۱۳۹۲/۰۲/۲۵
–
۱۲۰ بازدید
سلام علیکم عرض ادب.
یک سوال داشتم خاستم بدانم خواندن و دیدن رمانها و فیلمهای عاشقانه که گاه اشک انسان رو در میارن و کلی فکر انسان را درگیر میکنند فاییده یا ضرری دارد یا خیر؟
لطفا اگر رمان عاشقانه و مذهبی میشناسید معرفی کنید.یا اگر نویسنده مومنی میشناسید خیلی ارادت دارم خدمتتون
یکی از ابزار کسب علم و معرفت در وجود انسان، دیدن و مطالعه است. و دین اسلام،کامل ترین دین در میان ادیان الهی است که به همه جوانب زندگی انسان نگاهی ویژه دارد و برنامه ای کامل برای این منظور در نظر گرفته تا انسان ها با عمل به این برنامه به تکامل برسند. سفارش و تأکید بسیار اسلام بر علم آموزی،تا جایی است که نخستین آیاتی که بر پیامبر بزرگوار اسلام نازل شد، سفارش به خواندن بود:«بخوان به نام پروردگارت که [جهان را]آفرید. [همان کسی که ] انسان را از خون بسته ای خلق کرد. بخوان که پروردگارت بزرگوار است؛ همان کسی به وسیله قلم تعلیم کرد و به انسان آنچه را نمی دانست،یاد داد».
خداوند در قرآن کریم با صراحت تعلیم را یکی از اهداف برانگیخته شدن پیامبر اکرم(ص) دانسته وفرموده است:«او کسی است که در میان جمعیت درس نخوانده ،رسولی از خودشان برانگیخت که آیاتش را بر آنان می خواند وآنان را تزکیه می کند و به آنان کتاب (قرآن )و حکمت می آموزد».
با توجه به اینکه یکی از اهداف بعثت پیامبر گرامی اسلام نیز تعلیم وتعلم است، در گفتار و رفتار خود بارها به اهمیت علم،آموختن و نقش آن درتکامل زندگی انسان تأکید و سفارش کرده است. نقل است پیامبر اکرم(ص) دو گروه را در مسجد دید؛گروهی مشغول عبادت بودندو گروهی سرگرم مذاکره و بحث علمی . پس آن حضرت رفتن به نزد گروه دوم را بر پیوستن به جمع عبادت کنندگان ترجیح داد و درباره این رفتار خود فرمود:«من برای تعلیم فرستاده شده ام».
تحصیل علم از نظر اسلام یک ضرورت مطلق است و هیچ قید و شرطی ندارد. «نه قید زمانی نه قید مکانی. از حدیث معروف «اطلبوا العلم و لو بالصین؛علم را طلب کنید؛ اگر درچین باشد»،درمی یابیم که از نظر اسلام،طلب علم فریضه ای است که جا ومکان خاصی نمی شناسد و محدودیت مکانی ندارد. همچنین، این حدیث معروف را بارها شنیده ایم که «اطلبوا العلم من المهد الی اللحد؛زگهوراه تا گور دانش بجوی!» که نشان می دهد علم آموزی، محدودیت زمانی ندارد و نیز حدیث بسیار معروف و مشهور پیامبر(ص) را که فرمود: «طلب العلم فریضه علی کل مسلم ومسلمه؛علم آموزی برهرمسلمانی واجب است.»واحادیث معروف دیگری که هر کدام دلیل ونشانه محکمی است براثبات وجوب و ضرورت آموزش وتعلیم وتعلم در اسلام .
«چه علومی بیاموزیم»
برای اسلام اینکه انسان چه علمی را فرا می گیرد از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است. (انظر الی ما قال لا تنظر الی من قال – نگاه کن به چیزی که گفته می شود نه کسی که آن حرف را می زند) یعنی خود مطلب از اهمیت بیشتری نسبت به کسی که آن مطلب را می گوید برخوردار است. امام صادق (ع) در ذیل آیه ( فلینظر الانسان الی طعامه – انسان باید به غذایش بنگرد. عبس 24) می فرماید: مراد از طعام، علم است که انسان علم خود را از چه کسی فرا می گیرد.
بنابراین داستانها، رمانها و فیلمهایی را که مطالعه می کنید و یا می بینید اگر باعث افزایش معرفت و علمی نافع شود، مفید و اگر ثمره ای مفید به همراه نداشته باشد و صرفا جهت گذراندن وقت باشد مضر می باشد. گاه انسان داستانی می خواند و متأثر می شود و ممکن است گریه هم کند، اما داستان معرفت افزا است مانند داستانها و رمانهایی که در رابطه با دفاع مقدس نوشته شده اند که اکثرا بیان حقایق جنگ است. اما گاه داستان و یا فیلم انسان را متأثر می کند اما معرفتی به وی نمی دهد و صرفا احساسات او را جریحه دار می نماید، مانند اکثر فیلمهای هندی و تخیلی و اکثر آثار مکتوب نویسنده معروف، پائلو کوئلیوی برزیلی.
به طور کلی در میان موضوعات، آثاری که در رابطه با دفاع مقدس و مسائل دینی و تربیتی می پردازد از اهمیت بالاتری برای مطالعه برخوردارند، چرا که مستقیما بر روح انسان تأثیر می گذارند. و در میان نویسندگان نیز آثار آقای سید مهدی شجاعی از نویسندگان معاصر برای شما بسیار مفید می باشد، نویسندگان و آثار خوب و فاخر فراوان است که با قدری مطالعه و تحقیق می توانید فهرست آنان راب دست آورید.