استفانو تیزیانی یکی از نویسندگان این مطالعه از دپارتمان علوم تغذیه دانشگاه تگزاس در آستین به همراه همکاران خود، یافتههای جدید به دست آمده از پژوهش مورد نظر را توسط مجله Precision Oncology در اختیار علاقهمندان قرار داده است.
به گزارش عصر ایران، زردچوبه، سیب و انگور چه نقطه مشترکی با یکدیگر دارند؟ بر اساس مطالعهای متفاوت و در عین حال معتبر، هر یک از این ترکیبات میتوانند کلید پیشگیری و درمان یکی از شایعترین انواع سرطانها باشند.
در واقع محققان تعدادی از ترکیبات طبیعی را شناسایی کرده اند که میتوانند به تومورهای سرطانی پروستات اصطلاحا «گرسنگی» داده و به مرور اندازه آنها را کوچک کنند. در این میان به نظر میرسد که ترکیبات موجود در زردچوبه، انگور قرمز و پوست سیب قویترین اثر ممکن را روی چنین سلولهایی دارند، به ویژه اگر در ترکیب با یکدیگر استفاده شوند!
استفانو تیزیانی یکی از نویسندگان این مطالعه از دپارتمان علوم تغذیه دانشگاه تگزاس در آستین به همراه همکاران خود، یافتههای جدید به دست آمده از پژوهش مورد نظر را توسط مجله Precision Oncology در اختیار علاقهمندان قرار داده است.
پس از سرطان پوست، سرطان پروستات شایعترین سرطان بین مردان در آمریکا به شمار میرود. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، محققان تخمین زده بودند که در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۶۱۳۶۰ مورد جدید سرطان پروستات تشخیص داده میشود و از میان آنها نزدیک به ۲۶۷۳۰ مرد در اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند!
در مطالعات مشابه قبلی تعداد زیادی از ترکیبات به خصوص در ارتباط با منابع گیاهی یافت شده اند که پتانسیل کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات را در اختیار دارند. در مطالعه مورد بحث نیز تیزیانی و همکارانش از یک تکنیک غربالگری مدرن و با کارایی بالا برای آزمایش ۱۴۲ ترکیب طبیعی استفاده کردند. هدف از این کار شناسایی مواد موثر در راستای متوقف ساختن رشد سلولهای سرطانی پروستات عنوان شد.
به منظور درک بهتر ابعاد مختلف این موضوع، ترکیبات مد نظر روی سلولهای سرطان پروستات مشتق شده از موش و انسان به صورت جداگانه و ترکیبی آزمایش شدند.
این تیم سه ترکیب را شناسایی کردند که برای متوقف کردن رشد سلولهای سرطانی پروستات موثرتر از بقیه بودند:
– کورکومین؛ ترکیب زرد روشن موجود در زردچوبه
– اسید اورسولیک؛ موجود در پوست سیب
– رزوراترول؛ در انگور قرمز و توت یافت میشود
در ادامه این سه ترکیب در مدلهای حیوانی سرطان پروستات مورد آزمایش قرار گرفتند و محققان دریافتند که در صورت ترکیب اسید اورسولیک با کورکومین یا رزوراترول، معجون طبیعی ایجاد شده از جذب گلوتامین توسط سلولهای سرطان پروستات جلوگیری و رشد تومور در موشها را مهار میکند.
گلوتامین یک آمینواسید است که سلولهای سرطانی پروستات برای رشد به آن نیاز دارند؛ بنابراین با جلوگیری از جذب آن به طور موثر، سلولهای سرطانی تا حد مرگ “گرسنگی” میکشند! علاوه بر این، از آنجایی که اسید اورسولیک، کورکومین و رزوراترول ترکیبات طبیعی هستند، هیچ گونه اثر سمی یا عوارض خاصی در موشها ایجاد نکردند. تیزیانی نقطه عطف این پروژه را درمان یکی از مهمترین و همچنین شایعترین سرطانهای امروزی بدون هرگونه سمیتی روی سلولهای سالم میداند.
با این حال، محققان اضافه میکنند که غلظت موثر هر یک از این سه ترکیب بالاتر از غلظتی است که به طور معمول از طریق رژیم غذایی مصرف وارد بدن میشود. البته همچنان یافتههای این مطالعات نویدبخش یک استراتژی طبیعی و مفید برای پیشگیری و درمان سرطان پروستات هستند. از همه مهمتر هم آنکه تمامی ترکیبات نام برده به راحتی در دسترس هستند و پس از اعلام دوز پیشنهادی روزانه توسط محققان، میتوان هر روز از آنها در یک رژیم غذایی متعادل استفاده کرد.