برترینها: ماه رمضان امسال، تلویزیون نسبت به سال گذشته، سریالهای متفاوتی را برای پخش در نظر گرفته است و در رمضان ۱۴۰۰ شاهد ترکیب متفاوتتری خواهیم بود. برخلاف رمضان ۹۹ که مجموعه کمدی «زیرخاکی» روی آنتن رفت، ماه رمضان امسال جای یک سریال کاملا کمدی در کنداکتور خالی است. باید دید در روزهای اوج درگیری با ویروس کرونا و خانهنشینی مردم بعد از افطار سریالهای تولید شده برای رمضان چقدر رضایتبخش میشود.
احضار
سالهاست که تلویزیون از سریالهایی با مضامین ماورایی دور بود. دهه ۸۰ ساخت این سریالها در تلویزیون مرسوم شده بود که میتوان گفت علیرضا افخمی در این زمینه سریالهایی را تولید کرد. افخمی با ساخت سریال «او یک فرشته بود» که در رمضان ۱۳۸۴ از شبکه ۲ پخش شد، گونهای جدید با نام ماورایی را به تلویزیون آورد و پس از آن در همین ژانر «پنج کیلومتر تا بهشت» را ساخت.
افخمی سال گذشته پس از ۹ سال سریال ماورایی جدید خود «احضار» را جلوی دوربین برد. این سریال که ابتدا «دعوت نحس» نام داشت، فرقهها و عرفانهای کاذب را نقد میکند. آرش مجیدی، رضا توکلی، افسانه چهرهآزاد، علی دهکردی، میلاد میرزایی، صالح میرزاآقایی و غزال نظر، از بازیگرانی هستند که در این مجموعه حضور دارند. «احضار» نه فقط بازگشت علیرضا افخمی به ساخت سریال در فضای ماورایی است، بلکه بازگشت تلویزیون به دوران پخش سریالی با چنین ژانری در ماه رمضان نیز است. «احضار» ساعت ۲۲:۱۵ از شبکه یک سیما روی آنتن میرود.
بچه مهندس ۴
سریال «بچه مهندس» اولین بار رمضان سال ۹۷ روی آنتن رفت. سال گذشته فصل سوم این مجموعه پخش شد و اکنون قرار است فصل چهارم آن پس از یک سال، ماه رمضان ۱۴۰۰ پخش شود. سریالی که در فصلهای قبلی هم بیننده خود را داشته است. «بچه مهندس ۳» که به دوران جوانی زندگی شخصیت اصلی قصه یعنی «جواد جوادی» و چالشها و مشکلات او در دوران تحصیل میپرداخت.
سریالی که نقش اول آن برای حضور دوبارهاش دستمزد زیادی خواست و سازندگان ترجیح دادند دست رد به این درخواست نامتعارف بزنند و در نهایت محمدرضا رهبری جایگزین روزبه حصاری شد. کارگردانی این فصل را احمد کاوری بر عهده دارد سریالی که ساختش را علی غفاری کلید زد. سریال «بچه مهندس ۴» از شبکه دو سیما ساعت ۲۱:۳۰ پخش میشود.
یاور
سعید سلطانی سال گذشته پس از تجربه شکستخورده «بوم و بانو»، سراغ ساخت سریال «یاور» رفت. سعید مطلبی که به عنوان نویسنده در مجموعه «ستایش» با این کارگردان همکاری کرده بود، نگارش فیلم نامه «یاور» را نیز بر عهده داشته است. این نویسنده با مجموعه «ستایش» بار دیگر ثابت کرد که میداند چطور با قصهای ساده و عامهپسند مخاطب را جذب کند؛ بنابراین اگر روی سابقه مطلبی در سرگرم کردن تماشاگر با چنین داستانهایی حساب کنیم، «یاور» میتواند مخاطبان را با خود همراه کند.
داریوش ارجمند، امید علیمردانی، ارسلان قاسمی، محمد حاتمی، زهرا سعیدی، شبنم فرشادجو، فقیهه سلطانی، مهوش افشارزاده و اسماعیل محرابی ازجمله بازیگران این سریال هستند و ارجمند هم در این سریال نقش «یاور» را بازی میکند. «یاور» هر شب ساعت ۲۰:۴۵ روی آنتن شبکه سه سیما میرود
رعد و برق
حالا دیگر اسم بهروز افخمی برای همه آشناست نه بهخاطر آثار تصویریاش بلکه بهخاطر اظهارنظرهایی که در این مدت از او منتشر و در فضای مجازی پخش شده است. بهروز افخمی پس از هفت سال دوری از تلویزیون، با سریال «رعد و برق» به سریالسازی بازگشت. پس از ماجرای سیل سال ۹۸، این کارگردان تصمیم گرفت سریالی درباره این موضوع در مناطق سیلزده مانند استان گلستان، خوزستان و لرستان بسازد و این مجموعه اواخر سال ۹۸ جلوی دوربین رفت.
این که سریال یک حادثه واقعی و مهم را به تصویر میکشد، آن را جذاب میکند، اما «رعد و برق» جز شهرام قائدی، محمد فیلی، مهران رجبی و شهین تسلیمی، بازیگر شناختهشدهای ندارد و بسیاری از بازیگران آن از چهرههای جدید هستند، بنابراین کار «رعد و برق» برای جلب توجه مخاطب از دیگر سریالها سختتر است. «رعد و برق» ساعت ۲۳ از شبکه پنج سیما روی آنتن خواهد رفت.