خانه » همه » مذهبی » عیب ظاهری خواستگار

عیب ظاهری خواستگار


عیب ظاهری خواستگار

۱۳۹۲/۰۵/۲۰


۸۵۹ بازدید

پرسشگر گرامی، مکاتبه شما با این نهاد گویای حُسن اعتماد شما به ماست. قدر این اعتماد را می دانیم و امیدواریم راهنمای خوبی برای شما باشیم.

شما اگر اطلاعاتی در مورد خصوصیات فردی (از جمله سن و …) و ویژگی های شخصیتی و خانوادگی خودتان هم در اختیار ما می گذاشتید، راهنمایی های ما نسبت به واقعیت زندگی شما دقیقتر می شد. وجود اطلاعات درست و مرتبط با مراجع از جمله بایسته های مشاوره و راهنمایی است و برای پاسخگویی صحیح، حیاتی و الزامی است. با این وجود پاسخ شما را با توجه به نکات بیان شده در متن ارسالی تان تقدیم نگاهتان می کنیم که امیدواریم مورد استفاده قرار گیرد.

پرسشگر گرامی، مکاتبه شما با این نهاد گویای حُسن اعتماد شما به ماست. قدر این اعتماد را می دانیم و امیدواریم راهنمای خوبی برای شما باشیم.

شما اگر اطلاعاتی در مورد خصوصیات فردی (از جمله سن و …) و ویژگی های شخصیتی و خانوادگی خودتان هم در اختیار ما می گذاشتید، راهنمایی های ما نسبت به واقعیت زندگی شما دقیقتر می شد. وجود اطلاعات درست و مرتبط با مراجع از جمله بایسته های مشاوره و راهنمایی است و برای پاسخگویی صحیح، حیاتی و الزامی است. با این وجود پاسخ شما را با توجه به نکات بیان شده در متن ارسالی تان تقدیم نگاهتان می کنیم که امیدواریم مورد استفاده قرار گیرد.

پرسشگر گرامی؛ ناگفته پیداست که مسأله ازدواج به عنوان یکی از مهمترین حوادث زندگی هر فرد دارای ابعاد مختلفی است، تا آنجا که اگر در بررسی آن به همه جنبه ها توجه نگردد، فرد را در حال و یا آینده دچار مشکلات عدیده ای خواهد کرد. آنچه که با توجه به مقتضای امر مشاوره از ما بر می آید ارائه اطلاعات و راهکارهای لازم برای درک صحیح موقعیت به شماست تا با توجه به جمیع شرایط و اطلاعات لازم تصمیم نهایی را خود بگیرید . به این نکته مهم توجه داشته باشید که به هرحال این شما هستید که باید با سنجش صحیح موقعیت فردی ، خانوادگی و … تصمیم خود را بگیرید ؛ ‌زیرا تنها کسی که با حقیقت شرایط فردی ،‌خانوادگی و … شما آشناست و می تواند بهترین تصمیم را بگیرد خود شما هستید. ما نیز در ادامه مسیر در کنار شما خواهیم بود تا هرجا که احساس نیاز نمودید با ارائه اطلاعات مناسب و راهکارهای مقتضی یاریتان نماییم .

خواهر گرامی از معیارهایی که در سؤالتان برای خواستگارتان بر شمرده اید می توان فهمید که الحمدلله جوانی مذهبی و مؤمن هستید و از معیارهای یک همسر مناسب نیز آگاهی دارید. با این حال اجازه بدهید به طور خلاصه به ملاکهای یک همسر مناسب از دیدگاه اسلام اشاره ای داشته باشیم. زیرا بهترین راه برای اینکه انتخاب خوبی داشته باشیم این است که به متون دینی مراجعه ‌کنیم.

در آموزه‌های دین اسلام درباره معیارها و ملاک‌های انتخاب همسر با دو گونه ویژگی روبرو هستیم:

الف) معیارهای درجه اول: ویژگی‌های ضروری و حتمی که بدون آنها، زندگی به سر و سامان درستی نمی‌رسد.

ب) معیارهای درجه دوم: ویژگی‌هایی که باعث سازگاری، کمال و موفقیت بیشتر در زندگی می‌شوند.

از معیارهای درجه اول می توان به دین‌داری، اخلاق نیکو، تقوا و پرهیزگاری، سلامت جسمانی و روانی، اصالت و شرافت خانوادگی اشاره کرد.( که ظاهرا خواستگار شما واجد این شرایط می باشد.)

بقیه شرایط جزو معیارهای درجه دوم قرار می گیرند مانند: تناسب در زیبایی، تناسب فرهنگی، فکری، تحصیلی، همتایی جسمانی و جنسی، تناسب سنی، هم ‌طرازی خانوادگی، مالی، اجتماعی.

اگر کسی معیارهای اساسی در انتخاب همسر(تدین، اصالت خانوادگی، اخلاق و…) را مدنظر قرار داد و تناسب ظاهری، زیبایی و دیگر ملاک های فرعی را هم در کنار آن ملاک ها قرار داد، در زندگی مشترک دراز مدت به خاطر پایبندی به اصول اخلاقی و دینی گرفتار نابسامانی ها نخواهد شد و از لذت آرامش و کمال نیز بهره مند خواهد شد و با بروز برخی مشکلات، در پرتو آموزه های دینی و اخلاقی به راحتی و به سادگی آنها را حل خواهد کرد.

البته این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که زیبایی یک امتیاز است و در شیرینى و سعادت زندگى زناشویى تأثیر به سزایى دارد. بین زیبایی (به ویژه زیبایی زن) و افزایش جاذبه جنسی ارتباط معناداری وجود دارد. اما با وجود اهمیتی که عنصر زیبایی دارد، نمی توان آن را معیاری ضروری به شمار آورد، چرا که اگر انسان حتی با زیباترین فرد دنیا ازدواج کند، بعد از مدتی این زیبایی برای وی عادی می شود و دیگر آن جلوة اولیه را نخواهد داشت. جذابیت ظاهری گستره ای بیش از سال های نخست زندگی مشترک را در بر نمی گیرد. ضمن این که زیبایى یک معیار و اندازه معین و قانون استاندارد ندارد بلکه تا حدودى به سلیقه افراد بستگى دارد. حتى ممکن است فردى در نظر کسى زیبا باشد و در نظر دیگرى زشت. نکتة مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که هر چند زیبایی معیاری ضروری به حساب نمی‌آید، ولی طرفین در مجموع باید از لحاظ زیبایی و قیافة ظاهری مورد پسند یکدیگر باشند و برای همدیگر جذابیت داشته باشند. در هر صورت زیبایی و تناسب ظاهری در حفظ و تقویت عفت و ایمان تأثیر دارد؛ زیرا اگر همسر فرد از حد نصاب کافی برای زیبایی برخوردار باشد، چشم و فکر و عمل وی متوجه دیگران نخواهد شد و حسرت زیبایان بیگانه را نخواهد خورد و خدای ناکرده به همسرش خیانت نخواهد کرد.

آنچه باید پس از طی مراحل فوق و آگاهی از ملاک های انتخاب همسر به عرضتان برسانیم این است که :

اولا ؛ موقعیت و شرایط خودتان را در نظر بگیرید؛ یعنی باید ببینید که شرایط ازدواج برایتان فراهم هست یا نه. به عبارت دیگر به گونه ای هست که اگر پاسخ منفی به این خواستگار بدهید، خواستگار مناسب تر یا در همین سطح به سراغتان بیاید یا نه؛ زیرا وضعیت کنونی به گونه ای است که معمولا دختران از شانس ازدواج کمتری برخوردارند و با دقت ها و حساسیت های زیاد و بالا بردن انتظارات خود و دیگر مسائل خانوادگی و اجتماعی و فرهنگی و… ازدواجشان را به تأخیر می اندازند و گاهی نیز به خاطر کوچک بودن محل زندگی یا بالا بودن سن و … با رد کردن خواستگاری که از حداقل امتیازات برخوردار است، به طور کلی ازدواجشان در هاله ای از ابهام قرار می گیرد و بسیار دیر می شود بنابراین حرف این است که شرایط و موقعیت تان را در نظر گرفته و تصمیم بگیرید و این را با مشورت کردن با فامیل، والدین و افراد دلسوز و باتجربه می توانید دریابید.

ثانیا؛ خواهر گرامی تمام ویژگی های مثبت در وجود یک فرد جمع نمی شود. باید جمع بندی کنید و مجموع امتیازات طرف را در نظر بگیرید. ممکن است در برخی ویژگی ها نمره پایینی بگیرد ولی در ویژگی دیگر نمره و امتیاز بالایی داشته باشد و در جمع و با یک سبک و سنگین کردن پاسخ مثبت می دهد یا به پاسخ منفی می رسد.

ثالثا؛ با توجه به گفته های بالا ، اگر فرد مورد نظر را به خوبی شناخته اید و شرایط تان به گونه ای نیست که فرد یا افراد بهتری ( که از نظر ظاهری نیز موافق میل شما باشند) به سراغتان بیاید و با توجه به توصیفاتی که از او کرده اید متناسب با ایده آلهای شماست، به نظر می رسد اقدام شما مبنی بر ازدواج با وی مشکلی را ایجاد نخواهد کرد و اگر از جهاتی و یا به نظر برخی در وی کمبود هایی به چشم می خورد مهم نمی تواند باشد زیرا در عوض ویژگی های دیگر وی جبران کرده و در نهایت می توانید خوشبخت شوید .

توصیه نهایی :

در خصوص خواستگارتان و با توجه به توصیفاتی که از ایشان نموده اید، شایسته است به این نکته توجه نمایید که اگر وی برایتان دافعه دارد و وقتی او را می بینید، احساس بدی نسبت به وی در شما ایجاد می گردد، مطمئن باشید که پس از ازدواج ، محبّت ایجاد نخواهد شد؛ پس هرگز به چنین ازدواجی تن ندهید؛ اما اگر در برابر او دافعه ندارید، بلکه بی تفاوت هستید و شرایط مطلوب نسبی شما ( اعتقادات، اخلاق، اصالت خانوادگی و … ) را دارد، احتمال فراوانی است که بعداً محبّت ایجاد شود؛ همان گونه که در موارد بسیاری چنین شده است؛ (ضمن اینکه مورد ایشان عیب و اشکال جدی به حساب نمی آید، خصوصا که می گویید به خاطرشما موهایشان را هم کاشته اند پس از لحاظ ظاهری عیب جدی ندارند). لذا شایسته است با واقع بینی بیشتری نسبت به شرایط ازدواج در جامعه حاضر، با عنایت ویژه ای روی گزینه مورد نظر تفکر نمایید.

موفق باشید. منتظر مکاتبات بعدی شما هستیم.

نویسنده : فاطمه سادات حسین پور

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد