خانه » همه » مذهبی » سلام کیفیت پوشش کنیزانی که در بلاد اسلامی خرید و فروش میشدند، چگونه بوده است؟ ایا اینها را جهت جذب مشتری برهنه هم میکردند؟ ایا توسط خود کنیز فروشان مورد تجاوز قرار میگرفتند؟ و در نهایت چه مستندات متقنی در مورد فضای کلی خرید و فروش کنیزان در بلاد اسلامی موجودست و چگونه فضا را معرفی کرده اند؟

سلام کیفیت پوشش کنیزانی که در بلاد اسلامی خرید و فروش میشدند، چگونه بوده است؟ ایا اینها را جهت جذب مشتری برهنه هم میکردند؟ ایا توسط خود کنیز فروشان مورد تجاوز قرار میگرفتند؟ و در نهایت چه مستندات متقنی در مورد فضای کلی خرید و فروش کنیزان در بلاد اسلامی موجودست و چگونه فضا را معرفی کرده اند؟


1- بحث برده و برده داری و کنیز و کنیز داری بحث قدیمی و تاریخ گذشته وغیر مفید است و برای امروز فایدهایی ندارد .
2- اسلام با قوانین خود سعی بر لغو برده و برده داری و کنیز و کنیز داری کرد .
3- کنیز کسی است که در جنگ مسلمانان با کفار به اسارت مسلمانان در آمده باشد این کنیز کافر است و تا قبل از اسلام قابل خرید و فروش است . کنیز قبل از اسلام حکم مسلمان را نداشت و قابل خرید و فروش بود ، اما پس از اسلام تمام وظایف زن مسلمان را دارد و می تواند ازدواج کند و صاحب فرزند شود و….
4- کنیزان برای کارهای خانه در خدمت مالک بودند البته برخی نیز به آواز خوانی و مغنی گری و یا برگزاری مجالس شراب و عیش و نوش ( در دربار خلفا و حکام و اشراف و ثروتمندان ) مشغول می شدند .
5- ظاهرا کنیزان در اختیار صاحبان خود بودند و مورد تجاوز قرار نمی گرفتند .
6- خرید و فروش بردگان بر اساس آداب و رسوم مرسوم عرب بود که اسلام سعی در آزادی و رهایی آنان داشت .
7-در باره پوشش کنیزان ، قبل از اسلام پوشش بر آنها واجب نبود و حجاب به معنای امروزی را نداشتند و پوشش معمول و مرسوم خود را داشتند .اما پس از اسلام احکام شرع و شریعت بر آنها لازم بود .کنیزان قبل از اسلام از حقوق انسانی و پس از اسلام از حقوق اسلامی بر خوردار بودند .
در تاریخ گزارشی از برهنگی کنیزان کافر برای فروش در جامعه اسلامی و غیر اسلامی نداریم .
شیعه معتقد است کنیز مسلمان حجاب بر او واحب است اما اهل سنت قایل به وجوب حجاب برای کنیزان مسلمان نبودند .
8- متاسفانه جریاناتی در تلاش هستند بگویند چون مادران برخی ائمه(ع) کنیز بوده‌اند و کنیزان نیز حجاب مناسبی نداشته‌اند پس تعدادی از مادران و همسران ائمه اطهار(ع) بدون حجاب بوده‌اند!! و آرام آرام این را به جامعه مدافعان حجاب القا کنند که شما از امری دفاع می‌کنید که قابل دفاع نیست .
منابع جهت مطالعه بیشتر :
– تفسیر المیزان، علامه طباطبایی، ج ۱۲ (فارسی) ، ذیل آیات ۱۱۶ تا ۱۲۰ (سخنی درباره بردگی و بردگی گرفتن)
– مکارم شیرازی ،تفسیر نمونه، ج 21، ص 412 _ 423؛
– شهید مطهری بردگی در اسلام، چاپ‌دوم، تهران: صدرا، 1394.2
– اسلام و مسأله آزادی , بردگی , موسوی زنجانی
– از بردگی روم قدیم تا مارکسیسم , حجتی کرمانی
– – فرآورده های دینی , ناصر مکارم
– نگاهی به بردگی , محمد علی گرامی
– بردگی در اسلام , صادق ایرجی

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد