خانه » همه » مذهبی » فلسفه تعدّد انبیاء

فلسفه تعدّد انبیاء


فلسفه تعدّد انبیاء

۱۳۹۸/۰۲/۰۷


۶۴۸ بازدید

با وجود یکسان بودن دین، علت ظهور پیامبران متعدد و چندگانگی ادیان در جهان؛ چیست؟

با عرض سلام.ـ تعدّد ادیان ناشی از این است که اوّلاً افرادی از خودشان دین بافته‌اند. ثانیاً افرادی هم دین واحد انبیاء را تحریف نموده و ادیان و مذاهب جدیدی ساخته‌اند. حتّی در اسلام هم همین اتّفاق افتاد و بلافاصله بعد از وفات رسول الله ـ صلّی الله علیه و آله ـ کسانی از اصحاب، در دین خدا دست برده و تغییراتی در وضو و نماز و دیگر احکام الهی دادند؛ و احادیث فراوانی به نام آن حضرت جعل کردند؛ و حتّی می‌خواستند در قرآن هم تغییراتی دهند که موفّق نشدند. لذا اگر نبودند ائمه ـ علیهم السّلام ـ و این تحریفات را فاش نکرده بودند، امروز چیزی از اسلام حقیقی باقی نمانده بود.ـ علّت ظهور انبیاء متعدّد و اوصیای آنها هم این بوده که اوّلاً آن دین واحد را به همه جای دنیا برسانند، ثانیاً تحریف‌های رخ داده را برطرف کنند و نگذارند که دین واحد الهی، نابود شود.
انبیاء سه گروه بودند.
1ـ انبیای اولوا العزم، که صاحبان همان دین واحد بودند. وقتی دین واحد الهی، دچار تحریف‌های بسیار اساسی می‌شد، آنگاه پیامبر اولوا العزمی می‌آمد و آن دین الهی را از نو تأسیس می‌کرد. تعداد این انبیاء، پنج نفر است که عبارتند از: نوح، ابراهیم، موسی، عیسی و محمّد، صلوات الله علیهم. این انبیاء، همگی در غرب آسیا مبعوث شده‌اند که نسبت به خشکی‌های زمین، مرکزیّت دارد.
2ـ انبیایی که رسول نامیده می‌شوند. تعداد اینها، طبق احادیث، 313 بوده است. اغلب اینها هم در غرب آسیا بوده‌اند. اولوا العزم، رهبران اصلی، و رسولان، فرماندهان اصلی بودند.
3ـ انبیایی که رسول نبودند. اینها در همه جای دنیا پخش بودند و دین اولوا العزم را تبلیغ می‌کردند و از رسولان دستور می‌گرفتند. خیلی از اینها حتّی به صورت علنی، اظهار نبوّت هم نمی‌کردند و عمدتاً به عنوان عالم یا حکیم شناخته می‌شدند.
غیر از اینها، عالمان ربّانی هم بودند که در درجه‌ای پایین‌تر از انبیای غیر رسول، تبلیغ دین را بر عهده داشته و دارند.
عمده کار رسولان این بود که تحریف‌های رخ داده در دین الهی را برطرف کند و ادیان و مذاهب ساختگی را ردّ کند. انبیای پایین‌تر هم به همین مأموریّت کمک می‌کردند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد