خانه » همه » مذهبی » عضویت رهبری در فیس بوک و تویتر؟

عضویت رهبری در فیس بوک و تویتر؟


عضویت رهبری در فیس بوک و تویتر؟

۱۳۹۲/۰۷/۰۱


۳۳۶۰ بازدید

با سلام

پرسشگر محترم، در جواب سوال شما توجه به نکات ذیل ضروری است:

با سلام

پرسشگر محترم، در جواب سوال شما توجه به نکات ذیل ضروری است:

1) استفاده از این گونه شبکه ها و عضویت در آن، برای افزایش اطلاعات مفید و علمی، چنانچه عمل غیر شرعی در آن انجام نشود؛ اشکالی ندارد ولی توجه داشته باشید که اگر در این زمینه قانون و مقرراتی هست، باید رعایت شود. به گزارش مشرق به نقل از تبیان، با توجه به اینکه وب‌سایت فیس بوک در ایران فیلتر شده است، آیا ورود به چنین سایتی صرفا برای ارتباط با دوستان و بدون هیچ فعالیت سوء علیه منافع ملی جمهوری اسلامی اشکال دارد؟ متن استفتاء و پاسخ مقام معظم رهبری درباره فیس ‌بوک در ذیل آمده است. متن سؤال: بسم‌الله الرحمن الرحیم آیت‌الله خامنه‌ای با سلام و احترام با توجه به اینکه وب‌سایت فیس بوک در ایران فیلتر شده است، آیا ورود به چنین سایتی صرفا برای ارتباط با دوستان و بدون هیچ فعالیت سوء علیه منافع ملی جمهوری اسلامی اشکال دارد؟با تشکر باسمه تعالی سلام علیکم و رحمة الله و برکاته به‌طور کلی اگر مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود، جایز نیست والا مانعى ندارد. موفق و مؤید باشید. توضیح: حکم بالا در شکل فتوا بیان شده است یعنی تشخیص مصداق به عهده مکلف گذاشته شده است و تنها به بیان حکم کلی بیان شده است؛ تشخیص اینکه آیا این شرایط در مورد فعالیت در فیس بوک صادق می باشد یا خیر به عهده مکلفین گذاشته شده است. نکته‌ای که در حکم بالا مشخص است این است که در صورتی که این فعالیت موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود جایز نیست در حالی که ماهیت شبکه‌های مجازی بر پایه جمع‌آوری اطلاعات می‌باشد و هر‌چه استفاده‌کنندگان آن بیشتر باشند و در استفاده از آن محدودیت کمتری برای خویش قائل باشند اطلاعات بیشتری را برای این شبکه‌های اطلاعاتی فراهم می‌کنند و در نتیجه منجر به تقویت دشمنان می شود. به نظر می آید این حکم نه حرام بودن مطلق فعالیت در این سایت را می رساند و نه جایز بودن آن را اثبات می کند بلکه به نوعی فیمابین است. به هر حال تشخیص مصداق این حکم به عهده مکلف است. (http://www.mashreghnews.ir/fa/news/114863/نظر-مقام-معظم-رهبری-درباره فیس‌-بوک)

2) فیلتر سایتهایی اجتماعی مانند فیس بوک نه تنها به دلیل ابتذال موجود در برخی صفحات، بلکه به دلیل کاربری امنیتی و جاسوسی آنها خصوصاً در ایجاد و هماهنگی مخفی برای اقدامات خرابکارانه می­باشد. بدیهی است در صورتیکه شخصی از این لحاظ مورد اطمینان بوده و تعهد لازم را برای فعالیت سالم داشته باشد، استفاده از این نوع سایتها اشکالی نخواهد داشت. البته برخی افراد و نهادهای خاص امکان قانونی استفاده از وی پی ان را دارند و این اجازه قانونی علاوه بر عدم وجود منع قانونی مبنی بر عضویت در سایتهای اجتماعی موجب می­شود تا عضویت در آنها با این شرایط مذکور خلاف قانون نباشد هر چند که احتمال بروز مخاطراتی نیز برای اعضاء رسمی و مسئول وجود دارد. (مانند قسمت نظرات و یا هک شدن صفحه )

3) در مورد عضویت رهبری در این سایتها نیز باید گفت که صفحات موجود در این سایتها به یقین ربطی به شخص رهبری ندارد ولی از آنجا که دفتر ایشان در این مورد اظهار نظر جدی نداشته است، ارتباط این صفحات به اشخاصی متعهد با هماهنگی دفتر معظم له محتمل است .

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد