خانه » همه » مذهبی » سوء ظن نسبت به همسری که تمایل جنسی بالایی دارد

سوء ظن نسبت به همسری که تمایل جنسی بالایی دارد


سوء ظن نسبت به همسری که تمایل جنسی بالایی دارد

۱۳۹۵/۰۵/۲۹


۸۴۲ بازدید

پرسشگر گرامی؛ از حسن اعتمادتان به مشاوران این مرکز خرسندیم.

شایسته است در راستای حل مسأله ای که بدان اشاره نمودید، واقع بینانه برخورد نمایید تا ریشه اصلی شکی که نسبت به شوهرتان پیدا کرده اید را به راحتی شناسایی نمایید.

به راستی مگر چه عملی از همسرتان سرزده که باعث شده شما تا بدین حد نسبت به وی بد گمان گردید؟!

پرسشگر گرامی؛ از حسن اعتمادتان به مشاوران این مرکز خرسندیم.

شایسته است در راستای حل مسأله ای که بدان اشاره نمودید، واقع بینانه برخورد نمایید تا ریشه اصلی شکی که نسبت به شوهرتان پیدا کرده اید را به راحتی شناسایی نمایید.

به راستی مگر چه عملی از همسرتان سرزده که باعث شده شما تا بدین حد نسبت به وی بد گمان گردید؟!

برای رهایی از این حالت، لازم است ابتدا علّت اصلی آن را بشناسید؛ زیرا شناخت علّت هر مسأله ای، نیمی از راه حل آن است. اگر بر اثر عملکرد همسر خود، نسبت به وی بدبین شده اید، سعی کنید در داوری نسبت به رفتار همسر خود نگاه کلی نگر داشته باشید و هر جزء از رفتار وی را در زمینه کلّی آن، مورد قضاوت قرار دهید؛ زیرا ریزبینی در حالت افراطی خود حساسیت های فراوان را در زن و یا شوهر ایجاد می کند که به تدریج به بدبینی تبدیل می گردد.

به هر حال برای رهایی از احساسی که نسبت به شوهر خود یافته اید، شایسته است برخی از تبعات بدبینی را به خاطر داشته باشید :

1. گوشه گیر شدن شخص بدگمان : در روایتی از علی (علیه السلام) می خوانیم : کسی که به مردم گمان خوبی ندارد و نسبت به آنان خوش گمان نمی باشد، از تمام مردم وحشت می کند (1).

2. بدگمانی باعث گسستن رشته الفت و دوستی به ویژه میان همسران گشته و تفرقه و جدایی را در روابط آنان حاکم می سازد. از امام علی (علیه السلام) روایت شده است : بر هر که بدگمانی چیره شود، صلح و صفا میان او و دوستانش از میان می رود (2). چه بسیارند مردان و زنانی که به هر دلیلی در جریان زندگی زناشویی خود نسبت به یکدیگر دچار بدبینی و سوءظن گردیده و طعم شیرین زندگی مشترک در کامشان تلخ شده است؛ زیرا دیگر در خود توان ابراز محبّت نسبت به شریک زندگی را احساس نمی کنند و یا اینکه ابراز محبّت همسر خود را باور نمی نمایند.

3. از نظر معنوی نیز بدگمانی، عبادت را تباه می سازد و اثر آن را از بین می برد. امام علی (علیه السلام) می فرماید : از بدگمانی بپرهیز، چون اثر عبادت را از بین می برد و گناه انسان را بزرگ می کند. ایمان با بدگمانی جمع نمی شود. گمان بد نسبت به انسان نیکوکار، بدترین گناه و زشت ترین ظلم است (3).

*** راهکارهای رهایی از سوء ظن و بدبینی نسبت به همسر

انسان موجودی اجتماعی است، لذا باید مناسبات خود را با انسان های دیگر به صورتی تنظیم کند تا آرامش و آسایش وی بر هم نخورد؛ لذا شایسته است :

1. از آنجا که بدبینی به همسرتان مانع آسایش شما و موجب رفتارهای منفی با وی می شود، سعی کنید عواطف و ارزش های انسانی را در روابط خود با وی حاکم سازید.

2. نسبت به شوهرتان واقع بین بوده و سعی کنید نقاط قوّت وی را مورد توجه قرار دهید.

3. کاستی ها و ضعف های خود را نیز ملاحظه کنید، تا قضاوتی شتابزده و دور از واقعیت نسبت به شوهرتان نداشته باشید.

4. توجه داشته باشید که ثمره بدبینی شما نسبت به شوهرتان : به تیره و تار شدن افق زندگی برای خود شما منجر می گردد؛ اعتمادتان را به وی کاهش می دهد؛ محبت شما را نسبت به وی و بالعکس کم می کند و از شادی و نشاط شما در زندگی می کاهد.

5. سعی نمایید در همان مرحله فکر و ذهن، گمان بد نسبت به همسرتان را از خود دفع نموده و اجازه ریشه دار شدن به آن ندهید. برای این کار، با ورود افکار بدبینانه نسبت به وی، سعی کنید تا حد امکان حواس خود را پرت کرده و از ادامه دادن به آن افکار، جلوگیری نمایید.

6. باید راه هایی را که ممکن است با آن رفتار همسرتان را که به او بدگمان شده اید، توجیه نمود، بررسی کرده و برای آن وجه درستی بسازید.

7. خودتان را جای همسرتان بگذارید. توجه داشته باشید همانطور که خودتان بدگمانی وی را در مورد خود نمی پسندید، وی نیز چنین حقی را برای خود محفوظ می داند؛ لذا مناسبات خود را با وی بر سه اصل عدالت، احسان و محبت استوار نمایید.

8. با دعا و توسل به ائمه اطهار (علیه السلام) از خداوند بخواهید دلِ شما را از بدبینی ها پاک کند.

9. اگر رفتاری از همسرتان سرزده که زمینه بدبینی شما را فراهم ساخته، سعی کنید با وی در مورد آن رفتار به گفتگو بنشینید و به زوایای تاریک آن پی ببرید؛ شاید همه ماجرا به این برگردد که وی می خواهد به قول خود رفتاری اجتماعی داشته باشد و خشک نباشد، در حالی که شایسته است در این موارد مرز مشخص تری در رابطه با نامحرم وجود داشته باشد.

10. این نکته علمی را نیز به خاطر داشته باشید که احساس نیاز نسبت به یک موضوع است که باعث می گردد انگیزه ای خاص در فرد به وجود آمده و به رفتارش در جهتی خاص( خیانت) انرژی و توان ببخشد، بنابراین شما به عنوان یک زن می توانید با از بین بردن زمینه هایی که باعث بروز چنین احساسی در همسرتان می گردد، بیشترین کمک را در زمینه سازی پاکی همسرتان فراهم آورید؛ بنابراین همانگونه که در متن ارسالی خود نیز بدان اشاره نمودید، سعی نمایید از لحاظ عاطفی و جنسی بیش از پیش به خواسته ها و انتظارات بجای همسرتان توجّه داشته باشید تا وی کمبودی احساس نکند.

11. یادتان باشد که چه همسرتان دچار خطایی شده باشد یا نه، باید گفت همه چیز به شما و نوع عملکردتان بستگی دارد؛ زیرا حتّی اگر وی دچار خطایی نیز شده باشد این نوع رفتار شماست که می تواند او را از مسیری که رفته بازگرداند و یا رفتار شما را بهانه ای برای غوطه ور شدن در خطایی بداند که مرتکب گشته است.

پی نوشت ها :

1. نقطه های آغاز در اخلاق اسلامی، آیت الله مهدوی کنی، ص 172.

2. نقطه های آغاز در اخلاق اسلامی، آیت الله مهدوی کنی، ص 173.

3. نقطه های آغاز در اخلاق اسلامی، آیت الله مهدوی کنی، ص 173.

نویسنده : رضا وظیفه مند

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد