طلسمات

خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » فیسبوک، اوبر و مایکروسافت کارمندان خود را به محل کار برمی‌گردانند

فیسبوک، اوبر و مایکروسافت کارمندان خود را به محل کار برمی‌گردانند

به‌گزارش ورج، فیسبوک قصد دارد در ماه می ۲۰۲۱ (اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۰) کارمندان را به محل کار برگرداند، آن هم در شرایطی که کارمندان این شرکت از بیش از یک سال پیش به‌دلیل دنیاگیری ویروس کرونا مشغول دورکاری هستند. مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس بوک، اوایل دنیاگیری اعلام کرد شرکت تحت هدایتش برنامه‌ای برای دورکاری کارمندانش تدوین کرده است تا حدودا نیمی از کارمندان بتوانند در پنج تا ۱۰ سال آینده از راه دور کار کنند. بااین‌حال تا فرا رسیدن پنج تا ۱۰ سال آینده، کار حضوری حداقل در ظرفیتی محدود اولویت اصلی فیسبوک خواهد بود. 

فیسبوک تصمیم گرفته است دفاتر کاری خود در منطقه‌ی خلیج سان فرانسیسکو، شامل مقرش در شهر منلو پارک را بازگشایی کند. در آغاز کار تنها ۱۰ درصد از کارمندان به محل کار برمی‌گردند. بلومبرگ می‌نویسد فیسبوک انتظار ندارد دفاتر کاری بزرگش تا ماه سپتامبر ۲۰۲۱ (شهریور و مهر ۱۴۰۰) به ۵۰ درصد از ظرفیت خود برسند. فیسبوک افزون‌بر محدود کردن تعداد کارمندان، اقداماتی درجهت مقابله با شیوع کرونا نظیر ملزم کردن کارمندان به استفاده از ماسک، اعمال قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی و آزمایش هفتگی ابتلا به کرونا انجام می‌دهد. 

به‌نظر می‌رسد اوبر امیدوار است که زودتر از فیسبوک بتواند کار حضوری را از سر بگیرد. آن‌ها اعلام کرده‌اند مقر خود در خلیج میشن سان فرانسیسکو را در روز ۲۹ مارس ۲۰۲۱ (۹ فروردین ۱۴۰۰) با ظرفیت محدود ۲۰ درصدی بازگشایی می‌کنند. اوبر نیز اقداماتی مشابه فیسبوک در محیط کار برای جلوگیری از شیوع کرونا به کار می‌‌گیرد و از کارمندان می‌خواهد ماسک استفاده کنند. اوبر همچنین به‌صورت منظم محیط‌های کاری را تمیز می‌کند و از کارمندانی که اعضای خانواده‌شان مریض باشد، درخواست می‌کند در خانه بمانند. پیش‌تر اوبر اعلام کرده بود به کارمندانش امکان می‌دهد تا اواسط سپتامبر ۲۰۲۱ (اواخر شهریور و اوایل مهر ۱۴۰۰) در خانه کار کنند. 

دیگر شرکت‌های فناوری‌ که در داخل و خارج از کالیفرنیا حضور دارند رویکردهای متنوعی در پیش گرفته‌اند و شماری از آن‌ها هنوز برنامه‌های خود را رسانه‌ای نکرده‌اند. توییتر در آغاز دنیاگیری قدم بزرگی برداشت و اعلام کرد تمامی کارمندانش می‌توانند تا هر زمان که بخواهند در خانه کار کنند. توییتر هنوز اعلام نکرده است که دفاتر کاری‌اش را در چه تاریخی بازگشایی می‌کند؛ اما به‌گفته‌ی نماینده‌ی این شرکت، فرایند بازگشایی «به‌صورت تدریجی، دفتر به دفتر و ظرفیت محدود ۲۰ درصدی در آغاز» اتفاق می‌افتد. 

گوگل و مایکروسافت سراغ مدل فضای کار ترکیبی رفته‌اند و مایکروسافت قصد دارد دو روز دیگر مقر اصلی خود در ردموند را به‌صورت محدود بازگشایی کند. برنامه‌ی فضای کار ترکیبی مایکروسافت شامل ۶ مرحله است و آنچه در روز ۹ فروردین رخ می‌دهد، مقر اصلی این شرکت را از مرحله‌ی سه وارد مرحله‌ی چهار می‌کند. مایکروسافت تصمیم دارد دورکاری به‌صورت پاره‌وقت را به استانداردی برای تمامی کارمندانش تبدیل کند.

برنامه‌های گوگل کمتر واضح هستند و این شرکت فعلا به درخواست ورج برای ارائه‌ی جزئیات بیشتر پاسخ نداده است. گوگل در سال ۲۰۲۰ گفت کارمندان می‌توانند تا سپتامبر ۲۰۲۱ (شهریور و مهر ۱۴۰۰) دورکاری کنند و درخواست کارمندانی را که به کار حضوری علاقه‌مند هستند، برای سه روز کار هفتگی، بررسی می‌کند. گزارشی در ماه می ۲۰۲۰ (اردیبهشت و خرداد ۱۳۹۹) منتشر شد که اعلام می‌کرد اپل به شماری از کارکنانش دستور داده است به دفاتر کاری بازگردند. کوپرتینونشین‌ها هنوز جزئیات اضافه‌ای درباره‌ی برنامه‌هایی برای بازگشایی دفاتر کاریشان ارائه نداده‌اند. 

کار کردن در محیط‌های سربسته با دیگران همچنان اقدامی خطرناک محسوب می‌شود و حتی واکسینه شدن نمی‌تواند عدم شیوع ویروس را تضمین دهد. با وجود اعلام برنامه‌های گسترده و دقیق توسط شرکت‌ها، به‌نظر می‌رسد دورکاری قرار نیست به‌این‌زودی‌ها از بین برود. 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد