این روستا در ۳۸ کیلومتری شرق شهر طبس در خراسان جنوبی قرار دارد و به خاطر بافت تاریخی و زیبایی که دارد بسیار مشهور شده است. زمین های کرت بندی شده ای در روستای اصفهک در طبس وجود دارد که به دلیل آب و هوای معتدل و خنک آن در آن ها زعفران و پونههای بومی کشت میشود. علاوه بر این درختان نخل و نارنج به صورت نامنظم دور تا دور روستا را احاطه کرده است.
روستاي اصفهك طبس، روستاي چهارصد ساله كه براي گردشگري بعد زلزله توسط اهالي بازسازي شده است؛ اما اجازه ورود هيچ سرمايهای خارج از محل را برای بازسازی ندادهاند! هر اصفهكي، اجازه دارد خانه خودش و اقوامش را بازسازي و تبديل به مكان گردشگري تاريخي كند، و دهها توريست داخلی و خارجی، با هزينه بسيار كم و با حفظ طبيعت وارد اين روستای الگوی عدالت میشوند!
اقتصاد اصفهك، نماد يك اقتصاد ضد آقا زادگی و سرمايه داری و رشد مناسب و عادلانه است؛ انچه مردم روستا فهميدهاند، مسوولان كشور نفهميدهاند! اگر اصفهك دست مسوولان بود، فورا چند ابر سرمايع دار همراه اقا زاده هايشان وارد ميشدند، ويلاسازی و هتل سازي مي كردند ، ورود خود مردم بومي را ناممكن مي كردند، روستا را تبديل به مركز زباله و نابرابري اقتصادي مي كردند ، يك فرودگاه خصوصی میزدند و بين ونكوور كانادا و اصفهك زندگي مي كردند!
اما اينجا دست اقازادهها نيست؛ پس مردم اصفهك اقا هستند برای خودشان، بيش از هشت مركز بوم گردي ساخته اند و شربت خانه و رصدخانه و مكتب خانه و نخلستان ايجاد كرده اند؛ اين يعني ابادي بدون سرمايه داري و انباشت عظيم ثروت هم ممكن است هم لازم!
يك پيشنهاد دارم: دولت را بدهيم مردم اصفهك اداره كنند! هم عادلانه هست، هم آقازاده بازی نيست، هم ضد محيط زيست نيست، هم تاريخ و فرهنگ حفظ مي شود، هم منت سرمان نمیگذارند كه كشور را خوب اداره كرديم!
مجید حسینی