خانه » همه » مذهبی » دعاهای خروج از منزل و ورود به منزل

دعاهای خروج از منزل و ورود به منزل


دعاهای خروج از منزل و ورود به منزل

۱۳۹۳/۱۱/۱۶


۲۱۸۱۸ بازدید

دعاهای خروج از منزل و ورود به منزل

بسم الله الرّحمن الرّحیم

دعاهای خروج از منزل و ورود به منزل

بسم الله الرّحمن الرّحیم

این فصل در ادعیه و اذکاری است که متعلّق به عادات و احوال و مطالب و مقاصد و غیره است و به مناسبت هر مقام، برخی از آداب و سنن، ذکر خواهد گردید.



دعای خروج از منزل و ورود به آن و مختصری از آداب منزل:

وقتی از منزل بیرون می روی، بگو: «بِسمِ اللهِ آمَنتُ بِاللهِ وَ تَوَکَّلتُ

عَلَی اللهِ» و اگر بخواهی که در حفظ خدا باشی تا به خانه برگردی، بخوان ده مرتبه سوره توحید را

و چون داخل خانه می شوی، سوره «قُل هُوَ اللهُ اَحَد» بخوان که فقر و پریشانی را برطرف می کند و سلام کن بر اهل خانه و اگر کسی نباشد بگو: «السَّلاَمُ عَلَینَا مِن رَبِّنَا» و چون داخل حُجره شوی، بِسمِ الله بگو که شیطان می گریزد و نیز هنگام ورود به منزل بگو: «اَشهَدُ اَن لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحدَهُ لاَ شَرِیکَ لَهُ وَ اَشهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً عَبدُهُ وَ رَسُولُهُ».

و بدان که از سعادت آدمی است خانه وسیع و شومی خانه در تنگی فضای آن و بدی همسایگان آن است و باید در بنا نمودن خانه، به قدر نیاز اکتفا کرد که زیادتر از آن در قیامت موجب وبال است و اگر کسی خانه ای را برای ریا و سُمعه بنا کند و برای آن که بر همسایگان فخر فروشی کند و مباهات کند به آن خانه، در روز قیامت ناطقه هفتم زمین، آتشی برافروزند و در گردن صاحب آن خانه افکنند و سپس او را در جهنّم اندازند. و سقف را زیادتر از هفت یا هشت ذراع بلند مکن که شیطان و جنّیان در آن جا ساکن می شوند و اگر احیاناً بلندتر شد، آیه الکرسی را بر زیادی آن بنویس که جنّیان را دفع می کند. و چون خانه ای ساختی، گوسفند فربهی را بکش، (قربانی کن) و گوشت آن را به مردم پریشان و تهی دست بخوران و بگو «اللَّهُمَّ ادخَر(در صحّت درستی این کلمه به علّت عدم خوانا بودن لفظ، شک وجود دارد) عَنِّی مَردَهَ الجِنِّ وَ الإِنسِ وَ الشَّیاطِینِ وَ بَارِک لِی فِی بَنآئِی»، تا از تو ضرر متمرّدان جنّ و انس و شیاطین دفع شود و خانه بر تو مبارک گردد.

و در خانه و اتاق، صورت(عکس و تصویر) و مثال(مجسّمه انسان و حیوان) نکش، و مکان نماز برای خود قرار بده و قرآن در خانه بخوان که برکت و خیر خانه زیاد شود و ملائکه حاضر و شیاطین دور شوند و گوشه و کنار خانه را جاروب کن و آن را کثیف نگذار و خاکروبه را بیرون ببر و تار عنکبوت را زائل کن که ماندن آن، باعث فقر و پریشانی است و در، خانه شکسته(و تَرَک دار) منزل نکن و بر بام غیر مُحَجَّر(بدون دیوار) نخواب و به همسایگان نگاه مکن و ایشان را اذیّت و آزار نرسان و ناودان در خانه ایشان مگذار و خاکروبه در خانه ایشان مریز و از دود و بوی طعام خود، ایشان و اطفال آنان را اذیّت مکن و با ایشان مواسات کن، مبادا که شب سیر بخوابی و آنان گرسنه باشند و یا در راحتی باشی و آنان در شدّت و سختی و بدون لباس مناسب و در سرما باشند و از آنان نمک و آتش و مانند این ها را منع مکن و اگر چیزی از ضروریّات خانه به عاریه خواستند، به آن ها بده و اگر خمیری یا نانی قرض بخواهند، مضایقه مکن. و بالجمله از هر جهت مراعات کن ایشان را، که از اهل بیت عصمت علیهم السّلام تأکید و توصیه بسیار، در باب رعایت همسایه شده است و در تعیین همسایه، رجوع به عرف شود.

و تنها در خانه مباش و تنها نخواب و درب خانه و اتاق و درب ظرف های آب و طعام را ببند که شیاطین در بسته و ظرف سر بسته را نمی گشایند.



و داخل خانه و اتاق تاریک مشو مگر آن که چراغی یا آتشی افروخته، با خود داشته باشی و چراغ را پیش از غروب آفتاب روشن کن که پریشانی را می برد و روزی ا زیاد می کند و چون چراغ را افروختی، بخوان: «اللَّهُمَّ اجعَل لَنَا نُوراً نَمشِی بِهِ فِی النَّاسِ وَ لاَ تَحرِمنَا نُورَکَ یَومَ نَلقَاکَ وَاجعَل لَنَا نُوراً إِنَّکَ نُورٌ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اَنت»، و چراغ را به نَفَس، خاموش مکن و چون خاموش شود، بخوان: «اَللَّهُمَّ اَخرِجنَا مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّورِ».



و نگهداری حیوانات مانند کبوتر و مرغ و خروس و بزغاله در خانه ممدوح است و باعث اشتغال شیاطین به آن ها است و موجب ایمنی اطفال از ضرر شیاطین به آن ها است
و نگهداری سگ در خانه مذموم است و وارد شده است که هر که سگ در خانه نگهدارد، هر روز از ثواب اعمالش یک قیراط کم می شود، و روایت شده است که ملائکه داخل نمی شود در خانه ای که سه چیز در او باشد: «سگ، تمثال جسد، و ظرفی که در آن بول کنند».

(اللئالی المنثوره فی الأحراز و الأذکار المأثوره: دستورالعمل و مرواریدهای درخشان/ فصل سوم/ ص 229-231/ مؤلّف: حاج شیخ عبّاس قمی رحمه الله/ گردآورنده و ویراستار: محمّد حسین ربّانی/ انتشارات عهد/ طبع اوّل، بهار 1381/ مرکز پخش: قم،خیابان معلّم، معلّم 29، پلاک 448)

(برگرفته از نرم افزار محدّث قمی رحمه الله، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) قم)

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد