بین الملل تابناک: دیدار شبانه مقامات آمریکا و اروپا در بروکسل درباره برجام، یورش جنگنده های چین به حریم هوایی تایوان، بیانیه رهبران مذهبی آمریکا خطاب به بایدن برای بازگشت به برجام، دعوت چین از ابراهیم رئیسی برای حضور در نشست بریکس و دیدار معاون ترامپ با گروهک تروریستی منافقین در آلبانی از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در 24 ساعت گذشته بوده اند.
دیدار شبانه مقامات آمریکا و اروپا در بروکسل درباره برجام
«انریکه مورا»، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شامگاه پنجشنبه از رایزنی «عمیق» با «رابرت مالی»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران درباره برجام خبر داد.
مورا در حساب کاربری خود در توییتر با انتشار تصویری از این جلسه نوشت: «شام در بروکسل با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و رابرت مالی. گفتوگوی عمیقی درباره برجام و چشماندازهای منطقهای در خاورمیانه در سطح وسیعتر داشتیم. مالی بر عزم راسخ آمریکا برای بازگشت به توافق تأکید کرد.»
ساعاتی قبلتر، «دیمیتر زانچف»، سفیر اتحادیه اروپا در فلسطین اشغالی پیشبینی کرده بود سرانجام با ایران بر سر برنامه هستهای این کشور توافق حاصل خواهد شد.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت به نقل از این مقام اتحادیه اروپا نوشته اسرائیل و اتحادیه اروپا منافع مشترکی در «جلوگیری از قدرت گرفتن بیشتر ایران دارند.»
وی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره مذاکرات رفع تحریمها در وین اظهارنظر کرد و گفت: «معتقدم ما سرانجام بر سر روشی برای متوقف کردن ایران به توافق خواهیم رسید.»
یورش جنگنده های چین به حریم هوایی تایوان
روز پنجشنبه هواپیماهای جنگی چینی بار دیگر وارد حریم پدافند هوایی جزیره تایوان شدند.
به نوشته وبگاه «یاهو نیوز»، وزارت دفاع تایوان اعلام کرد امروز نیروی هوایی این جزیره، ۲۲ هواپیمای جنگی چین را رهگیری کرده و از حریم دفاع هواهی خود بیرون رانده است.
ورود شمار قابل توجهی از هواپیماهای جنگی چین به حریم هوایی تایوان در حالی صورت گرفته که منابع رسانهای بعد از ظهر سه شنبه به وقت تهران نیز از پرواز شماری از جنگندهها و هواپیماهای نظامی چین در منطقه شناسایی هوایی تایوان خبر دادند.
وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که ۲۹ فروند جت نظامی چین وارد منطقه شناسایی هوایی تایوان شدند. وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که در این ماموریت، چین از جنگندههای «جی-۱۶»، شماری جتهای هشدار سریع و هواپیماهای جنگال و ضد زیردریایی استفاده کرده است.
پکن، تایوان را بخشی از سرزمین چین میداند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی میکند. اخیراََ دولت آمریکا لایحه صدها میلیارد دلاری بودجه نظامی آمریکا را امضا کرد که بخش چشمگیری از آن به مقابله با چین و حمایت از تایوان تخصیص داده شده است.
«ویلیام برنز» مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اخیرا گفت که چین از نزدیک درگیری روسیه در اوکراین را زیر نظر دارد و همین امر بر محاسبات سران پکن در مورد تایوان تأثیر میگذارد.
بیانیه رهبران مذهبی آمریکا خطاب به بایدن برای بازگشت به برجام
۲۵ رهبر مذهبی در آمریکا با صدور بیانیهای از «جو بایدن»، رئیسجمهور کشورشان خواستهاند به توافق هستهای برجام بازگردد.
این بیانیه به ابتکار «کمیته دوستی قانون ملی» (FCNL) تهیه شده اما ائتلافی از سران ادیان و روسای سازمانهای مذهبی از آن حمایت کردهاند.
در این بیانیه آمده است: «ما قویاً از دولت بایدن میخواهیم در میز مذاکرات باقی بماند و شجاعت انجام اقدامات شجاعانه برای صلح را داشته باشد.
در بخشی از این بیانیه به ضرورت رفع تحریمها علیه مردم ایران هم اشاره شده است: «رفع تحریمهای اقتصادی بر اساس برجام به اتمام رنج انسانی ایرانیهای بیگناه که بار این بحران اقتصادی را به دوش کشیدهاند و در حین پاندمی کووید-۱۹ از داروها و تجهیزات حیاتی محروم ماندند، کمک خواهد کرد.»
دعوت چین از ابراهیم رئیسی برای حضور در نشست بریکس
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وانگ یی عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین صبح روز (پنجشنبه) دوم تیرماه در تماس تلفنی درباره روند مناسبات دوجانبه و برخی مسائل منطقهای و بینالمللی مورد اهتمام مشترک از جمله مذاکرات رفع تحریمها گفتوگو و تبادل نظر کردند.
محمد کشاورززاده سفیر ایران در پکن پیش از این در توئیتی از گفتگوی تلفنی دو وزیر خارجه خبر داده بود.
امیرعبداللهیان در این گفتوگو ضمن تشکر از دعوت چین از جمهوری اسلامی ایران برای حضور آیت الله رئیسی رئیس جمهور ایران در اجلاس بریکس، از ابتکار توسعه و امنیت جهانی ارائه شده از سوی چین استقبال و ابراز امیدواری کرد دوره ریاست چین بر بریکس باعث گسترش تقویت همکاریهای چندجانبه شود.
وزیر امور خارجه کشورمان گفتوگوی مقامات دو کشور را بستر مناسبی در جهت همفکری برای توسعه مناسبات بین ایران و چین خواند و افزود: امیدوار هستیم با توجه به مهار پاندمی کرونا، روند توسعه روابط بین دو کشور از جمله در زمینه حمل و نقل هوایی و تبادلات دانشجو هر چه سریعتر تسهیل شود.
وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص مذاکرات رفع تحریمها، با غیر سازنده خواندن قطعنامه سیاسی آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا با حسن نیت و جدیت به یک توافق پایدار و با حفظ منافع ملت ایران دست یابد.
دیدار معاون ترامپ با گروهک تروریستی منافقین در آلبانی
شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا اعلام کرد مایک پنس معاون سابق دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا روز پنجشنبه با اعضای گروهک تروریستی منافقین در کشور آلبانی دیدار کرد.
دیدار معاون دولت تندروی دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا که دست آنها به خون شهید سردار قاسم سلیمانی آلوده است، با تروریست های منافقین دور از انتظار نیست چرا که این گروهک تروریستی که اکنون در داخل آمریکا نیز بر اساس شواهد و گزارشها اعتباری ندارد، هر ساله سیاستمداران تندروی آمریکایی و حامیان اجارهای خود را با وعده های دروغین و بعضا پول پاشی دور هم جمع میکند و بقای خود را در لابی گری می جوید.
بر اساس گزارش فاکس نیوز، مقامات دولت ترامپ در سال های گذشته از اعضای این گروهک تروریستی همواره حمایت کرده اند.
شبکه خبری تندروی فاکس نیوز وابسته به جمهوریخواهان آمریکا همچنین اعلام کرد که مایک پنس امروز با سرکرده گروهک تروریستی منافقین دیدار کرده است.
در این گزارش آمده است که گروهک تروریستی منافقین که در واشنگتن دفتر دارد، به دنبال موضع سختگیرانه تر آمریکا در قبال ایران شده است.این گروهک تروریستی همچنین از مخالفان بازگشت دوباره احتمالی آمریکا به برجام است.
منافقین قبلاً در فهرست سازمانهای تروریستی وزارت خارجه آمریکا قرار داشت اما دولت این کشور این گروهک تروریستی را از فهرست یاد شده در حالی خارج کرد که مجموعهای از مستندات دانشگاهی و گزارش های سازمان های جهانی حاکی از تغییر نکردن مرام و عملکرد این فرقه تروریستی داشته است.