طلسمات

خانه » همه » مذهبی » سلام اگر ما بدانیم که فردی که نمی خواهد رای بدهد اگر راضی به رای دادن شود به نامزد اصلح رای نخواهد داد بازهم باید برایش تبلیغ رای دادن کنیم؟(باتوجه به زمان کم تا انتخابات و فرصت کم برای اثبات اصلح بودن) اگر کسی منابع مورد اعتمادش شبکه ها و پیجها و کانالهای بیگانه باشد و به جریان انقلاب بدبین بوده باشد و مطمین باشیم که بحث کردن درمورد رای دادن فایده نخواهد داشت بازهم تبلیغ ، تکلیف و واجب بر ماست؟ اگر کسی تمایل به بحث رای نداشته باشد و این را اعلام کند ایا بازهم تکلیف شرعی بر بحث انتخاباتی با او داریم؟

سلام اگر ما بدانیم که فردی که نمی خواهد رای بدهد اگر راضی به رای دادن شود به نامزد اصلح رای نخواهد داد بازهم باید برایش تبلیغ رای دادن کنیم؟(باتوجه به زمان کم تا انتخابات و فرصت کم برای اثبات اصلح بودن) اگر کسی منابع مورد اعتمادش شبکه ها و پیجها و کانالهای بیگانه باشد و به جریان انقلاب بدبین بوده باشد و مطمین باشیم که بحث کردن درمورد رای دادن فایده نخواهد داشت بازهم تبلیغ ، تکلیف و واجب بر ماست؟ اگر کسی تمایل به بحث رای نداشته باشد و این را اعلام کند ایا بازهم تکلیف شرعی بر بحث انتخاباتی با او داریم؟

رهبر معظم انقلاب پیرامون ضرورت و اهمیت تبلیغ همه افراد در جهت افزایش مشارکت در انتخابات می فرماید: «همه‌ی آحاد مردم، تک‌تک آحاد مردم خودشان را موظّف بدانند که علاوه بر اینکه در انتخابات شرکت میکنند دیگران را هم به شرکت در انتخابات دعوت کنند؛ این، تواصی به حق است: «وَ تَواصَوا بِالحَق» که در قرآن کریم هست؛ این، توصیه کردن به حق است؛ این وظیفه است و این کار را انجام بدهند؛ افراد خانواده، دوستان، همکاران، معاشرین، آحاد مردم و کسانی که با آنها سر و کار دارید را به [شرکت در انتخابات] دعوت کنید»(۱۴۰۰/۰۳/۱۴) پیرامون موضوعاتی که در پرسش مطرح نمودید، توجه به نکات ذیل حائز اهمیت است؛
1. در انتخابات، اصل حضور و شرکت در انتخابات بسیار اهمیت دارد و در درجه بعد انتخاب اصلح مهم است. مقام معظم رهبری در این باره فرمودند:«حضور حداکثری در انتخابات به دلیل نمایش اقتدار ملی و پشتوانه عظیم مردمی، خنثی کننده بسیاری از توطئه ها و زمینه ساز حل مشکلات کشور است از این جهت نسبت به انتخاب درست دارای اهمیت بیشتری است. انتخاب حداکثری تضمین کننده امنیت، اقتدار و مصونیت کشور و مأیوس کننده دشمنان است و ضامن آینده کشور است. روشن است که اگر امنیت و اقتدار کشور و پشتوانه مردمی نظام ضعیف شود، دشمنان امید بیشتری برای ضربه زدن به نظام خواهند داشت. یک عدّه‌ای کمین کرده‌اند که با عدم ورود مردم در عرصه‌ انتخابات یا با تحریم انتخابات یا با سست‌کردنِ انتخابات -که حالا اشاره خواهم کرد- یک مچ‌گیری از نظام جمهوری اسلامی بکنند؛ یک عدّه‌ای کمین کرده‌اند. ملّت در مقابل این کمین‌کرده‌های نابکار، کارآمدیِ خودش را نشان داده است، امروز هم نشان خواهد داد. این حرف اوّل من و مهم‌ترین حرف من در همه‌ دوره‌ها انتخابات بوده است، الان هم هست: شرکت همگانی و بانشاط مردم. »( بیانات در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات؛30دی1394)
از منظر مقام معظم رهبری:«گسترش مشارکت و حضور گسترده‌ مردم در انتخابات اهمیت دارد…ملت عزیز ما در همه‌ نقاط کشور این را بدانند؛ حضور گسترده‌ آنها در پای صندوق رأی، در آینده‌ کشور تأثیر دارد؛ در امنیت، در استقلال، در ثروت ملی، در اقتصاد، در همه‌ مسائل مهم کشور تأثیر می گذارد…انتخابات باید به توفیق الهی، به کمک پروردگار، با همت ملت ایران، با مشارکت گسترده تحقق پیدا کند.»( بیانات در دیدار زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی؛1 فروردین1392)
«انتخابات هر چه پُر شورتر و با اقبال عمومی بیشتری همراه باشد، آثار و منافع بیشتری برای کشور خواهد داشت…انتخابات برای کشور یک امکان و ذخیره مهم است که باید با مشارکت پر شور مردم همراه باشد البته اگر مشارکت پرُ شور با یک انتخاب درست یعنی انتخاب یک نیروی کارآمد، با ایمان، با انگیزه، علاقه‌مند و پرُ کار همراه شود، نورٌ عَلی نور و تضمین‌کننده آینده کشور است…علاج دردهای مُزمن کشور در پر شور بودن انتخابات و حضور عمومی مردم، و بعد، انتخاب اصلح و شخصیت مناسب در انتخابات ریاست جمهوری است.»(بیانات در دیدارتصویری جمعی از مردم آذربایجان شرقی؛ 29 بهمن1399)
«بعضی کسانی هستند که با بهانه‌های واهی میخواهند وظیفه‌ی مشارکت در انتخابات را کنار بگذارند و ندیده بگیرند. این، عمل به خواست دشمنان است؛ دشمنان ایران، دشمنان اسلام و دشمنان مردم‌سالاری دینی. و باید هر دو رکن به طور کامل دیده بشود؛ هم مردم‌سالاری، هم اسلامی بودن و هر کدام از این دو رکن تضعیف بشود، قطعاً اسلام و ایران هر دو سیلی میخورند، ضربه میخورند از طرف دشمن»(۱۴۰۰/۰۳/۱۴)
اگر بتوانیم با گفت و گو و راهنمایی فرد را مجاب به شرکت در انتخابات و انتخاب فرد اصلح کنیم که بسیار خوب، اما اگر امکان دستیابی به دو هدف وجود ندارد، ترغیب و تشویق فرد برای اصل شرکت در انتخابات هم اقدامی در جهت افزایش میزان مشارکت در انتخابات خواهد بود.
2. اگر در موردی اطمینان به بی فایده و بی نتیجه بودن گفت و گو داشته باشیم، تکلیف از ما ساقط است در عین حال باید این افراد را متوجه اشتباهشان در اعتماد به شبکه ها و رسانه های بیگانه – و پیامدهای بی تفاوتی نسبت به سرنوشت کشور- نمود و اینکه با توجه به ماهیت این شبکه ها و حمایت نظام سلطه از آنها و سابقه و فهرست بلند اقدامات شرارت آمیز آنان علیه کشور ما قطعاً این جریان ها خیرخواه مردم و کشور ما نیستند. با بررسی دلایل دشمنی و کینه توزی آنان نسبت به نظام جمهوری اسلامی و ریشه دشمنی آنان که در ماهیت اسلامی، استقلال طلبانه، عدالت خواهانه و سلطه ستیزانه کشورما و ماهیت استکباری و سلطه جویانه آنها نهفته است و سؤال از علت اعتماد به این شبکه ها و رسانه ها و ایجاد تشکیک و تردید در آن می توان زمینه بازنگری در آنها را ایجاد کرد. عقل و منطق حکم می کند که نسبت به چنین منابع خبری اعتماد نداشته باشیم . خداوند متعال نیز خطاب به مؤمنان می فرماید:«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ جَاءَکُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَیَّنُوا أَنْ تُصِیبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِینَ؛ ای کسانی که ایمان آورده‌اید! اگر شخص فاسقی خبری برای شما بیاورد، درباره آن تحقیق کنید، مبادا به گروهی از روی نادانی آسیب برسانید و از کرده خود پشیمان شوید»(سوره حجرات، آیه 6)
3. اصراری به بحث نسبت به افرادی که تمایل به بحث و گفت و گو در این زمینه ندارند، نداشته باشید، اما گاهی با شیوه های دیگر غیر از گفت و گو از طریق پیام ها و کلیپ هایی در فضای مجازی و کانال ها و شبکه های اجتماعی می توانیم به وظیفه خود در این زمینه عمل کنیم.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد