عصراسلام: خوشمزگی خورش ترشی قورمه به فراوانی پیاز داغ آن است. مهمترین نکته در پخت این خورش که قبل از هر چیزی باید بهش دقت کنید این است که اگر مقدار لوبیا چشم بلبلی در کل زیاد به نظر میآید، به دلیل ساختار این خورش است. این خورشت در حالت کلی آبدار و رقیق نیست.
طعم و مزه ترشی قرمه شباهت زیادی به خورشت قیمه دارد، اما یک تفاوت مهم به غیر از لوبیا چشم بلبلی وجود آلو هست، آلو طعم خاصی به این غذا میدهد. در این غذا آبغوره به عنوان چاشنی به کار برده میشود.
مواد لازم:
گوشت خورشتی ۲۰۰ گرم
آلو خورشتی ۱۰۰گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
لوبیا چشم بلبلی ۱/۲ پیمانه
آبغوره ۱/۳ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
روغن، نمک، فلفل، زردچوبه
مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه
ابتدا پیاز ها را پوست کنده و نگینی خورد می کنیم. گوشت را به صورت خوشتی برش می دهیم. آلو های خورشتی را شسته و در آب خیس می کنیم. لوبیا چشم بلبلی را به مدت ۲ ساعت قبل از پخت داخل آب خیس می کنیم.
مرحله دوم: پخت گوشت
ابتدا داخل قابلمه مناسبی روغن ریخته و به همراه پیاز تفت می دهیم کمی که پیاز ها سبک شوند در این مرحله گوشت، زردچوبه و فلفل را می افزاییم و تا زمانیکه رنگ گوشت تغییر کند آنها را تفت می دهیم.
مرحله سوم: اضافه کرده لوبیا چشم بلبلی
در این مرحله لوبیا چشم بلبلی را به افزوده روی آنها آب جوشید ه می ریزیم و به مدت ۹۰ دقیقه اجازه می دهیم تا بپزند.
مرحله چهارم: پخت خورش ترشی گرما
تابه ای را روی حرارت گذاشته و رب گوجه فرنگی را به همراه آلو خورشتی کمی تفت داده و به خورش اضافه می کنیم و زمان می دهیم تا کاملا گوشت پخته و خورش به قوام کافی برسد. در نهایت آبغوره و نمک غذا را افزوده و در ظرف مناسب کشیده و در کنار برنج ایرانی سرو کنید.
پارسیدی