همان طور که بیان شد در آزمون های استاندارد ، نمره ی منفی وجود دارد . یعنی به ازای هر پاسخ غلط یک سوم نمره ی منفی تعلّق می گیرد . اگر سوالی را بدون پاسخ بگذارید هیچ نمره ی منفی ای نمی گیرید ولی در صورتی که به سوالی پاسخ اشتباه دهید علاوه بر آن که نمره ی آن را کسب نمی کنید بلکه یک سوم نمره نیز از دست می دهید . به همین دلیل برای اکثر دانش آموزان سوال زیر پیش می آید :
اگر پاسخ سوالی را نمی دانستیم ، آیا می توانیم آن را به صورت شانسی بزنیم ؟
برای پاسخ به سوال بالا ، چند حالت را در نظر می گیریم :
1) اگر در تستی هیچ یک از گزینه ها را نتوانستید حذف کنید و بخواهید از روی شانس به آن پاسخ دهید ، احتمال انتتخاب گزینه صحیح یک چهارم می باشد ، یعنی 25 درصد . 25 درصد در ریاضیات احتمال ضعیفی است بنابراین به این تست پاسخ ندهید و به سراغ تست بعدی بروید .
2) اگر در تستی با توجه به معلومات و دانش تان توانستید یک گزینه را حذف کنید و بخواهید بین سه گزینه باقی مانده به طور شانسی به آن پاسخ دهید ، احتمال انتخاب گزینه درست یک سوم می باشد . و این احتمال خیلی بالا نیست .
3) اگر در تستی مطمئن شدید ، دو گزینه اشتباه بوده و بخواهید گزینه ی درست را به طور احتمالی حدس بزنید ، احتمال انتخاب گزینه ی درست یک دوم یا 50 درصد است که احتمال خوبی می باشد . بنابراین در این مورد یکی از دو گزینه ی باقی مانده را انتخاب کنید . در انتخاب آن دقّت کنید ؛ اولین گزینه ای که به نظرتان درست آمد ، همان را علامت بزنید .
تمرین تست زنی با دو خودکار
همان طور که قبلاً بیان شد ، در هنگام تست زدن ، زمان استاندارد را مدّ نظر داشته باشید و سعی کنید به تست ها در این زمان پاسخ دهید . زمان استاندارد برای هر تست عمومی 45 – 40 ثانیه و برای هر تست اختصاصی 75 – 65 ثانیه می باشد .
توجه داشته باشید که در پاسخ گویی به تست ها توجه به زمان ، مسئله ی مهمی می باشد . اگر شما به تمام مطالب درسی تسلّط داشته باشید ولی نتوانید سوالات را در زمان مربوطه پاسخ دهید ، قطعا نتیجه ی خوبی کسب نمی کنید . بنابراین توجه به زمان پاسخ گویی تست ها مسئله ی بسیار مهمی است .
علاوه بر این سعی کنید به خاطر سرعت عمل ، دقت خود را در هنگام پاسخ گویی به تست ها از دست ندهید . بنابراین برای پاسخ گویی تست ها به سه نکته ی زیر توجه داشته باشید :
1- دانش کافی 2- سرعت عمل 3- دقّت
بنا بر آن چه بیان شد ، شما در هنگام تمرین و بررسی تست ها از همین حالا ، مسئله ی زمان را مورد توجه قرار دهید و سعی کنید با تمرین ، به سوالات در زمان استاندارد پاسخ دهید .
توجه : در تست زدن آزمون ها ، تنها از مداد مشکی استفاده شود !
برای کسب توانایی میتوانید از تست زنی با دو خودکار استفاده کنید (در تمرین ها جهت آمادگی) . در این روش در هنگام تست زنی از دو خودکار با دو رنگ متفاوت (مثلاً آبی و مشکی) استفاده نمایید . ابتدا با ایجاد شرایط واقعی کنکور و با در نظر گرفتن زمان استاندارد ، شروع به پاسخگویی سوالات با خودکار آبی کنید . هرگاه زمان استاندارد به پایان رسید خودکار خود را عوض کرده و با خودکار مشکی به بقیه ی سوالات جواب دهید .
در دفعات اول استفاده از این روش مشاهده می کنید که در زمان استاندارد ، به سوالات کمی پاسخ داده اید ؛ یعنی حجم پاسخگویی سوالات با رنگ آبی خیلی کم تر از پاسخ هایی است که با رنگ آبی و مشکی داده اید . ولی به مرور زمان خواهید دید که حجم استفده از خودکار مشکی (سوالاتی که در خارج وقت استاندارد پاسخ داده اید) رفته رفته کاهش می یابد .
پس از این که به تمامی سوالاتی که احاطه دارید پاسخ دادید ، درصد پاسخ های درست خود را با در نظر گرفتن نمره ی منفی و با توجه به فرمول (که در مطلب قبل بیان شده است) در دو حالت زیر محاسبه کنید :
منبع : مهارت های تحصیلی (اردشیر کیانی)
برچسبها: مهارت تست زنی