خانه » همه » مذهبی » درس های رمضان برای منتظران/ظهور و حکومت عدل معجزه آسا رخ نمی دهد

درس های رمضان برای منتظران/ظهور و حکومت عدل معجزه آسا رخ نمی دهد


درس های رمضان برای منتظران/ظهور و حکومت عدل معجزه آسا رخ نمی دهد

۱۳۹۵/۰۳/۲۶


۸۵ بازدید

درس های رمضان برای منتظران/ظهور و حکومت عدل معجزه آسا رخ نمی دهد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام براری صبر را از اوصاف یاران امام مهدی(عج)برشمرد و گفت: برخلاف تصورعموم مردم که می پندارند فرآیند ظهور و برپایی حکومت عدل جهانی یکسره معجزه آسا محقق می شود، واقعیت ماجرا اینگونه نیست.

درس های رمضان برای منتظران/ظهور و حکومت عدل معجزه آسا رخ نمی دهد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام براری صبر را از اوصاف یاران امام مهدی(عج)برشمرد و گفت: برخلاف تصورعموم مردم که می پندارند فرآیند ظهور و برپایی حکومت عدل جهانی یکسره معجزه آسا محقق می شود، واقعیت ماجرا اینگونه نیست.

حجت الاسلام محمد براری، کارشناس و پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درباره جایگاه و تاثیر ماه مبارک رمضان در تحقق اوصاف یاران امام مهدی علیه السلام تصریح کرد: ماه مبارک رمضان ماه پُر خیر و برکتی است که انسان وقتی به این ماه عزیز از هر جانب و منظری نگاه می کند، می تواند برای اهداف مد نظر خود جهات مناسبی بیابد.

وی افزود: یکی از مباحث رمضان در رابطه با مهدویت این است که وجود نازنین حضرت ولی الله اعظم علیه السلام برای تحقق عدل جهانی و حکومت الهی نیازمند یارانی اهستند که این افراد باید صفات منحصر بفردی داشته باشند تا بتوانند توفیق یاری حضرت (عج) را کسب کنند. یکی از این اوصاف یاران حضرت حجت (عج)، صفت «صبر» است.

کارشناس مهدوی با اشاره به تعابیر ائمه علیهم السلام درباره توصیف این ماه مبارک گفت: جالب است که در روایات و بیانات ائمه و اهل بیت علیهم السلام نیز از ماه رمضان به عنوان «ماه صبر» تعبیر شده است. ازجمله روایتی از امام باقر علیه السلام نقل است که فرمودند: «رسول خدا صل الله علیه وآله در آخرین جمعه ماه شعبان در میان مردم مشغول سخن بودند و در تعبیر خود از ماه رمضان فرمودند «وهو شهر صبر؛ رمضان ماه صبر است».

حجت الاسلام براری در همین رابطه ادامه داد: وقتی در متون دینی مسئله صبر را بررسی می کنیم، سه جهت برای آن عنوان شده است؛ «صبر بر مصیبت»، «صبر بر معصیت» و «صبر بر طاعت». روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان نیز در مرحله اول صبر بر طاعت است. وقتی در این ماه روزه می گیریم – بخصوص در این سال های اخیر که فصل گرما و این سختی بیشتر مشهود است و احساس می شود- در واقع در مسیر عبادت و اطاعت الهی صبر می کنیم.

وی تصریح کرد: ثواب روزه داری در فصل گرما، در روایات و احادیث ما به ثواب جهاد تشبیه شده است. اما اگر با یک زاویه دید بالاتر به مسئله بنگریم می بینیم که «یار امام زمان شدن» نیز نیاز به صبر دارد؛ چرا که مسیری که حضرت مهدی (عج) برای ایجاد جامعه الهی می پیمایند مسیر سختی است.

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به برخی باورهای نادرست در رابطه با فرآیند ظهور گفت: بر خلاف تصور عموم مردم که می پندارند فرآیند ظهور و برپایی حکومت عدل جهانی یکسره معجزه آسا محقق می شود اما واقعیت ماجرا اینگونه نیست.

وی در این باره تاکید کرد: شخصی به نام «بشر بن ابی اراک» که از اصحاب امام باقر علیه السلام است نقل می کند که من به محضر امام باقرعلیه السلام وارد شدم و بخشی از سخنان مرجئه (یک گروه انحرافی که معتقدند ایمان تنها اعتراف به زبان است و نیازی به عمل ندارد) را نقل کردم مبنی بر این که مرجئه می گویند وقتی «مهدی امت» عجل الله تعالی فرجه ظهور کند حتی به اندازه خونی که در حجامت از انسان گرفته می شود، خونی ریخته نمی شود یعنی کارها خیلی به راحتی سروسامان می گیرد. حضرت(ع) در پاسخ فرمودند: «هرگز اینگونه نیست! قسم به کسی که جانم در دست اوست شرایط به گونه ای پیش می رود که حتی مسح کنیم عرق وعلق(خون بسته شده) را. یعنی کار به قدری سخت است که باید عرق جبین و خون های بسته شده از صورت را با هم پاک کرد.»

حجت الاسلام براری در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: کسی که می خواهد یار امام زمان (عج) باشد باید حداقل در «صبر بر طاعت» در مقام بالایی باشد. کسی که به تصمیمات یا تشخیص امام (عج) اعتراض می کند نمی تواند یار ایشان باشد. از سوی دیگر مرحله دوم صبر یعنی «صبر بر سختی ها» نیز در همین محور قرار می گیرد. انسان روزه دار، میل به خوردن و آشامیدن دارد اما در مقابل این میل شدید، ایستادگی می کند. نسبت به هوس های خود مقاومت نشان می دهد. یاران امام مهدی علیه السلام نیز باید اینگونه باشند یعنی بر میل ها و هواهای خود غلبه داشته باشند.

وی با اشاره به روایتی از امام باقر علیه السلام در همین رابطه تاکید کرد: حضرت باقرالعلوم علیه السلام وقتی از حضرت مهدی علیه السلام در محضر ایشان صحبت شد خطاب به حاضران فرمودند: «امروز وضعیت شما بسیار بهتر از آن روزگار است؛ چرا که وقتی او (حضرت بقیه الله (عج)) ظهور کند وقت خواب روی زین هاست.» به این معنی که حتی شرایط راحت و آرامی برای خواب طبیعی یاران وجود ندارد و همواره باید آماده باشند) در آن زمان شرایط و وضعیت به گونه ای برای یاران حضرت مهدی(عج) سخت و طاقت فرسا می شود که شاید فرصت خواب راحت نیز نداشته باشند.

حجت الاسلام براری در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین، وجود حضرت مهدی علیه السلام یارانی سختکوش نیاز دارد که علاوه بر صبر باید نسبت به تمام امور حساس باشند، یعنی به همه جوانب در همه امور و رخدادها توجه داشته و جزئی ترین نکات و مسائل را دقیق و کامل رصد کنند.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد