خواص بی نظیر دانه های کنجد
قدرت شفابخش دانههای کنجد
دانههای کنجد و روغن آنها قرنهاست که در پخت و پز و مصارف دارویی به کار میروند. اما بسیاری از مردم از فواید شفابخش آنها آگاه نیستند.1
ارزش تهیه دانه های کنجد
دانه های کنجد بسیار مغذی هستند، تنها 100 گرم از این دانه ها میتوانند 573 کیلو کالری انرژی داشته باشند ، علاوه بر این آنها چنانچه در بخش سلامت نمناک می خوانید همچنین حاوی تقریبا 50 گرم چربی است که حدود 85 درصد چربی های سالم هستند. این دانه ها همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین B6، تیامین، نیاسین، کلسیم، مس، منیزیم، آهن و فسفر هستند.
ارزش غذایی کنجد
اول از همه کنجد حاوی سسامولین و سسامیناند، دو فنول مهم با اثرا مفید بر سلامت انسان است. این دو فنول به درمان بسیاری از بیماری ها کمک میکند، به عنوان مثال سطح کلسترول و فشار خون را کاهش میدهد.
مطالعات حیوانی نشان میدهد که جذب ویتامین E را افزایش میدهند و کبد را از آسیب های رادیکال محافظت میکند.2
یک قاشق غذاخوری از دانههای کامل کنجد دارای:
۵۲ کالری؛
۴ گرم چربی؛
۱ گرم کربوهیدرات؛
۲ گرم پروتئین؛
۴ میلیگرم مس (۱۸ درصد از نیاز روزانه)؛
۲ میلیگرم منگنز (۱۱ درصد از نیاز روزانه)؛
۸۷ میلیگرم کلسیم (۹ درصد از نیاز روزانه)؛
۳۱ میلیگرم منیزیم (۸ درصد از نیاز روزانه)؛
۳ میلیگرم آهن (۷ درصد از نیاز روزانه)؛
۵۷ میلیگرم فسفر (۶ درصد از نیاز روزانه)؛
۷ میلیگرم روی (۵ درصد از نیاز روزانه)؛
و ۱ میلیگرم تیامین (۵ درصد از نیاز روزانه) است.3
مزایای سلامتی دانههای کنجد
بسیاری از کشورها در حال حاضر از قدرت شفابخش دانههای کنجد بهره میبرند. گیاه کنجد وحشی که بومی غرب آفریقا است، به هند نیز راه یافت؛ جایی که دانههای کنجد، نمادی از جاودانگی در مذهب هندو هستند و روغن کنجد یک نقش کلیدی در سیستم سلامت و شفابخشی طبیعی آیورودیک ایفا میکند. چاراکا – بقراط طب آیورودیک – آن را بهترین روغن مینامد و آیورودا، آن را برای abhyanga – یک روغن ماساژ روزانه برای کل بدن بمنظور پالایش و سرزندگی – توصیه میکند.
شاید یکی از شگفتانگیزترین کشفها در مورد روغن کنجد، توانایی آن در محافظت در برابر بیماری های قلبی و کاهش فشار خون بطور قابلتوجه باشد. دانههای کنجد سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع، ویتامین ای، فیتوسترولها و لیگنانها هستند که همگی در سلامت قلب نقش دارند.
دانشمندان در هند، تحقیقی روی اثربخشی روغن کنجد در کاهش فشار خون بالا انجام دادند و آنچه یافتند، شگفت انگیز بود. شرکت کنندگانی که به مدت ۲ ماه از روغن کنجد بعنوان تنها روغن مصرفیشان استفاده کردند، یک کاهش قابل توجه در فشار خونشان مشاهده نمودند.
با توجه به این مطالعه، فشار سیستولیک (عدد بالایی ) بطور متوسط از ۱۶۶ به ۱۳۴ کاهش یافت. در حالی که فشار دیاستولیک (عدد پایین) از ۱۰۱ به ۸۵ رسید. مطالعات دیگر نیز به نتایج مشابهی دست یافتند.
همچنین مشخص شد که روغن کنجد، کلسترول را در زنانی که در سنین پس از یائسگی بودند، کاهش داد و اثربخشی ویتامین e را بیشتر کرد.
مطالعات حیوانی نیز نشان دادهاند که ممکن است روغن کنجد در پیشگیری و حتی درمان بیماریهایی مانند آلزایمر، سرطان و بیماری هانتینگتون مفید باشد و بنظر میرسد که به روند بهبود زخم، سرعت میبخشد.
دانههای کنجد که در رنگهای مختلف سیاه، قرمز، زرد و قهوهای موجود اند، در کشورهای سراسر جهان، بخصوص خاورمیانه، هند و ژاپن مورداستفاده قرار میگیرند.
برای افزودن این روغن شگفت انگیز به رژیم غذاییتان، میتوانید روغن پخت و پز معمولتان را با روغن کنجد جایگزین کنید. همچنین میتوانید از دانههای کنجد بوداده در سالادها، سبزیجات سرخشده، روی نان تست، روی بستنی یا در سوپها استفاده کنید. دانههای کنجد، طعم فوقالعادهای به غذاهای شما میدهند و احتمالا از انواع بیماریها پیشگیری میکنند.1
پینوشتها
1.www.rastineh.com
2.www.namnak.com
3.www.chetor.com