طلسمات

خانه » همه » مذهبی » درمان زودرنجی

درمان زودرنجی


درمان زودرنجی

۱۳۹۳/۰۷/۰۱


۳۶۶۹ بازدید

سلام خسته نباشید من خیلی حساس و زود رنجم واقعا این حالتم اختیاری نیست کمکم کنید زندگیم بهم ریخته

خوشحالیم شما مخاطب ما هستید امیدواریم راهنمای خوبی در رابطه با این موضوع برای شما باشیم.قبل از هر چیز مطمئن باشید مشکل شما قابل حل است و با کمى صبر و تحمل و انجام بعضى راهکارهاى عملى و تمرین و ممارست بر این وضعیت خود فائق خواهید آمد. شناخت، مشکل اقرار به وجود آن و تصمیم بر انتخاب راه حل مناسب براى آن نیمى ازمشکل را حل مى کند. نکته بسیار مهم این است که باید ریشه و منشأ این حساسیت شناخته شود به عبارت دیگر باید بررسى شود که به چه چیزى حساس هستید و با دخالت کردن در آن طبیعى است که حساسیت شما نیز کاهش خواهد یافت و با هر یک از عوامل مختلف جسمى، روحى و روانى، محیطى و اجتماعى و غیره که این مشکل را ایجاد و یا تشدید مى کند باید به گونه اى خاص مقابله کرد. بنابراین در مکاتبه بعدى در این زمینه بیشتر توضیح دهید تا علل و عوامل آن شناخته و راه حل مناسب تر خدمت شما ارائه شود. واژه ی زود رنج در فرهنگ لغات فارسی به معنی کسی که زود برنجد و آزرده شود و نازک دل بکار رفته است . اما از این منظر می توان فرد زودرنج را کسی برشمرد که زود آزرده می شود و یابه کسی گفته می شود که بر اثر کنشی منطقی ویا غیر منطقی ازرده خاطر می شود و یا می توان گفت فرد زود رنج کسی است که در مقابل یکسری رفتارو برخوردها که با روحیات و شخصیت آن سازگار نیستند ،آزرده خاطر می شود و همان طور که ذکر آن رفت این زودرنجی می تواند به دو شکل صورت پذیرد . یکی بر اثر کنش و یا کنش هایی غیر منطقی که فرد در مقابل این نوع کنش ها یک نوع واکنش رنج گون را نشان می دهدو دیگر کنش ها و یا رفتار های منطقی است که در این شرایط هم چون این نوع رفتار ها با افکار و روحیات فرد سر سازگاری ندارد ، ناراحت می شود . در کنش های غیر منطقی که طبیعی است . چه این که هر کنشی غیر منطقی می تواند فرد را آزرده خاطر کند. البته به شرطی که فرد آزرده شده دقیقا رفتار مقابل و یا با اصطلاح متضاد با کنش های غیر منطقی داشته باشد . نکته دوم کنش های منطقی است که فرد نسبت به این کنش ها نیز آزرده خاطر می شود . در صورتی که با فرد، منطقی صحبت کردن و یا به بیانی حرف حساب زدن را نمی توان در دایره زودرنجی قرارداد ، یعنی فرد نباید از حرف حساب ناراحت و یا آزرده شود . ولی به هر روی فرد در مقابل این رفتار های منطقی نیز ناراحت می شود . البته بروز چنین مواردی به صورت خاص است و شاید گفت دلیل عمده ی آن نیز رفتار هایی باشند که با ارگانیسم فکری و روحی فرد سر سازگاری نداشته باشند و یا به بیانی این رفتار های منطقی برای فرد مقابل هضم شده نباشد و مثلا این گونه رفتارهای منطقی را فرد تجربه نکرده است.ولى از آنجا که براى حل آن باید خود فرد یعنى شما دخالت کنید و با آن کنار بیایید. نکاتى را متذکر مى شویم:
1- یکی از علل شایع زود رنجی و عصبانیت کم خونی می باشد. فردی که مبتلا به کم خونی است، بسیار زودرنج و دچار ناراحتی های جسمی و روحی می شود.لذا سعی نمایید با یک آزمایش خون وضعیت جسمانی خود را بررسی نمایید.در این رابطه خوب است بدانید که گوشت قرمز سرشار از آهن است و کسانی که کم خونی دارند از گوشت قرمز بیشتر از گوشت سفید استفاده کنند، زیرا آهن موجود در گوشت قرمز بهتر جذب می شود و غلات، حبوبات و سبزی ها از منابع مهم آهن هستند. البته میوه ها مقدار کمی آهن دارند و برخی از سبزی ها نیز آهن دارند ولی میزان جذب آن ها خیلی بالا نیست. توصیه می شود، همراه با مواد غذایی گیاهی، مواد غذایی اسیدی یا ترش نیز مصرف شود که جذب آهن آن افزایش پیدا می کند.
2- کاملا به خود مطمئن باشید که مى توانید روحیه خود را تغییر دهید ولى براى نتیجه گیرى عجول نباشید، بلکه با خود فکر کنید باید حداقل یکسال روى خود کار کنید و اگر چنین کنید حتما پس از آن دگرگون خواهید شد.
3- همواره در هر مساله اى ابتدا از دیگران انتظار بدترین برخورد را داشته باشید و خود را براى تحمل آن آماده کنید. این مساله باعث مى شود برخوردهاى بهتر از مورد انتظار در شما ایجاد خوشنودى نماید. در حالیکه اگر همیشه انتظار برخورد خوب داشته باشید چه بسا نتیجه عکس خواهید گرفت.
4- با خود شرط کنید که هیچ گاه و در هیچ شرایطى بعد از یک رابطه به آن دیگر فکر نکنید.مثلا تصمیم بگیرید- یا در صورت امکان نذر کنید- که مثلا اگر این افکار را داشتید فلان مبلغ صدقه بدهید، یا شب نماز شب بخوانید، و یا یک روز روزه بگیرید. کارآیى این روش، بسیار بالا است و بسیارى از علماى بزرگ بدینسان تمرین عملى و خودسازى نموده اند.
5- سعی نمایید رفتار خود را کنترل نمایید اما با بیان ساده و صمیمانه دیگران را از وضعیت روانی خود مطلع نمایید.مثلا به او بگویید که این رفتار یا حرف شما را آزرده کرده است.
6- برای نتیجه گیری در مورد یک رابطه یا برخورد دیگران و ارزیابی یک برخورد و یا حرف حتى الامکان با افراد عاقل و پخته مشورت نمایید.
7- سعی نمایید بیشتر با افراد خوش خلق و غیر عصبى و کسانیکه آنها را دوست دارید معاشرت کنید.
8- در مواردى که ناراحتى عصبى بر شما فشار وارد مى کند در فضاى آزاد و یا دربسته فریاد بکشید و با مشت زدن به بالشت و یا اشیاء دیگر فشار عصبى را تخلیه نمایید.
9- به تلاوت قرآن و خواندن نماز بیشتر بپردازید که به فرموده قرآن: نماز را در طرف روز بپا دارید و در ساعات تاریکى شب که البته خوبى و نیکى هاى شما زشتى ها و بدکاریها را از میدان بیرون مى برد،(هود،114)
10- شرح موارد فوق را در جدولى بنویسید و موارد انجام یا تخلف در هر روز را یادداشت نموده و همواره سعى بر تقلیل موارد تخلف نمایید.
پرسشگر گرامی موارد فوق، نکاتی ساده اما مهم را به شما یادآوری می کنند که با وجود ساده بودن نیاز به تمرین و صرف وقت دارند که ما امیدواریم شما نیز با رعایت آنها در زندگی اجتماعی و کارهای خود، به موفقیت های روزافزون دست یابید. ما هم در کنار حرم کریمه اهل بیت حضرت معصومه سلام الله علیه برای شما انسانهای خواستار پاکی دعا می کنیم و منتظر مکاتبه بعدی و نظر شما نسبت به این مطالب هستیم تا در کنار یکدیگر به سمت وضعیت مطلوب حرکت نماییم.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد