۱۳۹۲/۰۹/۱۹
–
۱۸۰۹ بازدید
منظور از غیرت چیست و چگونه باید آن را ایجاد کرد
و در جاهایی باید غیرت
داشت و در چه جاهایی نباید و اینکه انواع غیرت
چیست
منظور از غیرت دینی چیست و اینکه چگونه می توان
ان را به وجود و تا اخر
عمر حفظ کرد لطفا به طور کامل و مفصل شرح دهید
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
غیرت یکی از اخلاق حمیده و ملکات فاضله است و آن عبارت است از: دگرگونی حالت انسان از حالت عادی و اعتدال، به طوری که انسان را برای دفاع و انتقام از کسی که به یکی از مقدساتش اعم از: دین، ناموس و یا جاه و امثال آن تجاوز کرده، از جای خود می کَند و این صفت غریزی، صفتی است که هیچ انسانی به طور کلی از آن بی بهره نیست. هر فردی را فرض کنیم که از غیرت بی بهره باشد، باز در بعضی از موارد، غیرت را از خود بروز می دهد؛ پس غیرت یکی از امور فطری است و اسلام هم دینی است که براساس فطرت تشریع شد. امور فطری را دین تعدیل کرده و آن مقداری که در حیات بشر لازم و ضروری است معتبر و واجب می سازد.(6)
سکوت و بی تفاوتی در مقابل اهانت به مقدسات دینی با فرهنگ دین سازگار نیست؛ چون در تعالیم دین و متون روایی بر حفظ موازین شرع، بسیار تأکید شده است.
از پیامبر اکرم(ص) روایت شده که فرمودند:
سوگند به ذات پاک خداوند که چند نفر وارد بهشت نمی شوند، از جمله دیوّث (کسی که در ناموس داری و عفت بی تفاوت باشد) و بی غیرت.(7)
حضرت علی(ع) در روایتی می فرمایند:
آیا حیا نمی کنید و غیرت نمی ورزید که زن های شما به بازارها می روند و با جوانان نیرومند و خوش هیکل روبه رو می شوند؟!(8)
در حقیقت روحیه ی دینی با غیرت پیوند خورده و بی غیرتی، مساوی با ضعف اعتقادات دینی یا بی دینی است. ترویج شخصی بودن احکام دین و محدودیت آن در زندگی شخصی و عدم ارتباط تعالیم و قوانین مذهبی با امور اجتماعی، زمینه سازی آزادی به معنای بی بند و باری جوانان، ترک بیان واقعیات دین به بهانه ی آماده نبودن زمینه ی مساعد برای آن و رهایی دختران و پسران نوجوان و جوان در معابر عمومی، همه برای از بین بردن حساسیت دینی و گرفتن غیرت مذهبی ملتی است که برای حاکمیت دین و بقای آن از جان و مال خود گذشته و خون پاک ترین و مخلص ترین جوانان را در آن راه اعطا نموده است.
در اینکه این غیرت در انسان چگونه به وجود می آید گفته شد که آن امری فطری است و در سرشت هر انسانی نهادینه شده و لازم به ایجاد مجدد نیست لذا لازم است که تقویت شود و اگر در راه دین خرج شود و نسبت به مسائل دینی حساسیت داشته باشد معنای غیرت دینی ظهور پیدا می کند و اگر بخواهیم این صفت تا آخر عمرمان باشد شرط اول آن است که خودمان نسبت به خودمان در اجرای احکام و وظایف دینی غیرت داشته و کوچکترین اهمالی نشان ندهیم و اگر این حالت تا آخر عمرمان باشد تا آخر عمرمان به دین و مسائلش غیور خواهیم بود و الا در پیچ و تابهای آزمایشات سخت زندگی صحنه را ترک خواهیم کرد موفق و منصور باشید
(6) . المیزان، ج 4، ص 432.
(7) . بحار الانوار، ج 79، ص 116.
(8) . محجه البیضاء، ج 3، ص 104.