خانه » همه » مذهبی » سر دعای توسل شب چهار شنبه

سر دعای توسل شب چهار شنبه


سر دعای توسل شب چهار شنبه

۱۳۹۲/۰۳/۲۲


۵۹۵۸ بازدید

سر خواندن دعای توسل در شب چهارشنبه چیست؟ آیا روایتی وجود دارد؟

در پا سخ به چند نکته توجه نمایید:
1- توسل به اولیای الهی امری مطلوب و همراه با برکات فراوان است و هر زمان که حال توجه و توسل باشد مطلوب و بی اشکال است .
2- خواندن دعای توسل در شب چهار شنبه دلیل خاصی ندارد و در روایت و منبع خاصی وارد نشده است و در مناسبت های مختلف این دعا خوانده می شود .
3- شاید انتخاب این زمان خاص برای نظم بخشیدن در خواندن و بهره مند شدن از این دعا است و روشن است اگر برنامه ای زمان خاصی داشته باشد بهتر و به طور منظم انجام می گیرد و افراد از قبل برای انجام آن آماده می شوند و وقتی از اوقات خود را به آن اختصاص می دهند .
می توان شواهدی را برای عمل مردم ذکر کرد،ب ه عنوان نمونه به ماجرای مسجد جمکران اشاره نمود.
مطابق روایت، «حسن بن مثله جمکرانی» در شب سه شنبه خدمت حضرت مشرف شده و دستور بنای مسجد را از ناحیه ایشان دریافت داشته است. در این شب حضرت از او می خواهد که گوسفندی را با مشخصاتی که اعلام می کنند، از فردی به نام «جعفر کاشانی» خریده و در شب بعد، (شب چهارشنبه) آن را به موضع تعیین شده برای مسجد برده و ذبح کند. آن گاه گوشت ذبح شده را در روز چهارشنبه توزیع نماید. (بحارالانوار، ج53، ص232). از این تعبیر و دستور امام(عج) استفاده شده که این شب از ارزشهای خاصی برخوردار است و لذا پیروان حضرت، بیشتر در این شب مبارک در هفته، دور هم جمع می شوند و با استمداد از خداوند متعال و توسل به آن حضرت، در صدد ذبح نفس اماره خویش برآمده و حاجتهای خود را از آن حضرت طلب می کنند. سیره متشرعه از علما و صلحا و اتقیا بر مداومت رفتن چهل بار به مسجد جمکران است، همان گونه که این عمل در مسجد سهله نیز انجام می شود. در روایات بسیاری به این مطلب اشاره شده که هرکس چهل روز خود را برای خدا خالص کند، چشمه های حکمت از قلب بر زبانش جاری می گردد. از این روایت و از مجموعه سایر روایات استفاده می شود که عدد چهل در شکوفایی قابلیتهای مادی و معنوی انسان تأثیر بسزایی دارد. موضوع بعدی، بحث تشرف به محضر حضرت بعد از چهل شب چهارشنبه است. در مورد مسجد مقدس جمکران، دلیل خاصی وجود ندارد مبنی بر اینکه اگر کسی چهل شب چهارشنبه به این مسجد برود، حتماً به زیارت حضرت مهدی(عج) مشرف می شود، ولی این مطلب را می توان از راه دیگری به اثبات رساند و آن اینکه: مطابق برخی روایات، عدد چهل اثرتکوینی در بروز استعدادها و به فعلیت رسیدن آنها دارد. حال اگر کسی به نیت تشرف به محضر مبارک حضرت بقیة ا…الاعظم به این مکان مقدس شرفیاب شود و جداً از خدا ملاقات را بخواهد و از طرف دیگر خود را برای ملاقات با آن انسان کامل آماده کند و قابلیت ملاقات را نیز با اعمال صالح تحصیل نماید، امید است که به ملاقات آن حضرت شرفیاب شود، همان گونه که افراد بسیاری به این نتیجه رسیده اند.
 

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد