خانه » همه » مذهبی » عمل به دانسته ها

عمل به دانسته ها


عمل به دانسته ها

۱۳۹۲/۰۴/۲۹


۲۵۴ بازدید

چه کار کنم به دانسته هایم عمل کنم؟

در پاسخ به نکاتی توجه کنید .
یکی از مشکلات بیشتر ما انسانها این است که به دانسته های خود کمتر موفق می شویم عمل کنیم چرا؟ عوامل گوناگونی باعث این ناکامی می شود :
       یک – بسیاری از دانسته های ما به باور و اعتقاد تبدیل نشده است باید دانسته های خودرا تبدیل به باور کنیم اگر تبدیل به باور شد در واقع جزء وجود ما می شود و با شخصیت ما عجین می شود آنگاه در مقام عمل ما می توانیم به آنها عمل کنیم .
       دو – دنیاطلبی، لذت خواهی و دنبال ارضاء غرایز حیوانی بودن یکی دیگر از موانع عمل به دانسته هاست همه ما می دانیم نگاه به نامحرم حرام است، دروغ گفتن یا تهمت زدن کار بدی است ولی هنگامی که اسیر شهوت و لذت های نفسانی شدیم برخلاف دانسته های خود به همه این گناهان آلوده می شویم در اینگونه موارد باید با هوای نفسانی خود مبارزه کنیم و خود را از چنگال نفس اماره نجات دهیم و الا نفس اماره همواره ما را به بدی ها دعوت می کند و ظواهر دنیا را در نظر ما زیبا و لذت بخش جلوه می دهد ودر این حالت ما دچار نوعی غفلت می شویم .
       سه – وسوسه های شیطان یکی دیگر از عوامل فریب و غفلت و فراموشی ما می شود لذا باید دائما با این وسوسه ها مقابله کنیم. علاوه بر آنچه گفته شد راهکارهای زیر را نقش مؤثری در حل این مشکل دارد سعی کنید به طور جدی راهکارهای زیر عملی سازید .
      1. ایمان خود را تقویت کنید و بهترین راه برای تقویت ایمان عمل به آموزه های دینی یعنی انجام تکالیف واجب و ترک محرمات و گناهان است .
      2. یک دفترچه اعمال برای خودتان تهیه کنید و هر شب حدود 10 دقیقه اعمال روزانه خود را کنترل کنید، اشتباهات و موفقیت های خود را یادداشت کنید .
      3. بدون این که خود را سرزنش کنید و نگاه منفی نسبت به خود پیدا کنید نقاط ضعف رفتاری خود را شناسایی کنید .
      4. یک برنامه هفتگی یا ماهانه برای خود طراحی کنید مثلا برنامه ریزی کنید که من می خواهم نمازم را سر وقت بخوانم یا در سلام کردن پیش قدم شوم و زودتر به دیگران سلام کنم یا هر رفتار دیگری که عملی ساختن آن به نظر خودتان آسان است اصلاح آن را آغاز کنید مطمئن باشید اگر از رفتارهای کوچک و آسان شروع کنید و پشتکار داشته باشید به تدریج بعد رفتاری خود را هم تقویت و هم اصلاح می کنید .
      5. از تصمیم های خیلی بزرگ و عملی کردن کار دشوار پرهیز کنید .
      6. به خود تلقین کنید و اطمینان بدهید که من می توانم در خودم تغییر رفتاری ایجاد کنم .
      7. با خود تعهد اخلاقی ببندید که اگر از انجام رفتار مورد نظر کوتاهی کرده اید جریمه پرداخت کنید مثلا 500 تومان به صندوق صدقات بیندازید یا یک روز روزه بگیرید .
      8. در پایان هفته اگر بعد ارزیابی احساس کردید در عمل به برنامه در طول هفته موفق بوده اید به علامت مثبت به خودتان بدهید و بلافاصله وضو بگیرید دو رکعت نماز شکر به پاس این موفقیت به جا آورید و از خداوند بخواهید در ادامه کار شما را کمک کند .
      9. اگر به هر دلیلی در اجرای برنامه شکست خوردید مأیوس نشوید و دوباره تصمیم بگیرید آن را عملی سازید آن قدر تکرار کنید تا موفق شوید .
      10. با افراد مؤمن و اهل عمل و در عین حال منظم و جدی بیشتر معاشرت داشته باشید و از تجارب آنها استفاده کنید .

 

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد