۱۳۹۲/۰۱/۳۱
–
۸۹ بازدید
انتخاب رئیس جمهوری برخوردار از قوتها و امتیازات گرانسنگ این دولت و به دور از ضعفها و اشکالات مهم آن در کنار توان اجرایی و مدیریتی بالا، نویدبخش پیشرفت و برداشتن گامهای بلند به سوی تعالی و تکامل خواهد بود.بیانات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در روز اول فروردین سال جاری در حرم رضوی مبنی بر اینکه : «آنچه ما برای رئیس جمهور آینده نیاز داریم، عبارت است از امتیازاتی که امروز وجود دارد، منهای ضعفهایی که وجود دارد»، هم باب گفتوگو درباره نقاط ضعف و قوت دکتر محمود احمدینژاد را جدیت
با ابتناء بر فرمایشات رهبر انقلاب و همچنین ارزیابی و نگاه توأم با انصاف میتوانیم فهرست زیر را به عنوان ویژگیهای مثبت و نقاط قوت احمدینژاد ارائه کنیم.
1- انطباق شعارها و اهداف مطرح شده با مبانی انقلاب و امام راحل
2- تأکید بر عدالت به معنای نفی تبعیض، توجه به نیازهای طبقات محروم و مبارزه با فساد
3- اعاده عزت ملی و استقلال حقیقی
4- شجاعت در برابر دشمن و عدم انفعال در برابر استکبار
5- قدرت تصمیمگیری و روحیه تحولگرایی، نوآوری و اصلاح
6- پرتلاش، پرکار و خستگی ناپذیر
7- سادهزیستی و از جنس مردم بودن
8- پایبندی به خدمت
9- تحول مدیریتی، شکستن حلقه مدیران سنتی و کشف و معرفی ظرفیتهای جدید مدیریتی
رهبر انقلاب اسلامی در مورد یکی از ویژگیها یعنی اعتزاز به اسلام و انقلاب در مورد دولت نهم چنین میفرمایند: «این دولت در تعاملات جهانی، وفاداری به گفتمان انقلاب را افتخار خود میداند و روند بسیار خطرناک غربزدگی و گرایشهای سکولاریستی را که متأسفانه در حال نفوذ در بدنه مدیریتی کشور بود، سد کرده است».
این ویژگیها که هر یک در جای خود ارزشی بسیار داشته و دارد پس از شانزده سال حاکم شدن جریان مدیریتی بیاعتقاد یا ضعیف نسبت به این موارد در دو دولت سازندگی و اصلاحات، فضای جدیدی را در کشور حاکم ساخت و امید به تجدید و احیای ارزشهای انقلاب را در آحاد جامعه، خصوصاً طبقات مستضعف که پشتوانه حقیقی نظام و انقلاب به شمار میروند زنده کرد و به عبارتی انقلاب را به مسیر گذشته بازگرداند.
رهبر انقلاب اسلامی در مورد یکی از این ویژگیها یعنی اعتزاز به اسلام و انقلاب در مورد دولت نهم چنین میفرمایند: «این دولت در تعاملات جهانی، وفاداری به گفتمان انقلاب را افتخار خود میداند و روند بسیار خطرناک غربزدگی و گرایشهای سکولاریستی را که متأسفانه در حال نفوذ در بدنه مدیریتی کشور بود، سد کرده است». برخورداری رئیس جمهور و به تبع او دولت از این ویژگیها منجر به حمایت ویژه رهبری و نیروهای انقلاب از دکتر احمدینژاد و دولت او شد.
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار هفته دولت در سال 87 در این باره چنین فرمودند: «حمایت از دولتها مشی حضرت امام و رهبری بوده است و قوه مجریه بار عمده مدیریت کشور را برعهده دارد و به همین علت دولتهای قبلی نیز مورد حمایت بودهاند؛ اما خصوصیات دولت فعلی باعث میشود که حمایت گرمتری از آن بشود و دلگرمی بیشتری درباره اقدامات آن وجود داشته باشد».
در همین جا باید این نکته را مطرح کرد که اکثر قریب به اتفاق مخالفین داخلی احمدینژاد برخلاف زیادهگوییها و زبان درازیهای امروزشان نه به خاطر نقاط ضعف او که بتدریج بوجود آمد یا بروز کرد بلکه بخاطر همین نقاط قوت و یا از بین رفتن منافعشان و یا از روی حسادت از ابتدا با او بنای ناسازگاری و کینهورزی گذاشتند و حتی با دشمنان نظام در این باره همسو شدند.
البته احمدینژاد روزهای نخست و حتی دوره اول، بتدریج و خصوصاً در دور دوم ریاست جمهوری تغییر کرد و به ضعفها و عیوبی مبتلا شد که نه تنها مردم بلکه بسیاری از همراهان و دوستان نزدیکش را نیز از دست داد و عنایتهای ویژه رهبری هم جایش را با تذکر و توبیخ و هشدار عوض کرد.
ناگفته نماند که رهبر فرزانه و دوراندیش انقلاب از همان سالهای نخست صدارت احمدینژاد در کنار تأکید بر نقاط مثبت و امتیازات او، اشکالات و ضعفهای او و دولتش را بصورت ضمنی و گاه صریح متذکر میشدند. ایشان در همان دیدار هفته دولت سال 87 که به «حمایت گرمتر» خود از دولت اشاره کردند تصریح فرمودند: «حمایت از دولت به معنای چشم بستن بر ضعفهای آن نیست».
احمدینژاد روزهای نخست و حتی دوره اول، بتدریج و خصوصاً در دور دوم ریاست جمهوری تغییر کرد و به ضعفها و عیوبی مبتلا شد که نه تنها مردم بلکه بسیاری از همراهان و دوستان نزدیکش را نیز از دست داد و عنایتهای ویژه رهبری هم جایش را با تذکر و توبیخ و هشدار عوض کرد.
مطالعه فرمایشات رهبری بخصوص در دیدارهایی که به مناسبت هفته دولت با دولتمردان دولت نهم و دهم داشتهاند به علاوه دقت و تأمل در رفتار احمدینژاد فهرست زیر را از نقاط ضعف یا اشکالات وارد بر احمدینژاد مقابل ما قرار میدهد. اشکالاتی که بعضاً برخی نقاط قوت پیش گفته را تحتالشعاع قرار میدهد.
1- فاصله گرفتن از برخی شعارها و اهداف مطرح شده بر اساس مبانی انقلاب و امام راحل مانند ولایت فقیه
2- پر رنگ کردن ادبیات دینی و امام زمانی (عج) بدون برخورداری از مابه ازای واقعی
3- استثنا قائل شدن در مبارزه با فساد و ایجاد خط قرمز در مورد برخی اطرافیان خود که متهم به فساد شدند
4- غفلت از معیارهای اسلامی (عقلانیت ـ ارزشها) در عزل و نصب برخی مدیران
5- ابتلا به غرور و خودمحوری و رو برگرداندن از انتقادات ناصحانه دوستان
6- عدم تعامل با قوا
7- عدم تعامل با نخبگان همفکر و با اخلاص
8- ضعف کارشناسی در برخی موارد و عدم استفاده از ظرفیت مدیریت کشور
9- دامن زدن به مطالبات بدون توجه به مقدورات کشور
10- حاشیهسازیهای پرهزینه و کم فایده از قبیل تأکید بر ایرانیگری، ماجرای رئیس سازمان تأمین اجتماعی و …
11- عدم توجه به سند چشمانداز و اجرای اصل 44
12- ضعف در قانونگرایی
13- زیر پا گذاشتن اخلاق برای از دور خارج کردن رقبا
14- نفی گذشته و خدمات انجام شده در دورههای قبل
شایان ذکر اینکه برخی موارد فوق مانند پرهیز از غرور و شرح صدر در برابر انتقادات، تعامل با قوا، تعامل با نخبگان، تأکید بر کار کارشناسی، توجه به سند چشمانداز و اصل 44 و تمکین در برابر قانون بارها از سوی رهبر انقلاب بصورت علنی تذکر داده شده و مورد تأکید قرار گرفته است.انتخاب رئیس جمهوری برخوردار از قوتها و امتیازات گرانسنگ گفته شده و به دور از ضعفها و اشکالات مهم فوقالذکر در کنار توان اجرایی و مدیریتی بالا، نویدبخش پیشرفت و برداشتن گامهای بلند به سوی تعالی و تکامل خواهد بود؛ انشاءا…
یادداشت/ مهدی فضائلی، خبرگزاری فارس، 92/01/31 .