قرار بود شورای نگهبان شاخصهای احراز صلاحیت نامزدهای انتخاباتی را شفاف و تبیین کند اما آقایان به طرح گزارههای کلی اکتفا کردند. نتیجهاش، سوالات و ابهاماتی بود که این بار نه در میان منتقدان سنتی شورا، بلکه در میان جوانان انقلابی شکل گرفت. آیا شورا وظیفه ندارد به این پرسشها، پاسخهای روشن و صریح بدهد؟
حضرتعالی همان زمان فرمودید، اشتباهات در جریان احراز صلاحیتهای نامزدهای انتخابات جبران شود. آن اشتباهات چه بود؟ سرانجام دستور حضرتعالی چه شد؟ البته ما هرگز دغدغهمند مطالبات یک نامزد مشخص و معلوم الحال نبودهایم. نگرانی اصلی جریان انقلابی جلوگیری از آسیب رسیدن به حکمرانی صادقانه و جمهوریت نظام بود. معتقدیم تصمیمات و ابهاماتی از این دست میتواند جمهوریت نظام را تهدید کند. تهدید هم با ه دو چشم و هم با ح جیمی!
بیشتر بخوانید :
- اکرمی، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز: دستور رهبری برای جبران «جفا» به لاریجانی باید پیگیری شود
یکی از وجوه اساسی حکمرانی صادقانه، شفافیت است. شفافیت توصیه امیرالمونین و یک اصل عقلانی و راهگشا است. گویا نمایندگان مجلس شورای اسلامی هنوز قصد ندارند زیربار شفافیت نیم بند آرای خود بروند. همانها که در نشستهای دانشجویی شعارشان شفافیت بود با امروز و فردا کردن و ترفندهای غیر صادقانه از زیر بار مسئولیت و عمل به وعدههایشان شانه خالی میکنند. در چنین شرایطی مردم از خود میپرسند مجلسی که به مهمترین وعده خود عمل نمیکند آیا در سایر موارد میتواند مدعی رفتار صادقانه باشد؟ اگر حاکمیت به اختیار و تدبیر خود وارد اتاق شیشهای نشود، مردم آن را از حیاط خلوت ها بیرون میکشند.
اینکه فضای مجازی، جولانگاه افشاگریها و انتقامگیریهای سیاسی شده، بیارتباط به همین کاستیها نیست. عجیب است که برخی فعالان مجازی اجارهای و پروژهای با تکیه بر دادههایی که ادعا میشود از مبدا دستگاههای حاکمیتی است به اسم روزنامهنگاری تحقیقی دست به افشاگری میزنند!
اگر کسی ارادهای برای اصلاح حال و روز برخی مسئولین دارد، زمینه تحقق شفافیت در عملکرد، داراییها، دستمزد و پاداش را فراهم کند نه اینکه به مدعیان عصبی مزاج عدالتخواهی پروژهای سرویس بدهد. وقتی عدالتخواهی از عقلانیت تهی شد، راست و دروغ را به هم میدوزند، خطاهای بزرگ و فساد همکیشان خود را نادیده میگیرند و اشتباه فلان مسئول را به پای کل نظام و همه تاریخ جمهوری اسلامی مینویسند!
2121