیامبر اکرم(ص) آمده است از خداوند تعالی از حوائج برایتان پیش می آید را مسئلت نمایید. حتی بند کفش را زیرا که اگر او آن را آسان نکند، فراهم نگردد و آن حضرت فرمود: هر یک از شما همه نیاز خود را از پروردگارش درخواست نماید حتی بند نعلینش را اگر قطع شود.

پس شایسته است که مومن دعا کند برای اینکه خداوند صبر را در مورد آن به او عنایت فرماید که این چیزی است که به وسیله آن آخرت و دنیای خود را سامان می دهد و محبت و طاعت و رضای مولایش را به سبب آن جلب می نماید.

مومنی که می خواهد در مسیر هدایت گام بردارد وظیفه اش این است که به درگاه خدای تعالی دعا و تضرع کند تا او را به صبر کردن در مواقع خاص آن و دعوت کردن در جاهایی که باید دعوت نمود و بی باکی هنگام لزوم و رزم کردن هنگام رزم آوری و خشم در موقع خشمناکی توفیق دهد و موارد دیگر را بر این قیاس بگیر.

و ازجمله اینکه در روایات امر به صبرخواهی از خدای عزوجل وارد گردیده چنانکه در کافی از امام صادق(ع) روایت است که فرمود: خداوند رسولان خود را به مکارم اخلاق اختصاص داده پس خودتان را بیازمایید که اگر در شما آن اخلاق بود خداوند را حمد گویید و بدانید که آن از خوبی شماست و اگر آن اخلاق در شما نبود پس از خداوند مسالت نمایید و برای دستیابی به آنها به درگاه خداوند التماس کنید.

سپس آن حضرت 10 چیز از مکارم اخلاق را شمرد: یقین و قناعت و صبر و شکر و خویشتن داری و خلق نیکو و سخاوت و غیرت و شجاعت و مروت.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد