خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » قدردانی نتانیاهو از خدمات ولیعهد عربستان/ مخالفت شرکت سوئدی از فروش پانسمان برای کودکان پروانه‌ای ایران/ حمله جنگنده‌های ترکیه به شمال عراق/ توافق شورای امنیت بر سر قطعنامه کمک‌های فرامرزی به سوریه

قدردانی نتانیاهو از خدمات ولیعهد عربستان/ مخالفت شرکت سوئدی از فروش پانسمان برای کودکان پروانه‌ای ایران/ حمله جنگنده‌های ترکیه به شمال عراق/ توافق شورای امنیت بر سر قطعنامه کمک‌های فرامرزی به سوریه

1546879 813 - قدردانی نتانیاهو از خدمات ولیعهد عربستان/ مخالفت شرکت سوئدی از فروش پانسمان برای کودکان پروانه‌ای ایران/ حمله جنگنده‌های ترکیه به شمال عراق/ توافق شورای امنیت بر سر قطعنامه کمک‌های فرامرزی به سوریه

بین الملل تابناک: قدردانی نتانیاهو از خدمات ولیعهد عربستان، مخالفت شرکت سوئدی از فروش پانسمان برای کودکان پروانه‌ای ایران، حمله جنگنده‌های ترکیه به شمال عراق، توافق شورای امنیت بر سر قطعنامه کمک‌های فرامرزی به سوریه و پیشنهاد قزاقستان برای حذف سلاح‌های هسته‌ای تا سال ۲۰۴۵ از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

قدردانی نتانیاهو از خدمات ولیعهد عربستان

نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی از خدمات ولیعهد عربستان در کمک به برقراری روابط این رژیم با کشورهای عربی تشکر کرد.

به گزارش خبرگزاری شهاب فلسطین، بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه در تویتر نوشت: از محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به خاطر کمک به امضای توافق تاریخی “ابراهیم” با چهار کشور تشکر می کنم.

وی افزود: اگر بار دیگر نخست وزیر اسرائیل شوم، تصمیم دارم توافق صلح کامل با عربستان و دیگر کشورهای عربی را نیز امضا کنم.

اسرائیل و عربستان سعودی روابط دیپلماتیک آشکار ندارند، اما در سال‌های گذشته مذاکره‌های‌ محرمانه متعددی در مسائل دیپلماتیک، امنیتی، و اقتصادی داشته‌اند.

1546882 174 - قدردانی نتانیاهو از خدمات ولیعهد عربستان/ مخالفت شرکت سوئدی از فروش پانسمان برای کودکان پروانه‌ای ایران/ حمله جنگنده‌های ترکیه به شمال عراق/ توافق شورای امنیت بر سر قطعنامه کمک‌های فرامرزی به سوریه

«پیمان ابراهیم» (عادی سازی) که دو سال پیش امضا و به موجب آن روابط اسرائیل با چهار کشور عربی دیگر (امارات متحده عربی، بحرین، سودان، و مراکش) عادی شد، به تسهیل روابط کمک کرد؛ به ویژه که بحرین بسیار به عربستان سعودی نزدیک است.

باور عمومی این است که بدون توافق و تلاش ریاض، بحرین و سه کشور دیگر وارد «توافق ابراهیم» نمی‌شدند. پروازهای مستقیم از اسرائیل به بحرین و امارات هم بدون استفاده از حریم هوایی عربستان سعودی ممکن نیست.

کوشنر داماد ترامپ که روابط نزدیکی با اسرائیل و سعودی دارد، از چهره‌های اصلی‌ بود که «پیمان ابراهیم» را رقم زد. او چند ماه پیش شرکت «افینیتی پارتنرز» را تاسیس کرد و سه میلیارد دلار جذب سرمایه داشت که بخش چشمگیری از این مبلغ از سوی سعودی‌ها تامین شد.

یک روزنامه عبری زبان خردادماه فاش کرد که ده ها چهره حوزه فناوری و اقتصادی رژیم صهیونیستی با گذرنامه اسرائیل و روادید ویژه به عرستان سعودی رفت و آمد دارند و به دنبال جذب سرمایه سعودی ها برای شرکت های اسرائیلی هستند؛ این خبر را روزنامه اقتصادی «گلوبز» در گزارشی به زبان عبری اعلام کرد.

بر پایه این گزارش، ده ها چهره اقتصادی و فناوری اسرائیل با گذرنامه اسرائیلی و روادید ویژه به عربستان سعودی رفت و آمد می کنند؛ سعودی‌ها به محصولات فناوری پزشکی و سلامت اسرائیل علاقه دارند و خواهان افزایش روابط در این زمینه‌اند.

روزنامه اقتصادی گلوبز اعلام کرد که این افراد با گذرنامه‌های اسرائیلی و در پی دریافت روادید ویژه، به این کشور رفته‌اند. قصد آن‌ها شرکت در مذاکرات پیشرفته راجع به سرمایه‌گذاری سعودی‌ها در شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری اسرائیلی بوده است.

تاکنون چندین توافق در اروپا و سایر نقاط بین چهره‌های سعودی و اسرائیلی امضا شده است؛ از جمله یک توافق چند میلیون دلاری در عرصه فناوری کشاورزی و توافق دیگری در زمینه آب. مقام‌های عربستان سعودی از نزدیک این توافق‌ها را دنبال می‌کنند.

از سوی دیگر، به گزارش روزنامه «اسرائیل هیوم»، شماری از مقام‌های ارشد امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل نیز در سال‌های گذشته از عربستان سعودی دیدن کرده‌اند؛ از جمله «بنی گانتز»، وزیر دفاع کنونی، در زمانی که رئیس ستاد ارتش بود.

به گزارش این روزنامه، «تامیر پاردو»، رئیس سابق موساد، و «یوسی کوهن» و «مئیر بن شابات»، روسای سابق شورای امنیت ملی [رژیم صهیونیستی]، نیز به عربستان سعودی سفر کرده‌اند.

این دیدارها معمولا محرمانه بوده‌ و دو طرف آن‌ را تایید نکرده‌اند؛ هرچند سفر «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌ وزیر وقت اسرائیل به عربستان سعودی در نوامبر ۲۰۲۰ برای دیدار با «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور، توجه گسترده رسانه‌ها را جلب کرد.

کوهن که در آن هنگام رئیس موساد بود، نیز در این سفر حاضر بود.

به گفته تلویزیون «کان» اسرائیل، این سفر با هواپیمای خصوصی «اهود آنگل»، چهره اقتصادی اسرائیلی، انجام شد؛ همان هواپیمایی که نتانیاهو با آن در سال ۲۰۱۹ از عمان نیز بازدید و با سلطان این کشور دیدار کرد.

مخالفت شرکت سوئدی از فروش پانسمان برای کودکان پروانه‌ای ایران

احمد معصومی‌فر سفیر جمهوری اسلامی ایران در استکهلم، روز (دوشنبه) ۲۰ تیر ماه در توئیتی نوشت: شرکت سوئدی تولید کننده ملزومات پزشکی همچنان به بهانه تحریم ظالمانه آمریکا از فروش پانسمان برای کودکان پروانه‌ای (ای.بی) ایران امتناع می‌کند.

وی افزود: این فرشتگان معصوم هر روز در مقابل چشم مدعیان حقوق بشر زجر می‌کشند و پر پر می‌شوند. آیا این نقض فاحش حقوق کودک و جنایت علیه بشریت نیست؟

1546884 749 - قدردانی نتانیاهو از خدمات ولیعهد عربستان/ مخالفت شرکت سوئدی از فروش پانسمان برای کودکان پروانه‌ای ایران/ حمله جنگنده‌های ترکیه به شمال عراق/ توافق شورای امنیت بر سر قطعنامه کمک‌های فرامرزی به سوریه

حمله جنگنده‌های ترکیه به شمال عراق

جنگنده‌های ترکیه منطقه «العمادیه» استان دهوک در شمال عراق را بمباران کردند.

ارتش ترکیه بعد از ظهر روز دوشنبه، مواضع پ.ک.ک در منطقه العمادیه استان دهوک در شمال عراق را هدف حمله هوایی خود قرار داد.

المیادین گزارش داد که جنگنده‌های ترکیه العمادیه، استان دهوک را که حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) پایگاه‌هایی در آنجا دارد، به شدت بمباران کردند؛ هنوز گزارشی درباره میزان خسارات ناشی از این حمله هوایی مخابره نشده است.

1546881 741 - قدردانی نتانیاهو از خدمات ولیعهد عربستان/ مخالفت شرکت سوئدی از فروش پانسمان برای کودکان پروانه‌ای ایران/ حمله جنگنده‌های ترکیه به شمال عراق/ توافق شورای امنیت بر سر قطعنامه کمک‌های فرامرزی به سوریه

از ۱۸ آوریل، نیروهای ترکیه عملیات نظامی با حضور نیروی هوایی و یگان‌های زمینی ویژه در روستاها و مناطق مرزی عراق در اقلیم کردستان موسوم به عملیات «قفل پنجه‌» عراق انجام داده و مکان‌ها و مخفیگاه‌های پ‌ک‌ک را هدف قرار دادند.

خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه در بیانیه‌ای گفته بود: هدف از این عملیات، جلوگیری از حملات تروریستی علیه مردم و نیروهای امنیتی ما از شمال عراق و تضمین امنیت مرزهای ماست.

حملات ترکیه به مواضع گروه «پ.ک.ک» در شمال عراق در حالی ادامه دارد که مقامات عراقی بارها این حملات را محکوم کرده و آن را نوعی «اشغالگری» برشمردند.

توافق شورای امنیت بر سر قطعنامه کمک‌های فرامرزی به سوریه

در حالی که شورای امنیت سازمان ملل امروز سه شنبه پیش نویس قطعنامه کمک‌های فرامرزی به سوریه را برای تمدید مجدد به رای می‌گذارد، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که اعضای این شورا بر سر تمدید این مکانیسم به توافق رسیده‌اند.

به گزارش تاس، یک منبع در سازمان ملل گفت: شورای امنیت امروز پیش نویس قطعنامه تمدید مکانیسم انتقال کمک‌ها به سوریه از طریق مرزها را به رای خواهد گذاشت.

این منبع به خبرنگاران گفت که رای‌گیری ساعت ۹ صبح سه شنبه ۱۲ ژوئیه به وقت نیویورک (۱۶:۰۰ به وقت مسکو) برگزار می‌شود.

1546880 930 - قدردانی نتانیاهو از خدمات ولیعهد عربستان/ مخالفت شرکت سوئدی از فروش پانسمان برای کودکان پروانه‌ای ایران/ حمله جنگنده‌های ترکیه به شمال عراق/ توافق شورای امنیت بر سر قطعنامه کمک‌های فرامرزی به سوریه

دوشنبه دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل به خبرنگاران گفت: توافق به تازگی حاصل شده و فعلا مشخص نیست چه زمانی رای گیری انجام می شود؛ چه امشب یا فردا صبح. هیچ تاریخی برای این نشست تعیین نشده است.

وی افزود: پروژه ما با تغییرات جزئی پذیرفته شده و این قطعنامه به مدت شش ماه دیگر تمدید می‌شود و سپس با تصمیم جدید شش ماه دیگر قابل تمدید است.

شورای امنیت سازمان ملل در توافق بر سر تمدید مکانیسم انتقال کمک‌های بشردوستانه به سوریه از طریق گذرگاه باب الهوی در مرز با ترکیه شکست خورد.

مدت اجرای این قطعنامه یکشنبه شب به پایان رسید.

پیشنهاد قزاقستان برای حذف سلاح‌های هسته‌ای تا سال ۲۰۴۵

«مختار تلئوبری» وزیر امور خارجه قزاقستان خواستار تدوین طرحی برای از بین بردن سلاح‌های هسته‌ای تا سال ۲۰۴۵ شد.

بنا بر سخنان تلئوبردی، درگیری نظامی کنونی در خاک اوکراین، صحبت‌ها در مورد بازگشت سلاح‌های هسته‌ای و تهدید‌های متقابل برای استفاده از سلاح‌های هسته‌ای، ما را بیش از هر زمان دیگری به فکر آسیب‌پذیری جمعی بشریت و نیاز فوری به ممنوعیت و از بین بردن این سلاح مرگبار، می‌اندازد.

وی گفت: قزاقستان از همه کشور‌های جهان دعوت می‌کند تا یک برنامه مرحله‌ای برای از بین بردن کامل سلاح‌های هسته‌ای طی تقریبا ۲۰ سال – تا سال ۲۰۴۵ میلادی، یعنی صدمین سالگرد تاسیس سازمان ملل، تدوین کنند.

1546883 634 - قدردانی نتانیاهو از خدمات ولیعهد عربستان/ مخالفت شرکت سوئدی از فروش پانسمان برای کودکان پروانه‌ای ایران/ حمله جنگنده‌های ترکیه به شمال عراق/ توافق شورای امنیت بر سر قطعنامه کمک‌های فرامرزی به سوریه

وزیر امور خارجه قزاقستان خاطرنشان کرد، این توافقات می‌توانند در اسناد نهایی اولین کنفرانس پیمان منع تسلیحات هسته‌ای منعکس شوند.

بنا بر سخنان وی، پیش از این «آنتانیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد اشاره کرد که حدود ۱۳.۴ هزار کلاهک هسته‌ای در سراسر جهان پراکنده و تهدید استفاده از آن‌ها «واقعی‌تر از تاریک‌ترین روز‌های جنگ سرد شده است.»

تلئوبردی گفت: سهم عملی قزاقستان در خلع سلاح هسته‌ای، به «نورسلطان» این اجازه را می‌دهد تا همچنان از مردم و دولت‌ها بخواهد تلاش‌های خود را برای خلاص کردن سیاره از خطر خود‌ ویرانی هسته‌ای مضاعف کنند.

باید گفت که «قاسم ژامرت تاکایف» رئیس جمهور قزاقستان از حامیان علنی سیاست منع سلاح‌های جمعی بوده و در سال ۲۰۱۹ میلادی در کلوب «والدای» گفته بود برخی اوقات بهتر است که سلاح هسته‌ای نداشته باشید، بلکه سرمایه‌گذاری بیشتری را به اقتصاد خود جذب کنید، از روابط صلح جویانه حمایت کرده و آن را توسعه دهید که قزاقستان در عمل انجام می‌دهد.

پیمان منع تسلیحات هسته‌ای در ژانویه ۲۰۲۱ لازم‌الاجرا شد، ۸۶ کشور جهان آن را امضا کردند و ۶۲ کشور به تصویب رساندند. شرکت‌کنندگان این پیمان، به ویژه موافقت کردند که از توسعه، آزمایش، تولید، ذخیره یا استفاده از سلاح‌های هسته‌ای خودداری کنند.

اولین نشست کشور‌های شرکت‌کننده پیمان منع تسلیحات هسته‌ای قرار است روز‌های ۲۱-۲۳ ژوئن در وین برگزار شود.

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد