طلسمات

خانه » همه » مذهبی » شخصیت جعفر طیار

شخصیت جعفر طیار


شخصیت جعفر طیار

۱۳۹۲/۱۲/۲۴


۴۹۵ بازدید

باسلام.جناب جعفرطیارکی بوده؟چطورمرده؟چرانمازش انقدعظیمه؟


 جعفر طیار(س) ،برادر امیر المومنین علی علیه السلام و بسیار مورد علاقه رسول خدا صلی الله علیه و آله بود و از کسانی است که درآغاز دعوت اسلام ،مسلمان گردید.
 سال پنجم بعثت که آزار کفار و شکنجه های آنان نسبت به مسلمانان فزونی گرفت و آنان را به ستوه آورد، گروهی ازمسلمانان به حضور رسول خدا(ص) آمده و اجازه خواستند تا به شهر و دیار دیگری بروند . پیامبر اسلام به آنان اجازه داد که به  حبشه هجرت کنند .در این هجرت ، جعفر طیار بعنوان سرپرست مسلمانان و بزرگ آنان ، به همراه همسرش اسماء بنت عمیس حضور داشتند . دفاع او از اسلام و مسلمانان در مقابل نجاشی پادشاه حبشه و پاسخ های مستدل وی موجب شد نجاشی مسلمان گرددو فرستاده کفار قریش (عمروعاص) که بمنظور تحریک نجاشی برای اخراج مسلمانان به حبشه آمده بود. ،مایوس و سرخورده از حبشه خارج شد.
 سال هفتم هجرت و هنگام غزوه خیبر و فتح آن ،جعفر ابن ابی طالب (س) بهمراه همسرو فرزندانش و مسلمانانی که به حبشه هجرت کرده بودند مراجعت نمود و در روز فتح خیبر به حضور پیامبر اکرم(ص) رسیدند. در حدیث آمده است ،حضرت دوازده گام به استقبال جعفر رفتند و از دیدار اوشادمان گشتند و فرمودند : نمی دانم از فتح خیبر شاد باشم یا از دیدار جعفر . این کلام رسول خدا (ص) عظمت جعفرطیار(س) را نشان می دهد ودر عظمت ایشان نزد پیامبر همین بس که پیامبر (ص) نماز ی را به وی آموختند که به نماز جعفر طیار(س) مشهور است .
جعفر طیار(س) از پیشگامان در راه اسلام و از مجاهدان راه خدا بود ،جود و بخشش او سبب شده بود که مردم او را پدر مستمندان بنامند..خدای تبارک و تعالی در حبشه پسری به او عطا کرد که نامش را عبدالله گذاشت و حضرت زینب در یازده سالگی به ازدواج عبدالله ابن جعفر در آمد ند .
در سال هشتم هجری جعفر طیار(س) از جانب رسول خدا(ص) فرمانده سپاهی شد و به جانب موته از نواحی شام حرکت کرد . در جنگ موته نیروی دشمن 30 تا 40 هزار نفر بودند و نیروی اسلام 3 هزار نفر . جنگ شرو ع شد، وی در جنگ دستان خود را از دست داد و حدود 70 تیر از گلو تا ناف به ایشان اصابت کرد .
پیامبر(ص) در باره اش فرمود : جعفر با دو بال بهشتی در بهشت پرواز می کند.
حالات جعفر طیار را می توانید در این کتابها ملاحظه کنید :
بحار الانوار ج 18 ؛ ج21 ؛ ج 16 و ج 22.  دائره المعارف تشیع ج 5 ص 377 کلمه جعفر بن ابیطالب .   منتهی الامال ج 1 ص158 چاپ هجرت .

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد