ساعت ظهور امام زمان(عج) به روایت امام باقر(ع)
۱۳۹۲/۱۰/۲۷
–
۱۰۸۵ بازدید
ساعت ظهور امام زمان(عج) به روایت امام باقر(ع)
استاد خارج مهدویت با تأکید بر اینکه امام باقر(ع) تعیینکنندگان زمان ظهور را دروغگو خطاب کرده است، اظهار داشت: البته نهی از تعیین وقت، شامل نشانههای حتمی ظهور نمیشود، به گونهای که امام(ع) در روایتی به ساعت ظهور اشاره کرده است.
استاد خارج مهدویت با تأکید بر اینکه امام باقر(ع) تعیینکنندگان زمان ظهور را دروغگو خطاب کرده است، اظهار داشت: البته نهی از تعیین وقت، شامل نشانههای حتمی ظهور نمیشود، به گونهای که امام(ع) در روایتی به ساعت ظهور اشاره کرده است.
به گزارش خبرگزاری عتبات به نقل از فرهنگ نیوز ، آیتالله نجمالدین طبسی استاد خارج مهدویت حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه بیش از ۱۵۰ حدیث مهدوی از امام باقر(ع) بیان شده است، ابراز داشت: تنها در یک حدیث امام محمدباقر(ع) از جوانب مختلف به تبیین مسئله مهدویت میپردازد، از جمله در ارتباط با علایم ظهور مانند ندای آسمانی، خروج سفیانی، مکان ظهور، قتل نفس زکیه، خسف بیداء (بیابانی در نزدکی مدینه)، خروج یمانی و علایم دیگر ظهور از وجود امام باقر(ع) برای ما روشن شده است.
وی با اشاره به پاسخ امام باقر(ع) به فضیل درباره زمان ظهور که فرمود: «آنها که وقت تعیین میکنند، دروغ میگویند»، افزود: البته نهی از تعیین وقت، شامل نشانههای حتمی ظهور نمیشود؛ چرا که امام باقر(ع) در ذیل یک روایتی میفرماید: «لَیْسَ بَیْنَ قِیامِ القائمِ وَقَتْلِ النَّفْسِ الزَّکیَّةِ اَکْثَرَ مِنْ خَمْسَ عَشَرَ لَیْلَة»، بین ظهور مهدی(عج) و کشته شدن نفس زکیه، بیش از ۱۵ شب فاصله نیست».
آیتالله طبسی با بیان اینکه امام باقر(ع) به ساعت ظهور در روایت اشاره کرده است، خاطرنشان کرد: باقر آلمحمد(ص) میفرماید: «یظْهَرُ الْمَهْدِی بِمَکةَ عِنْدَ الْعِشاءِ مَعَهُ رایةُ رَسُولِ اللهِ(ص) وَقَمِیصُهُ وَسَیفُهُ وَعَلاماتٌ وَنُورٌ وَبیانٌ»، مهدی(عج) هنگام نماز عشا در مکه در حالی که پرچم رسول الله بر دست و پیراهن او را در بدن و شمشیر وی را با خود دارد، ظهور میکند و با او نشانهها و نورانیت و بیان ویژهای است.
وی با اشاره به اینکه امام باقر(ع) به محتوای سخنان امام مهدی(عج)، جمع شدن ۳۱۳ یار در مکه بدون هماهنگی و اطلاعرسانی، نخستین حکومتی که از بین میبرد و برخی از فتوحات حضرت حجت(عج) پرداخته کرده است، ادامه داد: «وَیَجِى ءُ وَاللّهِ ثَلاثُ مِائَةٍ وَ بِضْعَةَ عَشَرَ رَجُلاً فیهِمْ خَمْسُونَ امْرَأَةً یَجْتَمِعُونَ بِمَکَّةَ عَلى غَیْرِ میعادٍ»، به خدا سوگند! ۳۱۳ نفر یاران مهدى(عج) مى آیند که ۵۰ نفر از آنان زن هستند و بدون هیچ گونه وعده قبلى در شهر مکه گرد هم جمع مى شوند»، همچنین امام(ع) فرمود: چون امام مهدی(عج) قیام کند، به مسجدالحرام میرود و پشت به کعبه میایستد و ۳۱۳ مرد نزد او حاضر میشوند و نخستین سخنی که به زبان جاری میکند، این آیه است: «بَقِیَّةُ اللّهِ خَیْرٌ لَّکُمْ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ»، نیز بر پایه روایات دیگر، حضرت در مسجد الحرام ضمن اعلام ظهور، خود را به جهانیان معرفی و همگان را به پیروی از خود و پذیرش دین الهی دعوت میکند.
نویسنده کتاب «معجم احادیث امام مهدی(عج)» همچنین با اشاره به نقش ایرانیان در زمان ظهور با توجه به روایت امام باقر(ع)، بیان داشت: حضرت محمدباقر(ع) در روایتی ضمن اشاره به پرچمهایی که از طرف ایران برای کمک امام زمان(عج) به سوی کوفه حرکت میکنند، فرمود: «تَنْزِلُ الرّایاتُ السُّودُ الَّتی تَخْرُجُ مِنْ خُراسان اِلیَ الْکُوفَةِ، فَاِذا ظَهَرَ الْمَهدیُّ بَعَثَ اِلَیه بِالْبَیْعَةِ»، پرچم های سیاهی از ناحیه خراسان بیرون می آید و به جانب کوفه به حرکت در می آید. پس چون مهدی ظاهر شود، اینان وی را دعوت به بیعت می کنند.