عصراسلام: یافتههای جدید دانشمندان نشان میدهد توت فرنگی دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که به سلامت قلب کمک کرده و از سلولهای مغزی در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
از سوی دیگر، تحقیقات نشان داده که مصرف توت فرنگی به علت داشتن آنتی اکسیدان برای جلوگیری از آب مروارید، ماکولار و سایر بیماریهای چشمی بسیار مفید است. همچنین توت فرنگی حاوی آنتوسیانین است که رطوبت عروق خونی را کم کرده و در نتیجه فشار خون را کاهش میدهد.
توت فرنگی منبع فوق العادهای از ویتامین C و فیبر است به همین دلیل میتواند از ایجاد سرطانهای پوست، ریه، مثانه و سینه جلوگیری کند. همچنین ویتامین K، پتاسیم و منگنزی که در توت فرنگی وجود دارد، می تواند سلامت استخوان را بهبود ببخشند.
هرچند توت فرنگی خواص بیشماری دارد اما متاسفانه هم اکنون در فهرست سالانه دوازده محصول آلوده کشاورزی قرار دارد و رتبه نخست محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده است. سالانه کارگروه محیط زیست (EWG) نشان میدهد که تقریبا ۷۰ درصد توت فرنگیها حاوی بقایای سموم دفع آفات هستند و حداقل ۲۰ نوع سم مختلف در آنها قابل شناسایی است.
البته قرار گرفتن این میوه در رتبه نخست محصولات آلوده کشاورزی بدین معنا نیست که باید از خوردن این میوه چشم پوشی کنیم بلکه باید با رعایت چند نکته اساسی هنگام خرید و شست و شو به خوردن این میوه ادامه دهیم.
نکات مهم برای خرید توت فرنگی:
۱- توت فرنگی به راحتی خراب و فاسد میشود و مدت زمان ذخیره سازی آن نیز بسیار کوتاه است بنابراین فقط به همان اندازه که ظرف چند روز آینده قصد خوردن توت فرنگی را دارید، خرید کنید.
۲- از خریدن توت فرنگی هایی که خشک شده اند، یا کپک زده اند اجتناب کنید. همچنین از خرید توت فرنگی های خیس نیز اجتناب کنید زیرا خیس شدن توت فرنگی باعث خرابی آن می شود.
۳- اگر توت فرنگی ارگانیک در دسترس بود، آن را انتخاب کنید.
۴- توت فرنگی خوب، باید قرمز روشن، سفت و براق باشد.
۵- توت فرنگی بدون برگ های سبز رنگ نیز احتمال آلودگی زیادی دارد و نباید آن را انتخاب کنید.
روش شستن توت فرنگی:
برخی به اشتباه برای ضدعفونی توت فرنگی از مایع ظرفشویی استفاده می کنند در حالی که استفاده از مایع ظرفشویی می تواند به بافت توت فرنگی آسیب وارد کند و باعث فاسد شدن سریع آن شود. در ادامه چند روش برای شست و شوی بهتر توت فرنگی ارایه می دهیم.
روش اول؛ شستن با آب: نگه داشتن یک بسته توت فرنگی در زیر آب روان روشی درستی برای شستن توت فرنگی نیست زیرا فشار آب می تواند توت فرنگی ها را له کند بنابراین بهتر است یک کاسه بزرگ را با آب سرد پر کنید، سپس توت فرنگیها را با ملایمت در آبکش قرار داده و آنها را در کاسه آب قرار دهید و به آرامی با دست هر دانه را تمیز کنید. در نهایت توت فرنگیها را در معرض هوای آزاد قرار داده یا با استفاده از یک دستمال تمیز خشک کنید.
روش دوم؛ شستن با سرکه: محلول سرکه با برخوداری از خواص ضدعفونی کنندگی می تواند باکتری ها و آلودگیهای بیشتری را از سطح میوه پاک کند و همچنین فساد آن را نیز به تعویق بیندازد از اینرو میتوانید توت فرنگی را با محلول سرکه تمیز کنید برای انجام این کار توت فرنگیها را باید در مخلوط ۳ به ۱ آب و سرکه سفید غرق کنید. از خیساندن طولانی مدت توت فرنگی در مخلوط آب و سرکه خودداری کنید زیرا پس از مدتی توت فرنگی ها شروع به جذب عطر و طعم سرکه می کنند. پس از پایان آبکشی، توت فرنگیها را آهسته با دستمال کاغذی خشک کنید.
روش سوم؛ شستن با آب لیمو: برای ضدعفونی کردن این نوع از میوهها باید مخلوطی از ۲ پیمانه آب و نصف پیمانه آب لیمو تهیه کنید و آن را به روی میوه اسپری کنید و پس از گذشت ۱۰ دقیقه میوه ها را به خوبی بشویید.
روش چهارم؛ شستن با شویندههای گیاهی: نصف یک لگن تمیز یا سینک را با آب سرد پر کنید و به میزان ۲ اونس از محلول شستشوی گیاهی را اضافه کنید و خوب تکان دهید و خوب بچرخانید، سپس توت فرنگیها را در آن بریزید و پس از چند ثانیه از ظرف خارج و آبکشی کنید. در پایان با یک حوله تمیز توت فرنگیها را خشک کنید.
روش نگهداری توت فرنگی
۱- توت فرنگیهای خراب و خیلی رسیده و نارس را جدا کنید.
۲- نیازی نیست کل توت فرنگیهای خریداری شده را بشویید و سپس در یخچال بگذارید زیرا ماندگاری آن به شدت کاهش پیدا می کند.
۳- توت فرنگی نشسته در دمای یخچال پنج تا هفت روز و در دمای اتاق فقط یک تا دو روز قابل نگهداری است. اگر می خواهید توت فرنگی ها را در فضای خانه برای مدتی قرار دهید بهتر است آب اضافی آنها را با دستمال حوله ای بگیرید و روی آنها را با لایه ای از پلاستیک بپوشانید یا در ظروف دردار نگه دارید. اگر قصد نگهداری توت فرنگیها در یخچال را دارید باید آنها را در ظرف بزرگ به صورت لایه ای نازک بچینید زیرا لایه های زیری خیلی سریع می توانند کیفیت خود را از دست دهند.
۴- میتوانید توت فرنگی را درون کیسههای مخصوص فریز قرار دهید و آنها منجمد کنید؛ برای اینکه توت فرنگیها را نیز از حالت انجماد در بیاورید باید آنها را برای مدتی در یخچال قرار دهید زیرا خروج از انجماد در دمای محیط به شدت کیفیت توت فرنگی ها را پایین می آورد.
سیناپرس